🍍 20 % na LYO OVOCIE s kódom: CHRUMKNITO20 🥭

Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Jablková štrúdľa s orechmi

26. 10. | 11054× prečítané


Štrúdľa, alebo závin? Nech už tomuto sladkému jablkovému pokušeniu hovoríte akokoľvek, stavíme sa, že tento jednoduchý recept každú jeseň radi oprášite. Ako pripraviť tú najlepšiu jablkovú štrúdľu z lístkového cesta? Aké ingrediencie do nej pridať tak, aby chutila deťom aj dospelým?

Zdieľať



Jablková štrúdľa s orechmi
60 minút
1 závin

Čo budete na štrúdľu potrebovať?

Recept na jablečný štrúdl z listového těsta je jednoduchý

Postup

Jablká ošúpeme a nakrájame na tenké plátky, alebo nastrúhame na hrubom strúhadle. Vlašské orechy pokrájame nahrubo a spolu so škoricou, cukrom a hrozienkami ich pridáme k jablkám.

Lístkové cesto si rozbalíme na papieri na pečenie, popr. vyvaľkáme. Najprv ho posypeme strúhankou, ktorá nasaje prebytočnú šťavu z jabĺk. Potom naň poukladáme nakrájané alebo nastrúhané jablká.

Štrúdľu pevne zavinieme, spolu s papierom na pečenie ju preložíme na plech alebo do pekáča. Na záver ju potrieme rozpusteným maslom.

Pečieme v predhriatej rúre na 170 ° C 30-40 minút, kým nám jablkový závin nezozlatne. Po vytiahnutí z rúry necháme štrúdľu vychladnúť a pred podávaním ešte zľahka pocukrujeme práškovým cukrom.

Tak dobrú chuť a jesennému pečeniu sláva!

7 tipov pre ešte lepšiu štrúdľu!

  1. Nastrúhané alebo nakrájané jablká premiešajte so škoricou a cukrom v mise. Chute sa tak dostanú rovnomerne do celej náplne závinu.
  2. Pokiaľ máte jablká veľmi šťavnaté, pred naplnením štrúdle ich ľahko vytlačte, aby vám závin nevytiekol a nepripálil sa.
  3. Strúhanku, ktorou posypávate lístkové cesto, môžete najprv opražiť na kúsku masla. Dostane tak ešte lepšiu chuť.
  4. Okrem klasických vlašských orieškov sa do jablkovej štrúdle hodia aj lúpané mandle alebo lieskové oriešky.
  5. Každý sladký závin perfektne prevonia aj vanilkový cukor. Vyrobiť si ho môžete ľahko aj doma – v tomto článku poradíme, ako na to.
  6. Pokiaľ nemôžete alebo nechcete používať klasický cukor, stavte na prírodné sladidlá – stéviu alebo xylitol.
  7. Pokiaľ nemáte radi hrozienka, skúste do jablkovej štrúdle pridať sladučkú sušenú kľukvu alebo višne. Náplni dodajú ovocný nádych.
Recept na závin z listového těsta s jablky a oříšky

Recept a foto:  @gazdina

Zásobte sa prémiovými orieškami pre dokonalé pečenie

Čítajte tiež

Páči sa Vám článok

Prihláste sa k odberu a dostávajte ďalšie zaujímavé články do e-mailu každý týždeň

Odoberať

Kam ďalej?

zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?