11.10.24 | 21040× prečítané | 2 minúty
Ananás lyofilizovaný drť
Sem tam prášok, sem tam poriadny kúsok ananásu. To som celý ja! Pridaj si ma do rannej kaše, jogurtu alebo mnou vytuň obľúbený dezert a ja Ťa prenesiem do raja plného tropickej chuti.
- chrumkavé kúsky aj prášok
- na ozdobenie kaší či dezertov
- bez pridaného cukru
Lyofilizovaný ananás drť
Informácie o produkte
Ste raňajkový nadšenci a radi skúšate pri príprave raňajok nové chute? Drť z lyofilizovaného ananásu doladí nielen rannú ovsenú kašu či smoothie, ale nezameniteľnú chuť dodá aj vášmu obľúbenému jogurtu. Ak radi pečiete, nezabudnite lyo ananás použiť aj do krémov či poliev na torty a koláče, ktorým ananás dodá štipku sviežosti a exotickej chuti. Okrem toho dodá mrazom sušený ananás dezertom poriadnu dávku minerálov a vitamínov a pri pečení skvele poslúži aj ako prírodné farbivo bez éčok.
TOP informácie o drti z lyofilizovaného ananásu
- Ananás je výborným zdrojom mangánu a vitamínov C a B6.
- Kúpou drte lyofilizovaného ovocia zamedzíte plytvaniu potravín.
- Nájdete u nás tiež drte z ďalších lyofilizovaných ovocí.
- Prášok z lyo ananásu je bez pridaných cukrov a aditív a je vhodný ako prírodné farbivo.
- Ananás sušený mrazom obsahuje takmer rovnaké množstvo vitamínov a minerálov ako čerstvý ananás.
Ako sa ananás suší mrazom?
Lyofilizácia, ktorá je tiež známa aj pod názvom sušenie mrazom, je metóda založená na sublimáciu zmrznutej vody pri nízkej teplote a tlaku. Pri týchto podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia pri teplotách −55 až −100 °C a pri tlaku o niekoľko stoviek pascalov nižšom, než je ten normálny – atmosférický. Keby pri sušení nebol zabezpečený dostatočne nízky tlak, dopadlo by to rovnako, ako keby sme suroviny varili pri 100 °C – výsledný produkt by sa pripálil a stratil všetky vlastnosti. Po lyofilizácii sa ananás drví na drobné kúsky a na prášok. Pri ananáse to však nekončí, nezabudnite omrknúť celú kategóriu nášho mrazom sušeného ovocia.
Zaujímavosti a recepty
Recenzie návštevníka
Lepší cena než u celých kusů. Rychlá doprava.
Pôvodne vložené k Dračie ovocie lyofilizované drť
Recenzie návštevníka
Použila som drť pri pečení a úplne vylepšila plnku. Bola oveľa sviežejšia a keďže je ovocie sušené mrazom tak torta vydržala oveľa dlhšie.
Chuť Skvelá na torty Dlho vydrží
Pôvodne vložené k Dračie ovocie lyofilizované drť
Základné špecifikácie
Kompletná špecifikácia ku stiahnutiu tu- Zloženie ananás lyofilizovaný - drť
- Surovina Ananás
- Diéta Bez laktózy, Bez lepku, Vegan, RAW
- Spracovanie Drť
- Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂.
- Krajina pôvodu -
- Skladovanie Skladujte v chlade, suchu a tme. Chráňte pred priamym slnečným žiarením.
- Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
- Úprava drť
- Typ sušenia mrazem (lyofilizace)
Makroživiny na 100 g
- Energetická hodnota na 100 g 1459 kJ / 350 kcal
- Tuky 1,3 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny 0,1 g
- Sacharidy 80,4 g
- z toho cukry 50,6 g
- Bielkoviny 2,6 g
- Soľ 0,02 g
Hodnotenie našich zákazníkov
Recenzie návštevníka
Lepší cena než u celých kusů. Rychlá doprava.
Pôvodne vložené k Dračie ovocie lyofilizované drť
Recenzie návštevníka
Použila som drť pri pečení a úplne vylepšila plnku. Bola oveľa sviežejšia a keďže je ovocie sušené mrazom tak torta vydržala oveľa dlhšie.
Chuť Skvelá na torty Dlho vydrží
Pôvodne vložené k Dračie ovocie lyofilizované drť
Recenzie návštevníka
Milujem lyo ananás ale keď som si ho dával do jogurtu tak trocha navlhol a nebol až tak chrumkavý. Drť sa však pekne do jogurtu zamieša a spraví tak skvelé raňajky. Ananás je super a teším sa aj na iné drte.
Skvelo sa zamieša s jogurtom
Nič