Najlepšie desiaty pre deti: Pripravte ich zdravo, rýchlo a farebne
19.08.21 | 19191× prečítané
Miluješ sladké a kyslé maškrty? Tak to budeme pre Teba tou správnou voľbou. Naša výrazná chuť Ťa príjemne prekvapí! A len počkaj, až ucítiš našu vôňu, to sa Ti aj hlava roztočí! Neveríš? Skús a uvidíš sám!
Keďže z kvality chceme čo najviac vyťažiť, tak sme si pre vás nechali naše celé kusy lyofilizovaných malín rozdrviť na prášok! A dobre sme urobili. Sladkokyslé maliny, pestované bez zbytočných zlepšovákov v neďalekom Srbsku, sú to, čo nám najviac chutí a kvalitou vyhovuje. Na Slovensku sa surovina následne lyofilizuje a drví na prášok. Do prášku nepridávame žiadne cukry ani stabilizátory, je to teda 100% poctivá porcia lyofilizovaných malín!
„Ovocný prášok nie je iba farbivo alebo dochucovadlo. Balenie tohto produktu má rovnakú hodnotu, ako rovnako veľké balenia mrazom sušených plodov. Akoto? Pretože sme 100 g ovocia vzali a rozmixovali ho na prach. Žiadna aditíva, žiadne konzervanty, žiadne cukry navyše, ani prímesi – len 100 g čistého ovocného prášku so všetkými živinami a vitamínmi. Nie vždy si môžete jogurt obohatiť čerstvým ovocím kvôli sezónnosti alebo ochutiť krém do torty tak, aby vám kvôli ovocnej zložke nezmenil textúru a konzistenciu. Do jogurtu, do torty, do bábovky, do kaše, do smoothie alebo ako dekoráciu jedál. Prášky farbia podľa druhu ovocia a sily ich prírodného pigmentu. Je to bez práce, odpadu, zbytočných konzervantov a nekazí sa, na rozdiel od ovocných štiav a pyré.“
Lyofilizácia, alebo inak povedané sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia pri teplotách -55 až -100 °C a pri tlaku o niekoľko stoviek pascalov nižšom, než je ten normálny – atmosférický. Keby sme pri sušení nezaistili dostatočne nízky tlak, dopadlo by to rovnako, ako keby sme suroviny varili pri 100 °C - výsledný produkt by sa pripálil a stratil všetky vlastnosti, vďaka ktorým je tak jedinečný. Po lyofilizácii sa maliny melú na jemný prášok.
Malinový cheesecake s ruby čokoládou
22.05.23 | 1603× prečítané
Kokosovo-malinové kocky s čokoládou
02.02.23 | 2037× prečítané
Recenzie návštevníka
Odporúčam.
Pôvodne vložené k Dračí ovoce lyofilizované prášek
Recenzia nakupujúceho heureka.sk
Vyborné do smoothie a raňakových kaší.
Recenzie návštevníka
Odporúčam.
Pôvodne vložené k Dračí ovoce lyofilizované prášek
Recenzia nakupujúceho heureka.sk
Vyborné do smoothie a raňakových kaší.
Recenzia nakupujúceho heureka.sk
Chutné.
Pôvodne vložené k Jahody lyofilizované prášek