Najlepšie desiaty pre deti: Pripravte ich zdravo, rýchlo a farebne
19.08.21 | 8196× prečítané
Iba do nedele DOPRAVA ZADARMO už od 20 EUR! Zadaj kód DZ20 a poštovné nechaj na nás!
Si milovník sladkých a kyslých vecí? Tak to sme tou správnou voľbou. Naša výrazná chuť malín Ťa určite prekvapí! A len počkaj, až ucítiš našu vôňu, to sa Ti aj hlava roztočí! Neveríš? Skús a uvidíš sám!
Keďže z kvality chceme čo najviac vyťažiť, tak sme si pre vás nechali naše celé kusy lyofilizovaných malín rozdrviť na prášok! A dobre sme urobili. Sladkokyslé maliny pestované bez zbytočných zlepšovákov v neďalekom Srbsku, je to, čo nám najviac chuťou a kvalitou vyhovuje. Na Slovensku sa surovina následne lyofilizuje a drví na prášok. Do prášku žiadne cukry alebo stabilizátory nepridávame, je to teda 100% poctivá porcia lyofilizovaných malín!
„Ovocný prášok nie je iba farbivo alebo dochucovadlo. Balenie tohto produktu má rovnakú hodnotu, ako rovnako veľké balenia mrazom sušených plodov. Akoto? Pretože sme 100 g ovocia vzali a rozmixovali ho na prach. Žiadna aditíva, žiadne konzervanty, žiadne cukry navyše, ani prímesi – len 100 g čistého ovocného prášku so všetkými živinami a vitamínmi. Nie vždy si môžete jogurt obohatiť čerstvým ovocím kvôli sezónnosti alebo ochutiť krém do torty tak, aby vám kvôli ovocnej zložke nezmenil textúru a konzistenciu. Do jogurtu, do torty, do bábovky, do kaše, do smoothie alebo ako dekoráciu jedál. Prášky farbia podľa druhu ovocia a sily ich prírodného pigmentu. Je to bez práce, odpadu, zbytočných konzervantov a nekazí sa, na rozdiel od ovocných štiav a pyré.“
Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100 °C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa maliny varili pri 100 °C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bol skôr pripálenina, ako lyofilizované kusy malín. Po lyofilizácií sa maliny melú na jemný prášok.
Ako spoznať najlepšie mrazom sušené ovocie?
22.02.22 | 1879× prečítané | 6 minút
Valentínske čokorecepty: Ako vykúzliť čokoládovo sladký valentínsky darček?
02.02.22 | 2186× prečítané
Vyborné do smoothie a raňakových kaší.
Jemný sypký prášok peknej farby
Vyborné do smoothie a raňakových kaší.
Jemný sypký prášok peknej farby
Maliny lyofilizované prášok