Najlepšie desiaty pre deti: Pripravte ich zdravo, rýchlo a farebne
19.08.21 | 8951× prečítané
Pri našom zbere nebudeš mať popichané ručičky. Vo Světe plodů nás pre Teba nazbierali a usušili. Ty si nás už len necháš rozplynúť v ústach a uži si tú sladkokyslú chuť.
Černice nadupané vitamínom C osviežia každý z vašich pokrmov. Vďaka výraznej farbe ich môžete použiť ako prírodné farbivo, alebo využiť ich kyslosti a pridať ich do sladkého dezertu, ktorému dodá štipku jedinečnosti. Ide o menšie, lesné černice, a čo nemajú do veľkosti, to dohnali na chuti. Príjemná kyslosť a chrumkavá konzistencia vás isto dostane!
„Mrazom sušené suroviny vnímam ako budúcnosť potravín. Sú chuťovo ako čerstvé, dajú sa čiastočne rehydratovať do pôvodnej podoby, zachovávajú si nutričné hodnoty a v neposlednom rade sú mnohonásobne skladnejšie a trvácnejšie ako v čerstvej podobe. Pri dobrom skladovaní vydržia aj roky, kdežto čerstvé ovocie a zelenina bez aditív plesnivejú a kazia sa už po pár dňoch. Nezáleží tak na sezóne, lyofilizované suroviny môžem mať celý rok v rovnakej kvalite.“
Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100 °C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa suroviny varili pri 100 °C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bol pripálenina.
Ako spoznať najlepšie mrazom sušené ovocie?
22.02.22 | 2129× prečítané | 6 minút
Ako využiť mrazom sušené ovocie a zeleninu: 10 tipov na každý deň
10.02.22 | 6091× prečítané
Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie.
Černice lyofilizované lesné Wild