11.10.24 | 23143× prečítané | 2 minúty
Brusnice pravé lyofilizované
Nie som len tak obyčajná brusnica, som tá pravá, takže nie som žiadny slabý kus. Dúfam, že sa Ti moja kyselkavá chuť zapáči a zažijeme spolu veľa dobrodružstva!
- 100% mrazom sušené ovocie
- poctivá chuť brusníc bez pridaného cukru a aditív
- šetrné sušenie, ktoré zachová živiny a farbu
Alternatívne produkty z kategórie Ovocie:
Brusnice pravé lyofilizované
Informácie o produkte
Brusnice majú nespočetné množstvo benefitov a určite by nemali chýbať v našom jedálničku. Sú bohaté na antioxidanty, najmä mangán a vitamín C. Často nám pomáhajú pri ochorení močových ciest, ale obľúbené sú najmä vďaka ich výraznej kyslej chuti. Ich využitie je veľmi všestranné, či ich pridáte do šalátu, urobíte z nich omáčku, marmeládu alebo nimi len ozdobíte tortu, rozhodne neurobíte krok vedľa.
TOP informácie o lyofilizovaných brusniciach
- Umožňuj regulovať hladinu glukózy v krvi.
- Prípadným pridaním vody sa surovina z časti rehydratuje.
- Červenú farbu získali vďaka antokyanom, ktoré majú protizápalové účinky.
- Pred zmrazením starostlivo dozreté.
- Sú zdrojom takmer rovnakých nutričných hodnôt, ako získavame z čerstvých plodov.
Poznámka nákupcu
„Mrazom sušené suroviny vnímam ako budúcnosť potravín. Sú chuťovo ako čerstvé, dajú sa čiastočne rehydratovať do pôvodnej podoby, zachovávajú si nutričné hodnoty a v neposlednom rade sú mnohonásobne skladnejšie a trvácnejšie ako v čerstvej podobe. Pri dobrom skladovaní vydržia aj roky, kdežto čerstvé ovocie a zelenina bez aditív plesnivejú a kazia sa už po pár dňoch. Nezáleží tak na sezóne, lyofilizované suroviny môžem mať celý rok v rovnakej kvalite.“
Ako sa suroviny sušia mrazom?
Lyofilizácia čiže sušenie mrazom je metóda založená na sublimáciu zmrznutej vody pri nízkej teplote a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho aby došlo k premene na fázu kvapalnú (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia pri teplotách -55 až -100 °C a pri tlaku o niekoľko stoviek pascalov nižšom, než je ten normálny – atmosférický. Keby sme pri sušení nezabezpečili dostatočne nízky tlak, dopadlo by to rovnako, ako keby sme suroviny varili pri 100 °C – výsledný produkt by sa pripálil a stratil všetky vlastnosti, vďaka ktorým je tak jedinečný.
Zaujímavosti a recepty
Recenzia nakupujúceho
Jsou dobré, jen na mě jsou moc přesušené
Nejsou doslazované
Jsou přesušené
Pôvodne vložené k Brusnice lesné sušené
Recenzie návštevníka
Příšerně kyselé. Ale je v praktickém balení a dobré na cesty.
Super krabička, praktické na uskladnění. Chuť výrazná.
Kyselé
Pôvodne vložené k Egreš lyofilizovaný
Základné špecifikácie
Kompletná špecifikácia ku stiahnutiu tu- Zloženie brusnice lyofilizované celé
- Surovina Brusnica
- Diéta Bez laktózy, Bez lepku, Vegan, RAW
- Spracovanie Kúsky
- Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂.
- Krajina pôvodu EU
- Skladovanie Skladujte v chlade, suchu a tme. Chráňte pred priamym slnečným žiarením.
- Balenie PET dóza
- Úprava celé brusnice
- Typ sušenia sušení mrazem
Makroživiny na 100 g
- Energetická hodnota na 100 g 1150 kJ / 275 kcal
- Tuky 4,1 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g
- Sacharidy 48 g
- z toho cukry 47 g
- Vláknina 22,3 g
- Bielkoviny 2,2 g
- Soľ 0,03 g
Hodnotenie našich zákazníkov
Recenzia nakupujúceho
Jsou dobré, jen na mě jsou moc přesušené
Nejsou doslazované
Jsou přesušené
Pôvodne vložené k Brusnice lesné sušené
Recenzie návštevníka
Příšerně kyselé. Ale je v praktickém balení a dobré na cesty.
Super krabička, praktické na uskladnění. Chuť výrazná.
Kyselé
Pôvodne vložené k Egreš lyofilizovaný
Recenzia nakupujúceho heureka.cz
- představa byla trochu jiná
Pôvodne vložené k Egreš lyofilizovaný