Najlepšie desiaty pre deti: Pripravte ich zdravo, rýchlo a farebne
19.08.21 | 15570× prečítané
❤️ Chrumkavé valentínske darčeky už čakajú. Zamilujte sa! ❤️
Nie som len tak obyčajná brusnica, som tá pravá, takže nie som žiadny slabý kus. Dúfam, že sa Ti moja kyselkavá chuť zapáči a zažijeme spolu veľa dobrodružstva!
Brusnice majú nespočetné množstvo benefitov a určite by nemali chýbať v našom jedálničku. Sú bohaté na antioxidanty, najmä mangán a vitamín C. Často nám pomáhajú pri ochorení močových ciest, ale obľúbené sú najmä vďaka ich výraznej kyslej chuti. Ich využitie je veľmi všestranné, či ich pridáte do šalátu, urobíte z nich omáčku, marmeládu alebo nimi len ozdobíte tortu, rozhodne neurobíte krok vedľa.
„Mrazom sušené suroviny vnímam ako budúcnosť potravín. Sú chuťovo ako čerstvé, dajú sa čiastočne rehydratovať do pôvodnej podoby, zachovávajú si nutričné hodnoty a v neposlednom rade sú mnohonásobne skladnejšie a trvácnejšie ako v čerstvej podobe. Pri dobrom skladovaní vydržia aj roky, kdežto čerstvé ovocie a zelenina bez aditív plesnivejú a kazia sa už po pár dňoch. Nezáleží tak na sezóne, lyofilizované suroviny môžem mať celý rok v rovnakej kvalite.“
Lyofilizácia čiže sušenie mrazom je metóda založená na sublimáciu zmrznutej vody pri nízkej teplote a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho aby došlo k premene na fázu kvapalnú (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia pri teplotách -55 až -100 °C a pri tlaku o niekoľko stoviek pascalov nižšom, než je ten normálny – atmosférický. Keby sme pri sušení nezabezpečili dostatočne nízky tlak, dopadlo by to rovnako, ako keby sme suroviny varili pri 100 °C – výsledný produkt by sa pripálil a stratil všetky vlastnosti, vďaka ktorým je tak jedinečný.
Ako spoznať najlepšie mrazom sušené ovocie?
22.02.22 | 4011× prečítané | 6 minút
Ako využiť mrazom sušené ovocie a zeleninu: 10 tipov na každý deň
10.02.22 | 9519× prečítané
Tento produkt zatiaľ nemá žiadne textové hodnotenie.
Informácie o získavaní recenzií