Najlepšie desiaty pre deti: Pripravte ich zdravo, rýchlo a farebne
19.08.21 | 24306× prečítané
🌮 Len dnes vianočné MYX Mexico ako darček k nákupu nad 60 € s kódom: MEXICO 🌮
Som nabitý živinami na prasknutie! Akými? Napríklad vitamínom C, draslíkom alebo vlákninou. Moja sladkokyslá chuť spestrí každý dezert či raňajky a urobím parádu na každej torte! Však si pochrumkaj!
Alternatívne produkty z kategórie Ovocie:
Zohnať egreše mimo sezónu nie je vôbec jednoduchá úloha, ale nevešajte hlavu, my ho máme dostatok po celý rok! Príjemne kyslý, skoro ako zo záhradky, akurát z neho bola pomocou lyofilizácie odstránená voda. Nič sa však na jeho vzhľade, chuti ani živinách nezmenilo. Pridajte si egreše do šalátu alebo nimi ozdobte dezert a v zime tým prekvapíte každého hosťa!
„Mrazom sušené suroviny vnímam ako budúcnosť potravín. Sú chuťovo ako čerstvé, dajú sa čiastočne rehydratovať do pôvodnej podoby, zachovávajú si nutričné hodnoty a v neposlednom rade sú mnohonásobne skladnejšie a trvácnejšie ako v čerstvej podobe. Pri dobrom skladovaní vydržia aj roky, naopak čerstvé ovocie a zelenina bez aditív plesnivejú a kazia sa už po pár dňoch. Nezáleží tak na sezóne, lyofilizované suroviny môžem mať celý rok v rovnakej kvalite.“
Lyofilizácia čiže sušenie mrazom je metóda založená na sublimáciu zmrznutej vody pri nízkej teplote a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho aby došlo k premene na fázu kvapalnú (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia pri teplotách -55 až -100 °C a pri tlaku o niekoľko stoviek pascalov nižšom, než je ten normálny – atmosférický. Keby sme pri sušení nezabezpečili dostatočne nízky tlak, dopadlo by to rovnako, ako keby sme suroviny varili pri 100 °C – výsledný produkt by sa pripálil a stratil všetky vlastnosti, vďaka ktorým je tak jedinečný.
Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie.
Informácie o získavaní recenzií