🌮 Len dnes vianočné MYX Mexico ako darček k nákupu nad 60 € s kódom: MEXICO 🌮

Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Kód: 0761

Egreš lyofilizovaný

Som nabitý živinami na prasknutie! Akými? Napríklad vitamínom C, draslíkom alebo vlákninou. Moja sladkokyslá chuť spestrí každý dezert či raňajky a urobím parádu na každej torte! Však si pochrumkaj!

  • 100% mrazom sušené ovocie bez pridaného cukru a aditív
  • poctivá chuť vyzretých egrešov
  • šetrne sušené lyofilizáciou pre zachovanie živín a farby
Momentálne nie som k dispozícií. Ale nezúfaj, majú tu kopec iných dobrôt.

Alternatívne produkty z kategórie Ovocie:

Egreš lyofilizovaný

Informácie o produkte

Zohnať egreše mimo sezónu nie je vôbec jednoduchá úloha, ale nevešajte hlavu, my ho máme dostatok po celý rok! Príjemne kyslý, skoro ako zo záhradky, akurát z neho bola pomocou lyofilizácie odstránená voda. Nič sa však na jeho vzhľade, chuti ani živinách nezmenilo. Pridajte si egreše do šalátu alebo nimi ozdobte dezert a v zime tým prekvapíte každého hosťa!

TOP informácie o lyofilizovanom egreši

  1. Obsahuje vysoké množstvo pektínu.
  2. Pektín je rozpustná vláknina, ktorá napomáha zlepšiť trávenie.
  3. Je jednou z najmladších pestovaných rastlín na Slovensku.
  4. Pred zmrazením boli starostlivo dozreté.
  5. Je zdrojom takmer rovnakých nutričných hodnôt, ako získavame z čerstvých plodov. 

Poznámka nákupcu

„Mrazom sušené suroviny vnímam ako budúcnosť potravín. Sú chuťovo ako čerstvé, dajú sa čiastočne rehydratovať do pôvodnej podoby, zachovávajú si nutričné hodnoty a v neposlednom rade sú mnohonásobne skladnejšie a trvácnejšie ako v čerstvej podobe. Pri dobrom skladovaní vydržia aj roky, naopak čerstvé ovocie a zelenina bez aditív plesnivejú a kazia sa už po pár dňoch. Nezáleží tak na sezóne, lyofilizované suroviny môžem mať celý rok v rovnakej kvalite.“

Ako sa suroviny sušia mrazom?

Lyofilizácia čiže sušenie mrazom je metóda založená na sublimáciu zmrznutej vody pri nízkej teplote a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho aby došlo k premene na fázu kvapalnú (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia pri teplotách -55 až -100 °C a pri tlaku o niekoľko stoviek pascalov nižšom, než je ten normálny –⁠ atmosférický. Keby sme pri sušení nezabezpečili dostatočne nízky tlak, dopadlo by to rovnako, ako keby sme suroviny varili pri 100 °C –⁠ výsledný produkt by sa pripálil a stratil všetky vlastnosti, vďaka ktorým je tak jedinečný.

Zaujímavosti a recepty

Základné špecifikácie
Kompletná špecifikácia ku stiahnutiu tu
  • Zloženie egreš lyofilizovaný celý
  • Surovina Egreš
  • Diéta Bez laktózy, Bez lepku, Vegan, RAW
  • Spracovanie Kúsky
  • Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂.
  • Krajina pôvodu EU
  • Trvanlivosť 3–8 mesiacov
  • Skladovanie Skladujte v chlade, suchu a tme. Chráňte pred priamym slnečným žiarením.
  • Balenie PET dóza
  • Úprava celé plody egrešu
  • Typ sušenia sušení mrazem
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 1200 kJ / 287 kcal
  • Tuky 1,1 g
  • z toho nasýtené mastné kyseliny 0,1 g
  • Sacharidy 53,5 g
  • z toho cukry 53,5 g
  • Vláknina 22,4 g
  • Bielkoviny 6,1 g
  • Soľ 0,04 g

Hodnotenie našich zákazníkov

Aritmetický priemer z 0 udelených hodnotení.

Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie.

Informácie o získavaní recenzií
Prémiové suroviny
Unikátne produkty
Ochutnávky zadarmo
Vlastná výroba
Kamenné predajne
Dotaz na produkt zavrieť
Načíst
zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?