Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Kód: 0761

Egreš lyofilizovaný

Som nabitý živinami na prasknutie! Akými? Napríklad vitamínom C, draslíkom alebo vlákninou. Moja sladkokyslá chuť spestrí každý dezert či raňajky a urobím parádu na každej torte! Však si pochrumkaj!

  • 100% mrazom sušené ovocie bez pridaného cukru a aditív
  • poctivá chuť vyzretých egrešov
  • šetrne sušené lyofilizáciou pre zachovanie živín a farby

Vyberte balenie

Vaša cena

19,81 €

Tovar môžete mať už 4. 7.

Kedy dostanem tovar? zavrieť

7 ks skladom

Zásielkovňa 3,65 € 4. 7.
Zásielkovňa - dodanie na adresu 5,22 € 4. 7.
PPL - Slovensko 5,22 € 4. 7.
PPL - ParcelShop Slovensko 5,22 € 4. 7.
WEDO - doručenie na adresu 5,20 € 4. 7.

Egreš lyofilizovaný

Informácie o produkte

Zohnať egreše mimo sezónu nie je vôbec jednoduchá úloha, ale nevešajte hlavu, my ho máme dostatok po celý rok! Príjemne kyslý, skoro ako zo záhradky, akurát z neho bola pomocou lyofilizácie odstránená voda. Nič sa však na jeho vzhľade, chuti ani živinách nezmenilo. Pridajte si egreše do šalátu alebo nimi ozdobte dezert a v zime tým prekvapíte každého hosťa!

TOP informácie o lyofilizovanom egreši

  1. Obsahuje vysoké množstvo pektínu.
  2. Pektín je rozpustná vláknina, ktorá napomáha zlepšiť trávenie.
  3. Je jednou z najmladších pestovaných rastlín na Slovensku.
  4. Pred zmrazením boli starostlivo dozreté.
  5. Je zdrojom takmer rovnakých nutričných hodnôt, ako získavame z čerstvých plodov. 

Poznámka nákupcu

„Mrazom sušené suroviny vnímam ako budúcnosť potravín. Sú chuťovo ako čerstvé, dajú sa čiastočne rehydratovať do pôvodnej podoby, zachovávajú si nutričné hodnoty a v neposlednom rade sú mnohonásobne skladnejšie a trvácnejšie ako v čerstvej podobe. Pri dobrom skladovaní vydržia aj roky, naopak čerstvé ovocie a zelenina bez aditív plesnivejú a kazia sa už po pár dňoch. Nezáleží tak na sezóne, lyofilizované suroviny môžem mať celý rok v rovnakej kvalite.“

Ako sa suroviny sušia mrazom?

Lyofilizácia čiže sušenie mrazom je metóda založená na sublimáciu zmrznutej vody pri nízkej teplote a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho aby došlo k premene na fázu kvapalnú (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia pri teplotách -55 až -100 °C a pri tlaku o niekoľko stoviek pascalov nižšom, než je ten normálny –⁠ atmosférický. Keby sme pri sušení nezabezpečili dostatočne nízky tlak, dopadlo by to rovnako, ako keby sme suroviny varili pri 100 °C –⁠ výsledný produkt by sa pripálil a stratil všetky vlastnosti, vďaka ktorým je tak jedinečný.

Zaujímavosti a recepty

Základné špecifikácie
Kompletná špecifikácia ku stiahnutiu tu
  • Zloženie angrešt lyofizovaný celý
  • Alergény Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
  • Krajina pôvodu Litva
  • Trvanlivosť 3–8 měsíců
  • Skladovanie do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balenie PET dóza
  • Úprava celé plody angreštu
  • Typ sušenia sušení mrazem
  • Surovina Egreš
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 1200 kJ / 287 kcal
  • Tuky 1,1 g
  • z toho nasýtené mastné kyseliny 0,1 g
  • Sacharidy 53,5 g
  • z toho cukry 53,5 g
  • Vláknina 22,4 g
  • Bielkoviny 6,1 g
  • Soľ 0,04 g

Hodnotenie našich zákazníkov

Tento produkt zatiaľ nemá žiadne textové hodnotenie.

Prémiové suroviny
Unikátne produkty
Ochutnávky zadarmo
Vlastná výroba
6 kamenných predajní
Ohodnotiť produkt zavrieť

Egreš lyofilizovaný

Recenzia musí spĺňať tieto podmienky a zobrazí sa až po jej schválení.

* Polia označené hviezdičkou sú povinné.

Dotaz na produkt zavrieť
Načíst
zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?