60 minút
8–10 porcií
Čo budete potrebovať?
Na cesto:
- 240 g horkej čokolády Madagaskar 85%
- 40 g kakaového masla
- 120 g masla
- 2 vajcia
- 80 g kokosového cukru
- 2 kvapky lieskoorieškovej arómy
- 100 g hladkej múky
- 40 g lieskových orechov Raw
- štipka soli
Na ozdobu:
- lieskoorieškové maslo
- čerstvé ovocie
Postup
Najprv si vo vodnom kúpeli necháme rozpustiť maslo. Až vychladne, pridáme k nemu vajíčka, kokosový cukor a múku. Aby sa nám nerobili hrudky, preosejeme múku cez sitko. Zmes vymiešame dohladka.
Vo vodnom kúpeli si potom necháme roztopiť kvalitnú horkú čokoládu, do ktorej primiešame 40 gramov kakaového masla. Tekutinu vmiešame do zmesi masla, vajíčok, múky a cukru a pridáme štipku soli. Nahrubo nasekáme lieskové orechy a časť z nich vmiešame do cesta. Na záver ešte prevoniame cesto dvomi kvapkami lieskoorieškovej arómy. Mmm!
Cesto nalejeme do maslom vymastenej a múkou vysypanej formy. Ideálny je vyšší plech na chlebíček alebo menšia forma na tortu. Povrch ešte posypeme zvyškom lieskových orechov a šup do rúry!
Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C asi 20–25 minút. Potom prichádza tá komplikovaná časť. Pred krájaním musíte počkať, než cesto úplne vychladne! Inak by brownies nedržali tvar a roztiekli sa. Kúsky pred servírovaním ešte môžete poliať lieskoorieškovým maslom a ozdobiť čerstvým ovocím. My sme stavili na čučoriedky, ktoré si s horkou čokoládou skvele rozumejú!
Psst…
A když náhodou nemáte čas péct a návštěvy si u vás podávají dveře, mějte vždy po ruce ve spíži originální Rum cake – veganský trvanlivý dezert bez chemie s pořádnou dávkou kvalitního rumu!