Upozornenie: Z dôvodu prechodu na nový systém je pre prihlásenie nutné obnoviť si heslo.

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žiadny tovar.

Brownies s lieskovými orieškami

10. 6. | 318× prečítané


Upečte si doma tie najvláčnejšie brownies pod slnkom! Pôvodný recept pochádza z Ameriky a postup je tak jednoduchý, že ho zvládnu aj deti. A čo tak skúsiť tradičný čokoládový múčnik trochu ozvláštniť? Vďaka kvalitným surovinám zo Světa plodů pozdvihla naša Terezka brownies na úplne novú úroveň! Zahryznite sa do hriešne čokoládového dezertu s lieskovými orieškami. To chrupnutie určite budeme počuť až k nám!

Zdieľať



Brownies s lieskovými orieškami
60 minút
8–10 porcií

Čo budete potrebovať?

Na cesto:

Na ozdobu:

Postup

Najprv si vo vodnom kúpeli necháme rozpustiť maslo. Až vychladne, pridáme k nemu vajíčka, kokosový cukor a múku. Aby sa nám nerobili hrudky, preosejeme múku cez sitko. Zmes vymiešame dohladka.

Vo vodnom kúpeli si potom necháme roztopiť kvalitnú horkú čokoládu, do ktorej primiešame 40 gramov kakaového masla. Tekutinu vmiešame do zmesi masla, vajíčok, múky a cukru a pridáme štipku soli. Nahrubo nasekáme lieskové orechy a časť z nich vmiešame do cesta. Na záver ešte prevoniame cesto dvomi kvapkami lieskoorieškovej arómy. Mmm!

brownie s ořechama

Cesto nalejeme do maslom vymastenej a múkou vysypanej formy. Ideálny je vyšší plech na chlebíček alebo menšia forma na tortu. Povrch ešte posypeme zvyškom lieskových orechov a šup do rúry!

Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C asi 20–25 minút. Potom prichádza tá komplikovaná časť. Pred krájaním musíte počkať, než cesto úplne vychladne! Inak by brownies nedržali tvar a roztiekli sa. Kúsky pred servírovaním ešte môžete poliať lieskoorieškovým maslom a ozdobiť čerstvým ovocím. My sme stavili na čučoriedky, ktoré si s horkou čokoládou skvele rozumejú!

brownie
Načítám

Čítajte tiež

Páči sa Vám článok

Prihláste sa k odberu a dostávajte ďalšie zaujímavé články do e-mailu každý týždeň

Odoberať

Kam ďalej?

zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?