❤️ Chrumkavé valentínske darčeky už čakajú. Zamilujte sa! ❤️

Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Krehké mandľové koláčiky s džemom a vanilkou

9. 1. | 882× prečítané


Tieto koláčiky síce šťastie nenosia, ale aj tak vám určite vykúzlia úsmev na perách! Sú plné sladkých mandlí, voňavej vanilky a namiesto čerešničky sú ozdobené ovocným džemom. No, povedzte sami, môže byť niečo lepšie? Toto mandľové pečivo sa na stole jednoducho nestratí. Maximálne sa vám koláčiky samé skotúľajú do hrsti…

Zdieľať



Krehké mandľové koláčiky s džemom a vanilkou
45 minút
20 kusov

Čo budete potrebovať?

Na cesto:

  • 250 g jemne mletej mandľovej múky
  • 60 g (vegánskeho) masla
  • 3 lyžice javorového sirupu
  • 1 polievková lyžica brezového cukru (xylitolu) rozomletého na prášok
  • 1/2 lyžičky vanilkového extraktu
  • lyžička soli
  • ríbezľový alebo malinový džem
     

Postup prípravy koláčikov

Maslo vložte do misy a nechajte zmäknúť pri izbovej teplote. Pridajte mandľovú múku k maslu a ostatným prísadám (okrem džemu, ten si nechajte na neskôr).

Rukami vypracujte lepivé cesto a v medzičase zapnite rúru na 175 °C, nech potom nemusíte na predhriatie dlho čakať. Pomocou lyžice naberte cesto (približne zarovnaná polievková lyžica) a vytvorte guľôčku.

Vytvorené mandľové guličky položte na plech s papierom na pečenie. Uprostred každej z nich urobte palcom priehlbinu – dostatočne veľkú, aby sa do nej dalo pridať dostatok džemu.

TIP: Pokiaľ by sa vám cesto lepilo na ruky, sem tam si skúste opláchnuť ruky studenou vodou, malo by to pomôcť.

A voilà, z guličiek sú razom krásne farebné mandľové koláčiky. 

mandlové koláčky
Mandľové koláčiky, čo sa vám zakotúľajú rovno do dlane!

Až budete mať koláčiky naplnené džemom, vložte ich do predhriatej rúry a pečte 11 až 13 minút. Budú hotové, keď ostanú zospodu jemne ružové. Hore by mali koláčiky zostať pekne svetlé.

Po vychladnutí vložte upečené pečivo do uzavretej nádoby a uschovajte do chladničky.

TIP: Aspoň polhodinku pred tým, než si budete chcieť na koláčikoch pochutnať, ich z chladničky vyberte. Budú mäkšie a chuťovo výraznejšie. Zároveň ich nepečte zbytočne veľmi dopredu, najlepšie totiž toto vianočné pečivo chutí čo najčerstvejšie. 

A potom si ich už môžete pekne v kľude vychutnávať pri sledovaní rozprávok.

Recept a foto:  @laskave_varenie

Vyskúšajte aj iný druh orechovej múky

Mandľová múka nie je úplne to pravé orechové? Popustite uzdu fantázii a vyskúšajte aj iné druhy orechových múk. Aj pri bezlepkovom pečení sa totiž môžete odviazať. A aby ste sa medzi tou záplavou orechových variant nestratili, spísali sme pre vás malý návod.

Čítajte tiež

Páči sa Vám článok

Prihláste sa k odberu a dostávajte ďalšie zaujímavé články do e-mailu každý týždeň

Odoberať

Kam ďalej?

zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?