Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Mrkvová bábovka s pomarančom

21. 9. | 4793× prečítané


Milujete mrkváč? Tak to musíte rozhodne vyskúšať recept na mrkvovú bábovku! Vďaka mrkve je cesto krásne vláčne, pekany sa postarajú o príjemné chrumknutie a poleva z pomarančovej čokolády dodá bábovke sviežu citrusovú chuť. Uvidíte, že sa z mrkvovej bábovky stane klasika, ktorá pri nedeľnej káve nesmie chýbať. Ale pozor, akonáhle sa do bábovky raz zahryznete, je pekelne ťažké prestať!

Zdieľať



Mrkvová bábovka s pomarančom
60 minút
12–16 porcií

Čo budete potrebovať?

  • 3 vajcia
  • 180 g kokosového cukru
  • 250 g mäkkého polotučného tvarohu
  • 1 lyžica pomarančového púdru alebo nastrúhaná kôra z 1 bio pomaranča
  • 80–100 ml čerstvo vylisovanej pomarančovej šťavy (cca z 1 pomaranča) 
  • 70 g pekanových orechov (+ trochu na posypanie)
  • 300 g špaldovej celozrnnej múky
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • soľ
  • 200 g najemno nastrúhanej mrkvy
  • maslo a hrubá múka na vymazanie a vysypanie formy 
  • 70 g pomarančovej čokolády (na poliatie)

Postup

Vajcia prešľahajte s cukrom. Do misy pridajte tvaroh, pomarančovú šťavu a pomarančový púder alebo nastrúhanú kôru. Dobre premiešajte, aby sa ingrediencie prepojili. 

Vo vedľajšej mise zmiešajte najemno pomleté ​​orechy, múku, kypriaci prášok a štipku soli.

Suchú zmes vmiešajte do tej tvarohovej. Nakoniec vmiešajte aj nastrúhanú mrkvu. 

Bábovkovú formu vytrite maslom a vysypte hrubou múkou alebo krupicou. Cesto nalejte do formy. Pečte pri 180 °C 55 minút. Po upečení nechajte bábovku trochu vychladnúť a ešte vlažnú ju z formy preklopte na tanier. 

Čokoládu rozpustite vo vodnom kúpeli a bábovku ňou prelejte. Posypte nasekanými orechmi. Ako ozdobu môžete použiť prúžky pomarančovej kôry.

Ako rozpustiť čokoládu? Poradíme!

Recept a foto:  @zdrave_zivena

Varenie a pečenie so sviežou chuťou citrusov:

Čítajte tiež

Páči sa Vám článok

Prihláste sa k odberu a dostávajte ďalšie zaujímavé články do e-mailu každý týždeň

Odoberať

Kam ďalej?

zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?