60 minút
12–16 porcií
Čo budete potrebovať?
- 3 vajcia
- 180 g kokosového cukru
- 250 g mäkkého polotučného tvarohu
- 1 lyžica pomarančového púdru alebo nastrúhaná kôra z 1 bio pomaranča
- 80–100 ml čerstvo vylisovanej pomarančovej šťavy (cca z 1 pomaranča)
- 70 g pekanových orechov (+ trochu na posypanie)
- 300 g špaldovej celozrnnej múky
- 1 kypriaci prášok do pečiva
- soľ
- 200 g najemno nastrúhanej mrkvy
- maslo a hrubá múka na vymazanie a vysypanie formy
- 70 g pomarančovej čokolády (na poliatie)
Postup
Vajcia prešľahajte s cukrom. Do misy pridajte tvaroh, pomarančovú šťavu a pomarančový púder alebo nastrúhanú kôru. Dobre premiešajte, aby sa ingrediencie prepojili.
Vo vedľajšej mise zmiešajte najemno pomleté orechy, múku, kypriaci prášok a štipku soli.
Suchú zmes vmiešajte do tej tvarohovej. Nakoniec vmiešajte aj nastrúhanú mrkvu.
Bábovkovú formu vytrite maslom a vysypte hrubou múkou alebo krupicou. Cesto nalejte do formy. Pečte pri 180 °C 55 minút. Po upečení nechajte bábovku trochu vychladnúť a ešte vlažnú ju z formy preklopte na tanier.
Čokoládu rozpustite vo vodnom kúpeli a bábovku ňou prelejte. Posypte nasekanými orechmi. Ako ozdobu môžete použiť prúžky pomarančovej kôry.
Ako rozpustiť čokoládu? Poradíme!



Recept a foto: @zdrave_zivena