40 minút
10 kusov
Čo budete potrebovať?
Na cesto:
- 120 g horkej čokolády
- 100 g masla
- 100 g cukru
- 2 vajcia
- 100 g hladké múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- štipka soli
Na krém:
- 250 g mascarpone
- 120 g tvaroha z vaničky
- 3 lyžice práškového cukru
- 2 lyžice prášku z lyofilizovaných malín
Na ozdobu:
Postup
- Začnite s prípravou muffinov - čokoládu spolu s maslom nechajte rozpustiť, ideálne vo vodnom kúpeli, prípadne môžete použiť aj mikrovlnnú rúru.
- Následne k čokoládovej zmesi prisypte cukor a miešajte, kým sa nerozpustí. Potom postupne vmiešajte obe vajcia – dajte si pozor, aby mali vajcia ideálne izbovú teplotu a čokoládová zmes už bola dostatočne vychladnutá, aby sa vajcia nezdrvili.
- Nakoniec opatrne vmiešajte preosiatu múku s práškom do pečiva a štipkou soli.
- Hotovým cestom plňte muffinové košíčky do 3/4, cesto by malo vystačiť zhruba na 8 veľkých košíčkov.
- Dajte piecť do predhriatej rúry na 175 stupňov na 20 minút, potom vyberte a nechajte vychladnúť.
- Na krém spolu premiešajte mascarpone s tvarohom, pridajte cukor s práškom z lyofilizovaných malín a miešajte, pokiaľ vám nevznikne hladký krém.
- Keď budú upečené cupcaky úplne vychladnuté, naplňte krémom zdobiace vrecko s hladkou špičkou a všetky cupcaky krémom ozdobte.
- Nakoniec posypte lyofilizovanými malinami a nasekanými makadamovými orechmi. Dobrú chuť!