40 minút
9 porcií
Čo budete potrebovať?
- formičky v tvare medvedíkov
Na cesto:
- 2 vajcia
- 2 lyžice vanilkového trstinového cukru alebo kokosového cukru
- 50 g mandľovej múky
- 30 g pšeničnej hladkej múky
- 1 lyžička kakaa Van Houten
Postup
Postup je jednoduchý. Najprv si z oboch vajec oddelíme bielky a žĺtky. Bielky s cukrom vyšľaháme na tuhý a lesklý sneh. Do snehu následne zašľaháme žĺtky. Mandľovú a pšeničnú múku preosejeme do vaječnej zmesi a zľahka vmiešame. Pozor, aby vám sneh nezrazila!
Nakoniec rozdelíme cesto do dvoch misiek a do jednej z nich pridáme lyžičku kakaa, aby sme ho nafarbili. Cesto si rozdelíme podľa toho, či chcete mať Brumíkov prevažne tmavých, alebo svetlých.

My sme si cesto rozdelili napoly a urobili dva druhy. Kreativite sa ale medze nekladú, záleží na vašej fantázii. Do pečenia odporúčame zapojiť aj deti! O to viac sa potom na desiatu budú tešiť!
Formičky si vymastíme, vysypeme múkou a naplníme cestom, ako nás len napadne. Čo tak svetlé ušká a tmavé telíčko? Domácich Brumíkov pečieme pri 180 °C asi 10–15 minút.
