75 minút
30 kusov
Čo budete potrebovať?
Na cesto:
- 100 g mandľovej múky
- 50 g mletých pekanov
- 50 g pšeničnej hladkej múky
- 3 lyžice kokosového oleja
- 3 lyžice datľového sirupu
Na datľový karamel:
- 6 datlí medjool
- 4 lyžice rastlinného mlieka
- soľ
Na polevu:
- 100 g belgickej vegan čokolády
- 100–150 ml kokosovej smotany/kokosového mlieka
Postup
Suroviny na cesto zmiešame a vytvoríme lepkavú hmotu, ktorú natlačíme do formičiek v tvare košíkov. Pokiaľ je cesto veľmi suché, pridáme olej alebo studenú vodu. Pečieme dozlata pri 160 °C asi 20 minút.
Medzi tým si vykôstkujeme datle, zalejeme ich horúcou vodou a necháme chvíľu zmäknúť. Potom vodu scedíme a datle rozmixujeme spoločne s rastlinným mliekom a štipkou soli. Vznikne nám hladký a mazľavý karamel. Ten necháme chvíľu odpočívať a medzi tým sa pustíme do polevy. Kokosové mlieko privedieme k varu. Hneď, ako uvidíme prvé bublinky, ho stiahneme zo sporáku a pridáme čokoládu. Čokoládu necháme rozpustiť a metličkou vymiešame krásne lesklú a jemnú polevu – ganache.
Vychladnuté košíčky naplníme do dvoch tretín karamelom a zalejeme tenkou vrstvou čokoládového ganache a dozdobíme.
My sme ich ozdobili našimi obrovskými pekanmi! Sú druhé najväčšie na celom svete. Ich veľkosť sa označuje Junior Mammoth. Hovoríte si, ako veľké sú tie najväčšie? Podobne – je medzi nimi len zanedbateľný rozdiel vo veľkosti i kvalite, ale cena je u tých našich oveľa príjemnejšia.
Tip!
Aby sa pekanové orechy necítili na tartaletkách tak samy, môžete k nim ešte pridať napríklad drtené kakaové bôby. A ak si neviete predstaviť tartaletky bez pestrých farieb, využite na dozdobenie niektoré z našich jedlých kvetov!