Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žiadny tovar.

Pekanové tartaletky s čokoládou

11. 2. | 493× prečítané


Jemná chuť datľového karamelu zaliata dokonale hladkou vegánskou čokoládou s jemným orechom navrchu. Znie to ako sen? Nie je. Sú to naše krehké tartaletky s pekanovými orechami. V zime je často namáhavé zohnať na tartaletky čerstvé a svieže ovocie, preto sme pre vás pripravili túto karamelovo-čokoládovú bombu! Nemusíte sa však báť, že by im niečo chýbalo. Pomyselnú čerešničku im dodáte pekanovým orechom!

Zdieľať



Pekanové tartaletky s čokoládou
75 minút
30 kusov

Čo budete potrebovať?

Na cesto:

Na datľový karamel:

  • 6 datlí medjool
  • 4 lyžice rastlinného mlieka
  • soľ

Na polevu:

Postup

Suroviny na cesto zmiešame a vytvoríme lepkavú hmotu, ktorú natlačíme do formičiek v tvare košíkov. Pokiaľ je cesto veľmi suché, pridáme olej alebo studenú vodu. Pečieme dozlata pri 160 °C asi 20 minút.

Medzi tým si vykôstkujeme datle, zalejeme ich horúcou vodou a necháme chvíľu zmäknúť. Potom vodu scedíme a datle rozmixujeme spoločne s rastlinným mliekom a štipkou soli. Vznikne nám hladký a mazľavý karamel. Ten necháme chvíľu odpočívať a medzi tým sa pustíme do polevy. Kokosové mlieko privedieme k varu. Hneď, ako uvidíme prvé bublinky, ho stiahneme zo sporáku a pridáme čokoládu. Čokoládu necháme rozpustiť a metličkou vymiešame krásne lesklú a jemnú polevu – ganache.

Vychladnuté košíčky naplníme do dvoch tretín karamelom a zalejeme tenkou vrstvou čokoládového ganache a dozdobíme.

My sme ich ozdobili našimi obrovskými pekanmi! Sú druhé najväčšie na celom svete. Ich veľkosť sa označuje Junior Mammoth. Hovoríte si, ako veľké sú tie najväčšie? Podobne – je medzi nimi len zanedbateľný rozdiel vo veľkosti i kvalite, ale cena je u tých našich oveľa príjemnejšia.

Tip!

Aby sa pekanové orechy necítili na tartaletkách tak samy, môžete k nim ešte pridať napríklad drtené kakaové bôby. A ak si neviete predstaviť tartaletky bez pestrých farieb, využite na dozdobenie niektoré z našich jedlých kvetov


Načítám

Čítajte tiež

Páči sa Vám článok

Prihláste sa k odberu a dostávajte ďalšie zaujímavé články do e-mailu každý týždeň

Odoberať

Kam ďalej?

zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?