11.10.24 | 21547× prečítané | 2 minúty
Čierne ríbezle lyofilizované
Možno nás máš v zahrádke, no ak máš na nás chuť aj mimo sezónu, tak nie je problém! Vo Světe plodů nás nájdeš celý rok a to jemne kyselkavé, príjemne chrumkavé, no vždy pripravené pre Tvoj maškrtný jazýček!
- 100% mrazom sušené ovocie bez pridaných cukrov a aditív
- vhodné do dezertov a na zdobenie zákuskov
- máme ich aj v dračej čokoláde, pozeraj!
Čierne ríbezle lyofilizované
Informácie o produkte
Malé kyslé čierne bobule zo záhradiek našich babičiek sú každoročnou letnou rutinou. Ich kyslá chuť zakrúti s nejedným jazýčkom, to je práve preto, že sú doslova napumpované vysokou dávkou vitamínu C. A ako to už býva, skončí sezóna a túto skvelú kyslú pochúťku neuvidíme až do ďalšieho leta. Preto sme sa rozhodli obľúbené ríbezle vysušiť mrazom, čo im na chuti a vôni vôbec neubralo, ale na vode áno. Vďaka tejto metóde si môžete suroviny skladovať vo svojej špajzke po celý rok. Taktiež, ak bobule vložíte do vody, tak sa z časti rehydratujú a budú takmer rovnako šťavnaté ako čerstvé!
TOP informácie o čiernych ríbezliach
- Všetky živiny, vitamíny a minerálne látky sú zachované.
- Sú bez použitia fytohormónov, pesticídov alebo iných chemický látok.
- Sú bez prídavku cukru a iných aditív.
- Obsahuje veľké množstvo vitamínu C, vlákniny a horčíka.
- Obsahuje množstvo rýchlych sacharidov a vysoký obsah vlákniny.
Poznámka nákupcu
„Čierne ríbezle sú veľkoplodé kultivary vypestované na farme, dužina je svetlá s malými semienkami vo vnútri a po lyofilizácii sú ľahké a chrumkavé ako popcorn. Na 100 g produktu je potreba 400 g čerstvej suroviny, ktoré si aj v sušenej podobe ponechavajú vysoký obsah vitamínu C a ďalších užitočných látok. Trocha farbia, sú kyslé a voňavé, takže aj po sezóne si môžete užiť ich skvelú sviežu chuť.“
Ako sa ríbezľa suší mrazom?
Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100 °C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa ríbezľa varila pri 100 °C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bol skôr pripálenina, ako bobule ríbezlí.
Zaujímavosti a recepty
Recenzia nakupujúceho heureka.sk
chutne
Pôvodne vložené k Červené ríbezle lyofilizované
Recenzia nakupujúceho heureka.sk
chutne
Základné špecifikácie
- Zloženie čierne ríbezle lyofilizované celé
- Surovina Ríbezľa
- Diéta Bez laktózy, Bez lepku, Vegan, RAW
- Spracovanie Kúsky
- Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂.
- Krajina pôvodu Nemecko
- Skladovanie Skladujte v chlade, suchu a tme. Chráňte pred priamym slnečným žiarením.
- Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
- Úprava celé bobule
- Typ sušenia mrazem (lyofilizace)
- Obchodná trieda premium
Makroživiny na 100 g
- Energetická hodnota na 100 g 1152 kJ / 275 kcal
- Tuky 1,1 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny 0,13 g
- Sacharidy 32,6 g
- z toho cukry 32,6 g
- Vláknina 35,2 g
- Bielkoviny 6,6 g
- Soľ 0,02 g
Hodnotenie našich zákazníkov
Recenzia nakupujúceho heureka.sk
chutne
Pôvodne vložené k Červené ríbezle lyofilizované
Recenzia nakupujúceho heureka.sk
chutne
Recenzie návštevníka
Tohle a maliny v bile cokolade bych mohla jist kazdej den! Fakt vynikajici. Kdyby tak byly jeste i jahody nebo mango v cokolade, tak umru blahem
Pôvodne vložené k Čierne ríbezle v dračej čokoláde