Najlepšie desiaty pre deti: Pripravte ich zdravo, rýchlo a farebne
19.08.21 | 19191× prečítané
Kto by nechcel krásne ozdobené torty či dezerty? Ale ako ušetriť čas? Jednoducho! My sme ich nasekali a na Tebe je už tá kreatívna časť práce, tak sa predveď!
Lieskové oriešky sú zdravé, chutné, chrumkavé, ale to už najskôr dobre viete. My vám ich prinášame v jemne podrvenej forme, aby sme Vám uľahčili každodennú prípravu vašich obľúbených jedál. Hodia sa napríklad na zdobenie zákuskov, alebo do jogurtu či ovsenej kaše. Ich drobné kúsky chutia rovnako dobre ako celé jadrá a dokonca nemusíte ani toľko hrýzť. Je to teda skvelá pochúťka bez zbytočnej námahy.
Lieskové orechy patria do skupiny škrupinového ovocia, a to z dôvodu, že sú plodmi liesky obyčajnej. Lieskové oriešky majú hladkú tvrdú škrupinku, ktorú je naozaj ťažké rozbiť. Pre jeden zo šikovných domácich spôsobov potrebujete sieťku, drevené denko a kladivko na mäso. Oriešky nasypete do sieťky, preložíte denkom a kladivom zvrchu jemne obúchate. Lieskové oriešky tak ostanú v celku a neporiadok bezpečne v sieťke. Blanšírovanie orieškov sa potom spája s vysokými avšak suchými teplotami. Orechy je nutné po dobu niekoľkých minút opekať, tým šupka povolí a zmäkne. Následne sa trením textíliou šupky z orieškov odstránia.
Zdravšie a chutnejšie pečenie: Objavte kúzlo orechovej múky
16.12.22 | 1443× prečítané | 8 minút
01.06.21 | 8479× prečítané
Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie.
Informácie o získavaní recenzií