11.10.24 | 21602× prečítané | 2 minúty
Kľukva lyofilizovaná
Tvojmu pokrmu dodáme ten správny šmrnc, nielen vďaka vizáži, ale aj vďaka našej kyslej chuti a chrumkavému povrchu! Aj napriek veľkosti máme rovnaké vlastnosti a aktívne látky, ako lesná brusnica!
- 100% mrazom sušené ovocie bez pridaného cukru a aditív
- vďaka šetrnému sušeniu si surovina zanecháva živiny aj vitamíny
- po rozkrojení je z nej nádherná ozdoba plná kyslých tónov
Kľukva lyofilizovaná
Informácie o produkte
Nejde o klasické brusnice, ale tak trochu o ich prerastenú verziu. Sú väčšie, kyslejšie a taktiež plné prospešných látok. Medzi tie patria vitamín C, antioxidanty a vláknina, čo sú prospešné látky pre funkciu nášho tela. Nechali sme si kľukvu zlyofilizovať, čo jej na kráse, farbe, veľkosti a živinách neubralo, akurát sme sa zbavili vody. Takto sušenú mrazom si ju môžete vychutnať počas celého roka. Taktiež tam, z kadiaľ si ju dovážame, ju pestujú bez pesticídov, herbicídov a fytohormónov.
TOP informácie o lyofilizovanej kľukve
- Všetky živiny, vitamíny a minerálne látky sú zachované.
- Bez použitia fytohormónov, pesticídov alebo iných chemický látok.
- Bez prídavku cukru a oleja.
- Obsahuje esenciálne vyskytujúci sa mangán.
- Veľké množstvo polyfenolických antioxidantov a vitamínu C.
Poznámka nákupcu
„Kľukva je prerastená brusnica pôvodom z Ameriky alebo Kanady, ktorú sme vysúťažili v Jumbo veľkosti. Vyzerá ako prerastená šípka, prierez pripomína rozkrojené jablko, nájdete tu podobný tvar hviezdicovo zoskupených dutín. Vnútri nájdete drobné semienka, plod je dutý, ľahký, chrumkavý a lesklý. Aj napriek veľkosti má kľukva rovnaké vlastnosti a aktívne látky, ako lesná brusnica.“
Ako sa kľukva suší mrazom?
Lyofilizácia čiže sušenie mrazom je metóda založená na sublimáciu zmrznutej vody pri nízkej teplote a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho aby došlo k premene na fázu kvapalnú (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia pri teplotách -55 až -100 °C a pri tlaku o niekoľko stoviek pascalov nižšom, než je ten normálny – atmosférický. Keby sme pri sušení nezabezpečili dostatočne nízky tlak, dopadlo by to rovnako, ako keby sme suroviny varili pri 100 °C – výsledný produkt by sa pripálil a stratil všetky vlastnosti, vďaka ktorým je tak jedinečný.
Zaujímavosti a recepty
Recenzie návštevníka
Když mi produkt přišel, byla jsem doslova nas.... . Na webu píšete bez přidaných látek, CUKRU a na etiketě je - brusinka celá, CUKR, slunečnicový olej.
Základné špecifikácie
Kompletná špecifikácia ku stiahnutiu tu- Zloženie klikva lyofilizovaná celá
- Surovina Kľukva
- Diéta Bez laktózy, Bez lepku, Vegan, RAW
- Spracovanie Kúsky
- Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂.
- Krajina pôvodu Čína
- Skladovanie Skladujte v chlade, suchu a tme. Chráňte pred priamym slnečným žiarením.
- Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
- Úprava celé kusy
- Typ sušenia mrazem (lyofilizace)
- Obchodná trieda premium
Makroživiny na 100 g
- Energetická hodnota na 100 g 1416 kJ / 337 kcal
- Tuky 1,5 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny 0,4 g
- Sacharidy 67,2 g
- z toho cukry 34,7 g
- Vláknina 24 g
- Bielkoviny 1,7 g
- Soľ 0,03 g
Hodnotenie našich zákazníkov
Recenzie návštevníka
Když mi produkt přišel, byla jsem doslova nas.... . Na webu píšete bez přidaných látek, CUKRU a na etiketě je - brusinka celá, CUKR, slunečnicový olej.