Najlepšie desiaty pre deti: Pripravte ich zdravo, rýchlo a farebne
19.08.21 | 19191× prečítané
Tvojmu pokrmu dodáme ten správny šmrnc, nielen vďaka vizáži, ale aj vďaka našej kyslej chuti a chrumkavému povrchu! Aj napriek veľkosti máme rovnaké vlastnosti a aktívne látky, ako lesná brusnica!
Nejde o klasické brusnice, ale tak trochu o ich prerastenú verziu. Sú väčšie, kyslejšie a taktiež plné prospešných látok. Medzi tie patria vitamín C, antioxidanty a vláknina, čo sú prospešné látky pre funkciu nášho tela. Nechali sme si kľukvu zlyofilizovať, čo jej na kráse, farbe, veľkosti a živinách neubralo, akurát sme sa zbavili vody. Takto sušenú mrazom si ju môžete vychutnať počas celého roka. Taktiež tam, z kadiaľ si ju dovážame, ju pestujú bez pesticídov, herbicídov a fytohormónov.
„Kľukva je prerastená brusnica pôvodom z Ameriky alebo Kanady, ktorú sme vysúťažili v Jumbo veľkosti. Vyzerá ako prerastená šípka, prierez pripomína rozkrojené jablko, nájdete tu podobný tvar hviezdicovo zoskupených dutín. Vnútri nájdete drobné semienka, plod je dutý, ľahký, chrumkavý a lesklý. Aj napriek veľkosti má kľukva rovnaké vlastnosti a aktívne látky, ako lesná brusnica.“
Lyofilizácia čiže sušenie mrazom je metóda založená na sublimáciu zmrznutej vody pri nízkej teplote a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho aby došlo k premene na fázu kvapalnú (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia pri teplotách -55 až -100 °C a pri tlaku o niekoľko stoviek pascalov nižšom, než je ten normálny – atmosférický. Keby sme pri sušení nezabezpečili dostatočne nízky tlak, dopadlo by to rovnako, ako keby sme suroviny varili pri 100 °C – výsledný produkt by sa pripálil a stratil všetky vlastnosti, vďaka ktorým je tak jedinečný.
Ako spoznať najlepšie mrazom sušené ovocie?
22.02.22 | 5731× prečítané | 6 minút
Ako využiť mrazom sušené ovocie a zeleninu: 10 tipov na každý deň
10.02.22 | 12551× prečítané
Recenzie návštevníka
Samotná kľukva mi príde moc kyslá, ale takto osladená moštom, mňamka! Manželovi som objednala a nakoniec aj zjedla. :D
Pôvodne vložené k Klikva slazená jablečným sirupem
Recenzie návštevníka
Je výborná na torty, super zdobí a jej chuť sa hodí hlavne ku krémovým tortám.
Výborná na torty
Pôvodne vložené k Klikva slazená jablečným sirupem
Recenzie návštevníka
Samotná kľukva mi príde moc kyslá, ale takto osladená moštom, mňamka! Manželovi som objednala a nakoniec aj zjedla. :D
Pôvodne vložené k Klikva slazená jablečným sirupem
Recenzie návštevníka
Je výborná na torty, super zdobí a jej chuť sa hodí hlavne ku krémovým tortám.
Výborná na torty
Pôvodne vložené k Klikva slazená jablečným sirupem
Recenzie návštevníka
Nebolo to to najlepšie na svete no chuťou príjemne prekvapila. Určite treba okoštovať.
Fajn chuť
Pôvodne vložené k Klikva slazená jablečným sirupem