11.10.24 | 21040× prečítané | 2 minúty
Maliny v malinovej čokoláde
Kto by našu sladko-kyslú chuť nemiloval! V dielni Světa plodů radi experimentujú, tak nás obalili do malinovej čokolády! Na kráse nám to vôbec neubralo, no ale tá chuť dokopy, to je niečo neskutočné!
- 100% mrazom sušené ovocie bez pridaného cukru a aditív
- vytvorili sme malinovú čokoládu – biela čokoláda zmiešaná s čistým malinovým práškom
- vlastná výroba
Maliny v malinovej čokoláde
Informácie o produkte
Dvojité malinové kombo! Chutným kyselkavým malinám teda sladkosť nechýba. O tú sa postará kvalitná biela čokoláda od susedov z Česka. Predsa len, jedna vrstva je málo a tak sme pridali aj vrstvu jemného malinového prášku pre zvýraznenie chuti. Nebudete si vyčítať tú čokoládu, pretože maliny sú úplne zdravé – šetrne sušené lyofilizáciou.
TOP informácie o malinách v malinovej čokoláde
- Živiny malín sú zachované.
- Bez umelých farbív a dochucovadiel.
- Príjemná chrumkavá konzistencia.
- Maliny pôsobí ako prírodný antioxidant.
- Skladovanie je jednoduchšie ako u čerstvých, skladujú sa pri izbovej teplote.
Poznámka nákupcu
„Malinou to začína aj končí. Spojili sme ostrú výraznú chuť mrazom sušených malín s vrstvou jemnej bielej čokolády. Poslednú vrstvu bielej čokolády sme navyše zmiešali s čistým malinovým práškom – vytvorili sme tak malinovú čokoládu! Snažili sme sa použiť len toľko čokolády, koľko bolo nevyhnutné, aby sme neprebili chuť a vôňu malín a aby stále chrumkali. Výsledkom sú malinové kamienky s výraznou chuťou malín a sladkosťou bielej čokolády.“
Ako sa maliny sušia mrazom?
Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100 °C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa maliny varili pri 100 °C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bol skôr pripálenina, ako lyofilizované kusy malín.
Zaujímavosti a recepty
Recenzie návštevníka
Maliny v hořké čokoládě? Opravdu výborná lahůdka! U nás si nejvíc pochutnává náš děda!
Pôvodne vložené k Maliny v horkej čokoláde s ruby kakaom
Recenzie návštevníka
Fakt mňamka!
Základné špecifikácie
Kompletná špecifikácia ku stiahnutiu tu- Zloženie biela 29% čokoláda 77 % (cukor, kakaové maslo, sušené plnotučné mlieko, sušená srvátka, emulgátor: sójový lecitín a polyglycerolpolyricinoleát, vanilkový extrakt Bourbon Madagascar), maliny lyofilizované celé 18 %, maliny lyofilizované prášok 5 %
- Surovina Malina
- Diéta Bez lepku
- Spracovanie V bielej čokoláde
- Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂.
- Krajina pôvodu -
- Skladovanie Skladujte v chlade, suchu a tme. Chráňte pred priamym slnečným žiarením.
- Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
- Úprava dražované lyofilizované maliny
Makroživiny na 100 g
- Energetická hodnota na 100 g 2119 kJ / 508 kcal
- Tuky 29,5 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny 17,3 g
- Sacharidy 47 g
- z toho cukry 47 g
- Vláknina 8,3 g
- Bielkoviny 8,4 g
- Soľ 0,2 g
Hodnotenie našich zákazníkov
Recenzie návštevníka
Maliny v hořké čokoládě? Opravdu výborná lahůdka! U nás si nejvíc pochutnává náš děda!
Pôvodne vložené k Maliny v horkej čokoláde s ruby kakaom
Recenzie návštevníka
Fakt mňamka!
Recenzie návštevníka
Tohle je bomba! Ta chuť je fakt neuvěřitelná. Na začátku docela kyselé, pak sladké po čokoládě a nakonec křupavá sušená malina. Boží!