Nepečený zákusok z krémových kešu orechov je jednoduchý na prípravu a pritom vyzerá ako z luxusnej cukrárne. Je vegánsky a na jeho prípravu budete potrebovať len výkonný mixér, formu a kreativitu pri zdobení. Žiadne strachy s tým, že by sa korpus pri pečení vysušil - to sa vám s naším receptom na raw kešu zákusok nestane. Všetky suroviny si zachovajú svoje živiny a minerály, zákusok neobsahuje žiaden pridaný cukor a tá farba? Tá vás dostane!

Čo budete potrebovať:
Na korpus:
Na kešu krém:
- 350 g kešu (cez noc namočených vo vode)
- 100 g kokosového krému z dužiny alebo kokosového mlieka
- 2 lyžice šťavy z limetky
- 3 lyžice kokosového oleja alebo kakaového masla
- 2 lyžice prášku z lyofilizovaného dračieho ovocia
- formu s priemerom 12 cm alebo viac malých formičiek
- kvalitný mixér
- na dozdobenie jedlé kvety, orechy alebo lyofilizované ovocie
Mandle, kešu, datle a kakao dáme do mixéra a mixujeme, kým sa nám nevytvorí lepkavá hmota. Tú vtlačíme do formy, a vytvoríme tak korpus zákusku. Nepečieme, dáme aj s formou stuhnúť do chladničky.
Mezitím si připravíme kešu krém. Namočené kešu scedíme a dáme do mixéru. Přidáme kokosový krém, šťávu z limetky a kokosový olej. Všechny suroviny rozmixujeme na hladkou směs. Pokud máme mixér s velkou nádobou, je potřeba mít trpělivost a při mixování si dopomoci lžící. Nakonec polovinu kešu krému odebereme do misky a zbylou polovinu obarvíme práškem z lyofilizovaného dračího ovoce.
Medzitým si pripravíme kešu krém. Namočené kešu scedíme a dáme do mixéra. Pridáme kokosový krém, šťavu z limetky a kokosový olej. Všetky suroviny rozmixujeme na hladkú zmes. Ak máme mixér s veľkou nádobou, je potrebné mať trpezlivosť a pri mixovaní si dopomôcť lyžicou. Nakoniec polovicu kešu krému odoberieme do misky a zvyšnú polovicu zafarbíme práškom z lyofilizovaného dračieho ovocia.
Bielu vrstvu kešu krému nanesieme na korpus a opäť necháme aspoň pol hodiny stuhnúť. Potom hore nanesieme ešte vrstvu zafarbeného kešu krému a dáme zákusok naposledy oddýchnuť do chladničky, najlepšie cez noc.
Zákusok zdobíme jedlými kvetmi, nasekanými orechmi alebo lyofilizovaným ovocím.

Dobrú chuť!