Získajú si aj vaše 💖 naše srdcovky? Vyskúšajte ich s 20% zľavou pri nákupe nad 59,9 € s kódom: SRD20 💕

Pistáciovo-čokoládová narodeninová torta

20. 5. | 9488× prečítané


Čo upiecť k narodeninám milovníkom čokolády? No predsa dokonalú čokoládovú tortu! Tá naša navyše poteší všetkých – je totiž bez lepku! Krémovú chuť čokolády sme podčiarkli pistáciami a hore si trónia mandle v škorici. Táto torta sa hodí na každú narodeninovú párty, ale aj na oslavu výročia. Už sa tiež tešíte, keď ju nakrojíte?

Zdieľať



Pistáciovo-čokoládová narodeninová torta
2 hodiny (najlepšie deň vopred)
12 porcií
20 cm forma

Čo budete na tortu potrebovať?

Na korpus:

Na čokoládový krém:

Recept a foto:  @eat_your_fears

narodeninová tortu s čokoládou
Táto čokoládová torta sa hodí na každú oslavu narodenín!

Postup

Všetky suché ingrediencie na korpus zmiešame v mise. Ak ste na lepok obzvlášť citliví, voľte kypriaci prášok bez lepku. Pridáme kokosové mlieko a vajcia s bielkami a premiešame na hladké cesto.

Spodok tortovej formy s priemerom 20 cm vyložíme papierom na pečenie, vlejeme do nej cesto a pečieme 75 minút na 155 °C. Pokiaľ máme tortovú formu väčšiu, upravíme dobu pečenia a kontrolujeme už po hodine. Po upečení dáme do chladu a najlepšie necháme odležať cez noc.

Čokoládu rozpustíme so smotanou, primiešame tvaroh, mascarpone a vaječný likér. Vyšľaháme najlepšie elektrickým šľahačom na hladký krém. Prikryjeme fóliou a necháme cez noc stuhnúť v chladničke.

A ideme zostavovať a zdobiť!

Korpus rozkrojíme na polovicu. Krém poriadne premiešame a jednu polovicu nanesieme na spodnú časť korpusu. Uhladíme kovovou stierkou alebo nožom. Priklopíme vrchnou polovicou korpusu a hore navrstvíme druhú časť krému. Uhladíme a ozdobíme mandľami, pistáciami a jedlými kvetmi.

Na kvalite ingrediencií záleží

Čítajte tiež

Páči sa Vám článok?

Prihláste sa k odberu a dostávajte ďalšie zaujímavé články do e-mailu každý týždeň

Odoberať

Kam ďalej?

Menu

zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?