2 hodiny (najlepšie deň vopred)
12 porcií
20 cm forma
Čo budete na tortu potrebovať?
Na korpus:
- 300 g pistáciovej múky
- 150 g jemnej mandľovej múky
- 120 g xylitolu
- 1 kypriaci prášok do pečiva
- 2 lyžičky cejlónskej škorice
- 200 ml kokosového mlieka
- 5 vajec + 2 bielka
Na čokoládový krém:
- 180 g horkej 60% čokolády
- 100 ml 33% smotany
- 250 g tvarohu
- 250 g mascarpone
- 30 g vaječného likéru
Recept a foto: @eat_your_fears

Postup
Všetky suché ingrediencie na korpus zmiešame v mise. Ak ste na lepok obzvlášť citliví, voľte kypriaci prášok bez lepku. Pridáme kokosové mlieko a vajcia s bielkami a premiešame na hladké cesto.
Spodok tortovej formy s priemerom 20 cm vyložíme papierom na pečenie, vlejeme do nej cesto a pečieme 75 minút na 155 °C. Pokiaľ máme tortovú formu väčšiu, upravíme dobu pečenia a kontrolujeme už po hodine. Po upečení dáme do chladu a najlepšie necháme odležať cez noc.
Čokoládu rozpustíme so smotanou, primiešame tvaroh, mascarpone a vaječný likér. Vyšľaháme najlepšie elektrickým šľahačom na hladký krém. Prikryjeme fóliou a necháme cez noc stuhnúť v chladničke.
A ideme zostavovať a zdobiť!
Korpus rozkrojíme na polovicu. Krém poriadne premiešame a jednu polovicu nanesieme na spodnú časť korpusu. Uhladíme kovovou stierkou alebo nožom. Priklopíme vrchnou polovicou korpusu a hore navrstvíme druhú časť krému. Uhladíme a ozdobíme mandľami, pistáciami a jedlými kvetmi.