90 minút
plech cca 25×40 cm
Čo budete potrebovať?
Na cesto:
- 2 vajcia
- 100–150 g cukru alebo panely
- 200 ml oleja
- 500 ml kefíru
- 1 prášok do pečiva
- 400 g polohrubej celozrnnej múky
- cca 60 g najemno nasekaných lúpaných mandlí
- vykôstkované čerešne, egreše, marhule či iné ovocie
- plátky mandlí
Postup
Vajcia s cukrom dobre ušľaháme. Potom postupne prilievame olej, a za stáleho šľahania počkáme, kým sa zmes spojí. Ďalej pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a kefír.
Dobre premiešame a nakoniec pridáme mandle nasekané na malé kúsky.
Cesto nalejeme na vymastený a vysypaný plech. Odporúčame použiť plech s vyššími okrajmi. Na cesto nasypeme ovocie - v našom prípade čerešne, vynikajúco ale bude koláč chutiť aj s iným ovocím. Kefírový koláč následne posypeme plátkami mandlí a vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme na 180 ° C cca 50-60 minút. V priebehu pečenia pre istotu kontrolujeme prepečenosť špajdlou. Keď povrch krásne zozlatne, podávame. Napríklad s obľúbenou kávou alebo čajom. Dobrú chuť!
Recept a foto: @s_lenkou_to_zvladnu