🔥 Zľava 15 % s kódom DNES15 + doprava zadarmo do Balíkovo nad 33,99 € 🚛

Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Kefírový koláč s ovocím

23. 8. | 9514× prečítané


Ako využiť veľkú úrodu čerešní, egrešov alebo marhúľ? Dokonalým riešením bude koláč na plech s kefírom, ovocím a chrumkavými mandľami. Na tejto dobrote si môžete pochutnať každé ráno s celou rodinou, alebo ju nachystajte na desiatu deťom do školy. Za tento kulinársky výtvor sa nebudete hanbiť ani vtedy, keď príde na návštevu svokra. Upečte si kefírovú buchtu s nami – recept je jednoduchý a hotový bude raz dva.

Zdieľať



Kefírový koláč s ovocím
 90 minút
plech cca 25×40 cm

Čo budete potrebovať?

Na cesto:

  • 2 vajcia
  • 100–150 g cukru alebo panely
  • 200 ml oleja
  • 500 ml kefíru
  • 1 prášok do pečiva
  • 400 g polohrubej celozrnnej múky
  • cca 60 g najemno nasekaných lúpaných mandlí
  • vykôstkované čerešne, egreše, marhule či iné ovocie
  • plátky mandlí
kefírový koláč s třešněmi

Postup

Vajcia s cukrom dobre ušľaháme. Potom postupne prilievame olej, a za stáleho šľahania počkáme, kým sa zmes spojí. Ďalej pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a kefír.

Dobre premiešame a nakoniec pridáme mandle nasekané na malé kúsky.

Cesto nalejeme na vymastený a vysypaný plech. Odporúčame použiť plech s vyššími okrajmi. Na cesto nasypeme ovocie - v našom prípade čerešne, vynikajúco ale bude koláč chutiť aj s iným ovocím. Kefírový koláč následne posypeme plátkami mandlí a vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme na 180 ° C cca 50-60 minút. V priebehu pečenia pre istotu kontrolujeme prepečenosť špajdlou. Keď povrch krásne zozlatne, podávame. Napríklad s obľúbenou kávou alebo čajom. Dobrú chuť!

Žádné viditelné produkty
Žádné viditelné produkty

Recept a foto:  @s_lenkou_to_zvladnu

Dodajte Vášmu pečeniu šmrnc

Žádné viditelné produkty

Čítajte tiež

Páči sa Vám článok

Prihláste sa k odberu a dostávajte ďalšie zaujímavé články do e-mailu každý týždeň

Odoberať

Kam ďalej?

zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?