60 minút
12–15 vaflí
Čo budete na vafle potrebovať?
Na zemiakové cesto:
- 500 g ošúpaných zemiakov
- 30 g kukuričného škrobu
- 30 g mandľovej múky
- 10 g lúpaného konopného semienka
- 1 vajce
- 2 lyžičky kypriaceho prášku
- pol lyžičky bazalky
- soľ, čierne korenie
Na servírovanie:
- avokádo
- volské oko
- lyofilizovaná gouda
Postup prípravy vaflí
Rozohrejeme si panvicu na vafle, aby sme ju mali pripravenú na pečenie zemiakovej zmesi. Zemiaky nastrúhame najemno.
TIP: Aby vafle nezhnedli, môžete ich pokvapkať mliekom.
K pripravenej zemiakovej zmesi primiešame škrob, mandľovú múku, kypriaci prášok, konopné semienko, vajce a bazalku. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Zmes potom pečieme vo vaflovači alebo v panvici na vafle. Až vafle jemne zozlatnú, sú hotové.
Recept a foto: @michaela_foodphoto