1. Máj sa blíži! Oslávte ho s našou ponukou 💝 Navyše ZĽAVA 15 % s kódom: LASKYCAS

Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Chrumkavé zemiakové vafle s avokádom a vajcom

27. 1. | 3209× prečítané


Recept na vafle na slaný spôsob? A k tomu ešte zo zemiakov a mandľovej múky? Tu je! Do cesta na vafle pridajte konopné semienko, servírujte ich s avokádom a volským okom, alebo vafle ozdobte netradičným lyo syrom. Tento recept sa ihneď stane tou najväčšou hviezdou medzi ostatnými vašimi receptami na slané raňajky. Vafle ale môžete maškrtiť aj na desiatu či večeru, alebo nimi pohostiť návštevu... Aj vafle zo zemiakového cesta totiž môžu byť gurmánskym pôžitkom. Stačí len vedieť, s čím ich skombinovať.

Zdieľať



Chrumkavé zemiakové vafle s avokádom a vajcom
60 minút
12–15 vaflí

Čo budete na vafle potrebovať?

Na zemiakové cesto:

  • 500 g ošúpaných zemiakov
  • 30 g kukuričného škrobu
  • 30 g mandľovej múky
  • 10 g lúpaného konopného semienka
  • 1 vajce
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku
  • pol lyžičky bazalky
  • soľ, čierne korenie

Na servírovanie:

Postup prípravy vaflí

Rozohrejeme si panvicu na vafle, aby sme ju mali pripravenú na pečenie zemiakovej zmesi. Zemiaky nastrúhame najemno.

TIP: Aby vafle nezhnedli, môžete ich pokvapkať mliekom.

K pripravenej zemiakovej zmesi primiešame škrob, mandľovú múku, kypriaci prášok, konopné semienko, vajce a bazalku. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Zmes potom pečieme vo vaflovači alebo v panvici na vafle. Až vafle jemne zozlatnú, sú hotové.

bramborové vafle
A čo je najlepšie? Vafle môžete maškrtiť len tak alebo ich efektne podávať s avokádom, vajíčkom a lyofilizovanou goudou.

Recept a foto:  @michaela_foodphoto

Milujete slané raňajky? Inšpirujte sa:

Čítajte tiež

Brownies cupcakes s malinovým krémom

Brownies cupcakes s malinovým krémom

03.04.24 | 6502× prečítané

Veľkonočný mazanec

Veľkonočný mazanec

24.03.24 | 12813× prečítané

Páči sa Vám článok

Prihláste sa k odberu a dostávajte ďalšie zaujímavé články do e-mailu každý týždeň

Odoberať

Kam ďalej?

zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?