Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Pistáciové nanuky

1. 6. | 4206× prečítané


Leto a zmrzlina? Nerozlučná dvojica, to je predsa jasné! Rovnako ako fakt, že domácim nanukom sa nič nevyrovná. Pripravte si s nami krémové pistáciové nanuky na špajli. Zaberie to len pár minút. Výsledkom bude neodolateľne dobrá zmrzlina, ktorej zloženie budete mať pod palcom. Bez obáv ju potom môžete dávkovať vo veľkom sebe aj deťom! Tak ideme na to?

Zdieľať



Pistáciové nanuky
20 minút
asi 8 nanukov

Čo budete potrebovať?

Na zmrzlinu:

Na polevu:

Postup

Z kokosového mlieka oddelíme tuhú časť. Tú vložíme do mixéra a pridáme pistáciové maslo, vanilkovú arómu, 2 lyžice sladidla (sirup alebo med), štipku soli a mixujeme do hladkej konzistencie. Podľa chuti môžeme hmotu na nanuk prisladiť.

Formičky na nanuky naplníme pistáciovým krémom a dáme aspoň na 6 hodín do mrazničky.

Vo vodnom kúpeli pozvoľna rozpustíme bielu čokoládu. Nanuky čokoládou polejeme alebo ich do nej rovno namočíme. Potom ich hneď posypeme kúskami pistáciových orechov.

Sľubujeme vám, že sa po nanukoch zapráši skôr, než stihne čokoládová poleva poriadne zatuhnúť. Ak by vám ale predsa len nejaké ostali, môžete nanuky bez obáv skladovať v mrazničke. Použiť na to môžete vhodnú krabičku alebo napríklad jeden z našich plastových obalov.

Recept a foto:  @michaela_foodphoto

Milovníkom pistácií nesmie uniknúť:

Čítajte tiež

Páči sa Vám článok

Prihláste sa k odberu a dostávajte ďalšie zaujímavé články do e-mailu každý týždeň

Odoberať

Kam ďalej?

zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?