20 minút
asi 8 nanukov
Čo budete potrebovať?
Na zmrzlinu:
- 2 kokosové mlieka (len tuhá časť)
- 100 g pistáciového masla
- 1 lyžičku vanilkového extraktu
- 2–3 lyžice ryžového sirupu alebo medu
- štipku soli
Na polevu:
Postup
Z kokosového mlieka oddelíme tuhú časť. Tú vložíme do mixéra a pridáme pistáciové maslo, vanilkovú arómu, 2 lyžice sladidla (sirup alebo med), štipku soli a mixujeme do hladkej konzistencie. Podľa chuti môžeme hmotu na nanuk prisladiť.
Formičky na nanuky naplníme pistáciovým krémom a dáme aspoň na 6 hodín do mrazničky.
Vo vodnom kúpeli pozvoľna rozpustíme bielu čokoládu. Nanuky čokoládou polejeme alebo ich do nej rovno namočíme. Potom ich hneď posypeme kúskami pistáciových orechov.
Sľubujeme vám, že sa po nanukoch zapráši skôr, než stihne čokoládová poleva poriadne zatuhnúť. Ak by vám ale predsa len nejaké ostali, môžete nanuky bez obáv skladovať v mrazničke. Použiť na to môžete vhodnú krabičku alebo napríklad jeden z našich plastových obalov.
Recept a foto: @michaela_foodphoto