Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žiadny tovar.

Biela 29% čokoláda

So mnou určite rozhýbeš všetky svoje chuťové poháriky! Hlavne si daj poriadny pozor, nech ma pred pečením nezješ úplne celú!

  • výrazne sladká, krémová chuť
  • vyrobená v Českej republike
  • 29 % kakaového masla

Vyberte balenie

Nakúp do zásoby a ušetri

1 ks
7,16 € / ks
2 ks
-5%
7,16 € / ks
3 ks
a viac
-10%
7,16 € / ks

Vaša cena

7,16 €

Tovar môžete mať už

Kedy dostanem tovar? zavrieť

7 ks skladom

PPL - ParcelShop Slovensko 5,00 €
Zásielkovňa 3,50 €
Zásielkovňa - dodanie na adresu 5,00 €
PPL - Slovensko 5,00 €

Biela 29% čokoláda

Informácie o produkte

Bežné biele čokolády obsahujú približne 20 % kakaového masla, ale naša čokoláda obsahuje až 29 %. Vďaka tomu sa skvele rozpúšťa a je krásne jemná. Jej chuť je príjemne sladká a mliečna, farba smotanovo biela a každý kúsok vonia po vanilke.

Čokoláda sa vyrába v Dvoře Králové, v závode s tradíciou už od roku 1992. Počas výrobného procesu je kladený veľký dôraz najmä na kvalitu a udržateľnosť. Každý deň ochutnáva čokoládu desať odborníkov, aby sa docielilo toho najlepšieho produktu. Výsledkom je tak čokoláda plná intenzívnej chuti, s príjemnou vôňou a univerzálnym použitím. Chcete vedieť, ako sa čokoláda vyrába?

Použitie a temperácia

Obsah tuku v čokoláde značí jej tekutosť. Tá sa môže pohybovať od vysokej po nízku a určuje aj následné využitie. Pri tejto čokoláde je tekutosť stredná, tým pádom sa hodí takmer na všetko od poliev, maslových krémov, čokoládových náplní či modelovanie až po zmrzlinu. Rovnako tak je skvelá na maškrtenie alebo rozpustená v horúcom mlieku.

Temperácia: Ideálna teplota pre rozpustenie je 45 až 50 °C, schladenie 28 °C a použitia pri 30 až 30,5 °C.

TOP informácie o čokoláde

  1. Polyglycerolpolyricínoleát zaisťuje správnu tekutosť aj napriek nižšiemu obsah tuku; max. množstvo v čokoláde je 0,1 %.
  2. Výrobca tejto čokolády, vlastní certifikáty ako UTZ, IFS, BRC alebo KLASA.
  3. Obsah mliečnej sušiny je minimálne 14 % a celkový obsah tukov je 33 %.
  4. Čokoláda sa vyrába v Dvore Králové, v továrni s tradíciou od roku 1992.
  5. Jedná sa o najväčšiu továreň na čokoládu v Českej republike.

Ako sa spracovávajú kakaové bôby?

V plode (struku) kakaovníka sa nachádzajú bôby usporiadané v 5 radoch po 20 až 50. Trvá približne 5–6 mesiacov, než sú pripravené na zber. Tieto kakaové struky majú bežne červenú alebo žltú farbu. Zber sa robí dvakrát ročne a bôby sa z kakaového struku musia vybrať ručne. Uvoľnené bôby sa následne fermentujú päť až sedem dní pri teplote 38–50 °C. Fermentáciou dochádza k zamedzeniu klíčenia semien, dochádza k chemickým a biologickým zmenám a znižuje sa trpká chuť bôbov. V dôsledku oxidácie trieslovín vzniká červenohnedá farba. Semená sa ďalej sušia na obsah vody 6–8 %, a to buď na slnku, alebo v sušiarňach.

Následne sa bôby triedia podľa ich kvality a putujú do tovární na čokoládu, kde sa ďalej spracovávajú. Kakaové bôby sa triedia, čistia a potom sa pražia pri teplote 130–150 °C počas 10–35 minút. Pražením získavajú bôby vytúžené čokoládové aróma, farbu a tiež dochádza k prasknutiu osemenia a následnému oddeleniu zrna. Pražené bôby sa môžu alkalizovať (odkysliť) uhličitanom draselným, sodným alebo vápenatým. Alkalizáciou dochádza k zlepšeniu chuťových vlastností, k tmavšiemu sfarbeniu a zjednodušeniu získavania kakaového masla. Následne sa bôby drvia a oddeľujú sa od nich šupky a klíčky. Takéto bôby sú pripravené na ďalší proces a tvorbu rôznych kakaových produktov, ako sú napríklad kakaová hmota, maslo, prášok alebo čokoláda.

Tomáš Hofman

Zaujímavosti a recepty

Základné špecifikácie
  • Zloženie cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, sušená syrovátka, emulgátor: sójový lecitin a polyglycerolpolyricinoleát, vanilkový extrakt Bourbon Madagascar
  • Alergény Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Trvanlivosť 3–8 měsíců
  • Skladovanie do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balenie znovuuzavíratelný ZIP sáček
  • Veľkosť průměr cca 2 cm
  • Úprava pecky
  • Dieta Bez lepku
  • Surovina Čokoláda
  • Spracovanie Kôstky
  • Chuť Sladká
  • Farba Biela
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 2319 kJ / 555 kcal
  • Tuky 33,2 g
  • z toho nasýtené mastné kyseliny 20,6 g
  • Sacharidy 60,1 g
  • z toho cukry 60,1 g
  • Vláknina 0 g
  • Bielkoviny 4,2 g
  • Soľ 0,28 g
Mikroživiny na 100 g
  • Vápnik 227 mg
  • Železo 0,27 mg
  • Horčík 21 mg
  • Draslík 331 mg
  • Fosfor 193 mg

Hodnotenie našich zákazníkov

Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie.

Prémiové suroviny

Unikátne produkty

Ochutnávky zdarma

Vlastná výroba

Ohodnotiť produkt zavrieť

Biela 29% čokoláda

Recenzia musí spĺňať tieto podmienky a zobrazí sa až po jej schválení.

* Polia označené hviezdičkou sú povinné.

Dotaz na produkt zavrieť
Načíst
zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?