Najlepšie desiaty pre deti: Pripravte ich zdravo, rýchlo a farebne
29.08.24 | 32218× prečítané
🚀 15 % úúplne na všetko! 🤩 S kódom: CHCEM15 + DOPRAVA len za 1,8 €. 🚚
Svoju výraznú jahodovú chuť a vôňu sme si zachovali v plnej sile, to sa neboj! A aby toho nebolo málo, pomleli nás aj so semienkami, ktoré nám dodávajú šmrnc. Tak teraz hurá do jogurtu!
S jahodami to nie je ľahké, keďže nájsť tie správne chutné jahody, ako od babičky, je naozaj ťažké. A práve taký prášok je ešte ťažšie nájsť, keďže tie jahody musia byť 100%. Niekedy sa musí ísť za surovinou cez polku sveta, aby sme našli to, čo hľadáme. No tentokrát sme zašli iba kúsok do Nemecka. Chuťou a kvalitou je to najlepšie, čo sme na svetovom trhu našli. Prášok sa vyrába z lyofilizovaných jahôd, ktoré sú príjemne chrumkavé a ľahko sa dajú pomlieť na prášok. Taktiež sú 100%, bez prídavku cukru, steroidov či iných aditív.
„Ovocný prášok nie je iba farbivo alebo dochucovadlo. Balenie tohto produktu má rovnakú hodnotu, ako rovnako veľké balenia mrazom sušených plodov. Ako to? Pretože sme 100 g ovocia vzali a rozmixovali ho na prach. Žiadne aditíva, žiadne konzervanty, žiadne cukry navyše, ani prímesi – len 100 g čistého ovocného prášku so všetkými živinami a vitamínmi.“
„Nie vždy si môžete jogurt obohatiť čerstvým ovocím kvôli sezónnosti alebo ochutiť krém do torty tak, aby vám kvôli ovocnej zložke nezmenil textúru a konzistenciu. Do jogurtu, do torty, do bábovky, do kaše, do smoothie alebo ako dekoráciu jedál. Prášky farbia podľa druhu ovocia a sily ich prírodného pigmentu. Je to bez práce, odpadu, zbytočných konzervantov a nekazia sa, na rozdiel od ovocných štiav a pyré.“
Lyofilizácia čiže sušenie mrazom je metóda založená na sublimácii zmrznutej vody pri nízkej teplote a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho aby došlo k premene na fázu kvapalnú (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia pri teplotách -55 až -100 °C a pri tlaku o niekoľko stoviek pascalov nižším, než je ten normálny – atmosférický. Keby sme pri sušení nezabezpečili dostatočne nízky tlak, dopadlo by to rovnako, ako by sme suroviny varili pri 100 °C – výsledný produkt by sa pripálil a stratil všetky vlastnosti, vďaka ktorým je tak jedinečný. Po lyofilizácii sa čučoriedky melú na jemný prášok.
Recenzia nakupujúceho heureka.cz
Trochu nevýraznésle jinak ok
Nevýrazné maliny jsou lepší
Recenzia nakupujúceho heureka.cz
Super skvostná chuť
Recenzia nakupujúceho heureka.cz
Trochu nevýraznésle jinak ok
Nevýrazné maliny jsou lepší
Recenzia nakupujúceho heureka.cz
Super skvostná chuť
Recenzia nakupujúceho heureka.sk
Chutné.