Najlepšie desiaty pre deti: Pripravte ich zdravo, rýchlo a farebne
19.08.21 | 22520× prečítané
Nenechajte si ujsť DOPRAVU ZADARMO do výdajní pri nákupe nad 20 EUR! 🚛 Neplatí pre veľkoobchod.
Bez nás je v kuchyni pekná nuda! Jedlu prepožičiame krásnu farbu, sviežu sladkú chuť a navyše poriadne zachrumkáme! A psst, ešte pre Teba máme tajný tip – krupicová kaša s nami ešte nikdy nechutila lepšie!
Sladké mrazom sušené jahody patria medzi vaše (ale aj naše) najobľúbenejšie suroviny. Veľké krásne kusy však občas môžu byť nepraktické. Preto sme ich pre vás nadrvili na drobné kúsky a prášok – aby ste ich mohli použiť aj trošku inak. Primárne sa drvené jahody hodia ako rýchla ozdoba dezertov či tort alebo priamo ako prísada do tortových krémov či korpusov, ktoré vám prášok zafarbia. Kúsky zase torte dodajú ovocnú sviežosť. Každým zahryznutím sa tak prenesiete do raja plného sladkých jahôd. Pridať ich môžete tiež do smoothie a jogurtu alebo si z nich pripravte sladkú domácu limonádu. Ak chcete mať svoj tortový krém dokonale jemný, siahnite po perfektne hladkom prášku z lyofilizovaných jahôd.
Lyofilizácia alebo sušenie mrazom je metóda založená na sublimácii zmrznutej vody pri nízkej teplote a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para) bez toho, aby došlo k premene na fázu kvapalnú (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia pri teplotách −55 až −100 °C a pri tlaku o niekoľko stoviek pascalov nižším, než je ten normálny – atmosférický. Keby sme pri sušení nezaistili dostatočne nízky tlak, dopadlo by to rovnako, ako by sme suroviny varili pri 100 °C – výsledný produkt by sa pripálil a stratil všetky vlastnosti, vďaka ktorým je tak jedinečný. Po lyofilizácií sa jahody drvia na drobné kúsky a na prášok.
Recenzie návštevníka
Drť je skvelá. Použila som ju už vo viacerých receptoch a vždy vylepší celý recept.
Veľká využiteľnosť Chuť
Pôvodne vložené k MYX Mrazík drť
Recenzie návštevníka
Použila som drť pri pečení a úplne vylepšila plnku. Bola oveľa sviežejšia a keďže je ovocie sušené mrazom tak torta vydržala oveľa dlhšie.
Chuť Skvelá na torty Dlho vydrží
Pôvodne vložené k Dračí ovoce lyofilizované drť
Recenzie návštevníka
Drť je skvelá. Použila som ju už vo viacerých receptoch a vždy vylepší celý recept.
Veľká využiteľnosť Chuť
Pôvodne vložené k MYX Mrazík drť
Recenzie návštevníka
Použila som drť pri pečení a úplne vylepšila plnku. Bola oveľa sviežejšia a keďže je ovocie sušené mrazom tak torta vydržala oveľa dlhšie.
Chuť Skvelá na torty Dlho vydrží
Pôvodne vložené k Dračí ovoce lyofilizované drť
Recenzie návštevníka
Milujem lyo ananás ale keď som si ho dával do jogurtu tak trocha navlhol a nebol až tak chrumkavý. Drť sa však pekne do jogurtu zamieša a spraví tak skvelé raňajky. Ananás je super a teším sa aj na iné drte.
Skvelo sa zamieša s jogurtom
Nič
Pôvodne vložené k Ananas lyofilizovaný drť