Jahody lyofilizované (mrazom sušené) prášok
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Jahody lyofilizovaný (mrazom sušený) prášok
Informácie a výživové hodnoty
S jahodami to nie je ľahké, keďže nájsť tie správne chutné jahody, ako od babičky, je naozaj ťažké. A práve taký prášok je ešte ťažšie nájsť, keďže tie jahody musia byť 100%. Niekedy sa musí ísť za surovinou cez polku sveta, aby sme našli to, čo hľadáme. No tentokrát sme zašli iba kúsok do Nemecka. Chuťou a kvalitou je to najlepšie, čo sme na svetovom trhu našli. Prášok sa vyrába z lyofilizovaných jahôd, ktoré sú príjemne chrumkavé a ľahko sa dajú pomlieť na prášok. Taktiež sú 100%, bez prídavku cukru, steroidov či iných aditív.
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- Živiny sú zachované.
- Pred zmrazením sú jahody starostlivo dozreté, takže chutia ako domáce.
- Po vysušení boli na jemno pomleté.
- Sú bez pridaného cukru a iných aditív.
- Prášok je taktiež ideálnym prírodným farbivom.
Zloženie | 100% jahody |
Alergény | Alergény sú vyznačené podčiarknutím. |
Krajina pôvodu | Nemecko |
Trvanlivosť | 3–8 mesiacov |
Skladovanie | do 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu, chráňte pred priamym slnečným žiarením |
Balenie | znovuuzatvárateľné ZIP vrecko |
Typ sušenia | sušenie mrazom vo vákuu |
Veľkosť | nešpecifikované |
Úprava | jemný prášok |
Obchodná trieda | prémiová kvalita |
Odroda | nešpecifikované |
„Ovocný prášok nie je iba farbivo alebo dochucovadlo. Balenie tohto produktu má rovnakú hodnotu, ako rovnako veľké balenia mrazom sušených plodov. Ako to? Pretože sme 100 g ovocia vzali a rozmixovali ho na prach. Žiadne aditíva, žiadne konzervanty, žiadne cukry navyše, ani prímesi – len 100 g čistého ovocného prášku so všetkými živinami a vitamínmi.“
Ako sa jahody sušia mrazom?
Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100 °C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa jahody varili pri 100 °C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bol skôr pripálenina, ako lyofilizované kúsky jahôd. Po lyofilizácií sa jahody melú na jemný prášok.
Tip
Ak máte chuť si na jahodách pochrumkať, máme ich nakrájané aj na plátky!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energia | 1466 kJ / 348 kcal |
Tuky | 4 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 55,1 g |
z toho cukry | 54,7 g |
Bielkoviny | 8,2 g |
Soľ | 0,01 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápnik | 14 mg |
Železo | 0,8 mg |
Draslík | 148 mg |
Vitamín C | 38,6 mg |
Jahody lyofilizované (mrazem sušené) prášek
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.