Jahody lyofilizovaný (mrazom sušený) prášok

od €7,40 od €6,17 bez DPH

Zvoľte variant

Svoju výraznú jahodovú chuť a vôňu sme si zachovali v plnej sile, to sa neboj! A aby toho nebolo málo, pomleli nás aj so semienkami, ktoré nám dodávajú šmrnc. Tak teraz hurá do jogurtu!

          • 100% rozdrvené mrazom sušené ovocie bez pridaného cukru a aditív
          • výborná chuť tých najlepších domácich jahôd
          • v celku nás majú taktiež, pozeraj!

Detailné informácie

100g
Skladom
€7,40
€6,17 bez DPH
1kg
Skladom
€63,79
€53,16 bez DPH
15kg (pytel)
Skladom
€888,17
€740,14 bez DPH

Podrobný popis

Jahody lyofilizovaný (mrazom sušené) prášok

Informácie a výživové hodnoty

S jahodami to nie je ľahké, keďže nájsť tie správne chutné jahody, ako od babičky, je naozaj ťažké. A práve taký prášok je ešte ťažšie nájsť, keďže tie jahody musia byť 100%. Niekedy sa musí ísť za surovinou cez polku sveta, aby sa našlo to, čo hľadáme. No tentokrát sme zašli kúsok do Nemecka. Chuťou a kvalitou je to najlepšie, čo sme na svetovom trhu našli. Prášok sa vyrába z lyofilizovaných jahôd, ktoré sú príjemne chrumkavé a ľahko sa dajú rozomlieť na prášok. Taktiež sú 100%, bez prídavku cukru, steroidov či iných aditív.

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. živiny sú zachované
  2. pred zmrazením sú jahody starostlivo dozreté, takže chutia ako domáce
  3. po vysušení boli na jemno pomleté
  4. sú bez prídavku cukru a iných aditív
  5. prášok je taktiež ideálnym prírodným farbivom

 

Základná špecifikácia
Zloženie 100% jahody 
Krajina pôvodu Nemecko
Trvanlivosť 3-8 mesiacov
Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
Typ sušenia sušenie mrazom vo vákuu 
Veľkosť nešpecifikované
Úprava jemný prášok
Obchodná trieda prémiová kvalita
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

"Ovocný prášok nie je iba farbivo alebo dochucovadlo. Balenie tohto produktu má rovnakú hodnotu, ako rovnako veľké balenia mrazom sušených plodov. Akoto? Pretože sme 100 g ovocia vzali a rozmixovali ho na prach. Žiadne aditíva, žiadne konzervanty, žiadne cukry navyše, ani prímesi - len 100 g čistého ovocného prášku so všetkými živinami a vitamínmi."
 
"Nie vždy si môžete jogurt obohatiť čerstvým ovocím kvôli sezónnosti alebo ochutiť krém do torty tak, aby Vám kvôli ovocnej zložke nezmenil textúru a konzistenciu. Do jogurtu, do torty, do bábovky, do kaše, do smoothie alebo ako dekoráciu jedál. Prášky farbia podľa druhu ovocia a sily ich prírodného pigmentu. Je to bez práce, odpadu, zbytočných konzervantov a nekazí sa, na rozdiel od ovocných štiav a pyré."

 

Ako sa jahody sušia mrazom?

Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100 °C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa jahody varili pri 100 °C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bol skôr džem, ako lyofilizované kúsky jahôd. Po lyofilizácií sa jahody melú na jemný prášok.

 

Použitie

  • do smoothies
  • ovsených kaší
  • do koláčov
  • do poliev či zmrzliny
  • využitie aj ako prírodné farbivo

 

Tip

Ak máte chuť si na jahodách aj pochrumkať, máme ich nakrájané aj na plátky!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g 
Energia 1497 kJ / 355 kcal
Tuky 4,0 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 56,0 g
z toho cukry 56,0 g
Vláknina 18 g
Bielkoviny 8,0 g
Soľ 0,0 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik 14 mg
Železo 0,8 mg
Horčík 0 mg
Fosfor 0 mg
Draslík 148 mg
Sodík 0 mg
Vitamín C 38,6 mg

 

Jahody lyofilizované (mrazem sušené) prášek

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: