Jahody lyofilizovaný (mrazom sušený) prášok
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Jahody lyofilizovaný (mrazom sušený) prášok
Informácie a výživové hodnoty
S jahodami to nie je ľahké, keďže nájsť tie správne chutné jahody, ako od babičky, je naozaj ťažké. A práve taký prášok je ešte ťažšie nájsť, keďže tie jahody musia byť 100%. Niekedy sa musí ísť za surovinou cez polku sveta, aby sme našli to, čo hľadáme. No tentokrát sme zašli iba kúsok do Nemecka. Chuťou a kvalitou je to najlepšie, čo sme na svetovom trhu našli. Prášok sa vyrába z lyofilizovaných jahôd, ktoré sú príjemne chrumkavé a ľahko sa dajú pomlieť na prášok. Taktiež sú 100%, bez prídavku cukru, steroidov či iných aditív.
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- živiny sú zachované
- pred zmrazením sú jahody starostlivo dozreté, takže chutia ako domáce
- po vysušení boli na jemno pomleté
- sú bez pridaného cukru a iných aditív
- prášok je taktiež ideálnym prírodným farbivom
Zloženie | 100% jahody |
Krajina pôvodu | Nemecko |
Trvanlivosť | 3-8 mesiacov |
Balenie | znovuuzatvárateľné ZIP vrecko |
Typ sušenia | sušenie mrazom vo vákuu |
Veľkosť | nešpecifikované |
Úprava | jemný prášok |
Obchodná trieda | prémiová kvalita |
Odroda | nešpecifikované |
"Ovocný prášok nie je iba farbivo alebo dochucovadlo. Balenie tohto produktu má rovnakú hodnotu, ako rovnako veľké balenia mrazom sušených plodov. Ako to? Pretože sme 100 g ovocia vzali a rozmixovali ho na prach. Žiadne aditíva, žiadne konzervanty, žiadne cukry navyše, ani prímesi - len 100 g čistého ovocného prášku so všetkými živinami a vitamínmi."
Ako sa jahody sušia mrazom?
Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100 °C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa jahody varili pri 100 °C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bol skôr pripálenina, ako lyofilizované kúsky jahôd. Po lyofilizácií sa jahody melú na jemný prášok.
Použitie
- do smoothies
- ovsených kaší
- do koláčov
- do poliev či zmrzliny
- využitie aj ako prírodné farbivo
Tip
Ak máte chuť si na jahodách pochrumkať, máme ich nakrájané aj na plátky!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energia | 1359 kJ / 323kcal |
Tuky | 3,8 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,36 g |
Sacharidy | 52,6 g |
z toho cukry | 52,6 g |
Vláknina | 16 g |
Bielkoviny | 7,9 g |
Soľ | 0,01 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápnik | 14 mg |
Železo | 0,8 mg |
Horčík | 0 mg |
Fosfor | 0 mg |
Draslík | 148 mg |
Sodík | 0 mg |
Vitamín C | 38,6 mg |
Jahody lyofilizované (mrazem sušené) prášek
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.