Lieskové orechy v 32% mliečnej čokoláde
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Lieskové orechy v 32% mliečnej čokoláde
Informácie a výživové hodnoty
Milujete mliečnu čokoládu? To asi všetci. Je ľahká, krémová, sladká, ale aj svieža. My sme ju ešte trošičku vylepšili. Priamo vo Světě plodů sme vytvorili čokoládové guličky plnené lieskovými jadrami. Tieto orechy pochádzajú z ďaleka, avšak čokoláda je pravej českej kvality. Spolu tvoria dokonalú pochúťku na zahnanie hladu aj obyčajných otravných chúťok.
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- Lieskové orechy sú plodmi liesky obyčajnej.
- Skladujú sa v škrupine, kedy je trvanlivosť dlhšia a postupne sa niekoľko mesiacov lúpu a triedia.
- Zber prebieha v septembri až októbri, záleží na počasí.
- Vysoký obsah horčíka pomáha znižovať krvný tlak.
- Prvá receptúra na mliečnu čokoládu bola objavená vo Švajčiarsku v roku 1876.
Zloženie | lieskové orechy, mliečna 32% čokoláda (cukor, kakaový prášok, kakaové maslo, sušené plnotučné mlieko, emulgátor: sójový lecitín, polyglycerolpolyricinoleát, vanilkový extrakt Bourbon Madagascar), leštidlo |
Alergény | Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂. |
Krajina pôvodu | vyrobené v Českej republike |
Trvanlivosť | 3–8 mesiacov |
Skladovanie | do 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu, chráňte pred priamym slnečným žiarením |
Balenie | znovuuzatvárateľné ZIP vrecko |
Veľkosť | nešpecifikované |
Úprava | dražované lieskové orechy v mliečnej čokoláde |
Obchodná trieda | celé jadrá, minimum zlomkov |
Odroda | nešpecifikované |
Zatiaľ si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní.
Ako sa spracovávajú lieskové orechy?
Lieskové orechy patria do skupiny škrupinového ovocia, a to z dôvodu, že sú plodmi liesky obyčajnej. Lieskové orechy majú hladkú tvrdú škrupinku, ktorú je naozaj ťažké rozbiť. Pre jeden zo šikovných domácich spôsobov potrebujete sieťku, drevené denko a kladivko na mäso. Orechy nasypete do sieťky, preložíte denkom a kladivom zvrchu jemne pobúchate. Lieskové orechy tak ostanú v celku a neporiadok bezpečne v sieťke. Blanšírovanie orechov sa spája s vysokými, avšak suchými teplotami. Orechy je nutné po dobu niekoľkých minút opekať, tým šupka povolí a zmäkne. Následne sa trením textíliou šupky z orechov odstránia.
Tip
Zabaľte si lieskovce do produktívnej krabičky a môžete ich mať vždy a všade po ruke!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energia | 2341 kJ / 562 kcal |
Tuky | 31,9 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 15,5 g |
Sacharidy | 43,4 g |
z toho cukry | 39,9 g |
Vláknina | 3,8 g |
Bielkoviny | 8,9 g |
Soľ | 0,14 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápnik | 114 mg |
Železo | 0,9 mg |
Horčík | 163 mg |
Vitamín C | 7,5 mg |
Lískové ořechy v 30% mléčné čokoládě
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.