11.10.24 | 21040× prečítané | 2 minúty
Lieskovoorechová múka
Vyhýbaš sa lepku alebo chceš len naozaj voňavú orechovú bábovku? Tak som tu ja, lieskovoorechová múka. Som veľkým zástancom bezlepkovej diéty a chutím tak isto dobre, ako celé lieskové orechy.
- skvelá bezlepková, nízkosacharidová náhrada múky
- múka zo 100 % lieskových orechov
- bohatá na rastlinné bielkoviny a vlákninu
Lieskovoorechová múka
Informácie o produkte
Viete, čo je bezlepková diéta? Nie, naozaj to nemá nič s lebkou. Je to forma stravovania, kedy neprijímate lepok. Ten je prítomný vo všetkých obilninách a je ťažšie stráviteľný. Preto, ak trpíte chorobou celiakia, určite viete, že vám klasické suroviny ako pšenica, jačmeň, raž, či menej známy bulgur spôsobujú bolesti. Avšak predstavte si múku bez toho prekliateho lepku, to by bol ale chutný zákusok, však? Upečte si proste zdravú, chutnú a bezbolestnú formu vášho obľúbeného koláča. A ak nie ste bezlepkáč, určite oceníte ľahkosť i netradičnú chuť vašej osvedčenej dobroty.
TOP Informácie o lieskovoorechovej múke
- Lieskové orechy sú plodmi liesky obyčajnej.
- Obsiahnuté mononenasýtené kyseliny pomáhajú odbúravať škodlivý LDL cholesterol.
- Vysoký obsah horčíka je dôležitý pre znižovanie krvného tlaku a svalových kŕčov.
- Vysoká hladina mangánu je dôležitá vo vyváženej strave pri boji s cukrovkou.
- Liesková múka je dokonalou bezlepkovou náhradou klasickej pšeničnej múky.
Ako sa spracovávajú lieskové orechy?
Lieskové orechy patria do skupiny škrupinového ovocia, a to z dôvodu, že sú plodmi liesky obyčajnej. Lieskové orechy majú hladkú tvrdú škrupinku, ktorú je naozaj ťažké rozbiť. K výrobe lieskovoorieškovej múky je potrebné orechy jemne pomlieť. Najprv však musíme orechy nalúskať. Pre jeden zo šikovných domácich spôsobov potrebujete sieťku, dosku na krájanie a kladivko na mäso. Orechy nasypete do sieťky, preložíte doskou a kladivom zvrchu jemne pobúchate. Lieskové orechy tak ostanú v celku a neporiadok bezpečne v sieťke. Ďalej je vhodné orechy blanšírovať. Tým povolí aj tá najjemnejšia šupka, ktorá sa následne stiera pomocou textilných rukavíc. Teraz je už všetko pripravené na pomletie. Lieskovoorechová múka teda neobsahuje žiadne pridané aditíva.
Zaujímavosti a recepty
Recenzia nakupujúceho
Chutná mandlová mouka velmi kvalitní jak do pečení, tak i do nepečených dezertů.
Super je zip sáček, díky němuž mouka nezvětrá a dlouho vydrží.
Pôvodne vložené k Mandľová múka Extra Fine
Recenzie návštevníka
Za mě nejlepší kokosová mouka, kterou jsem vyzkoušela!
Pôvodne vložené k Kokosová múka
Základné špecifikácie
Kompletná špecifikácia ku stiahnutiu tu- Zloženie lieskové orechy jadrá neloupané mleté
- Surovina Lieskové orechy
- Diéta Bez laktózy, Bez lepku, Vegan, Vhodné pre diabetikov, LCHF
- Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂.
- Krajina pôvodu Gruzínsko
- Skladovanie Skladujte v chlade, suchu a tme. Chráňte pred priamym slnečným žiarením.
- Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
- Úprava lieskové orechy jadrá nelúpané mleté
Makroživiny na 100 g
- Energetická hodnota na 100 g 2627 kJ / 628 kcal
- Tuky 62 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny 5 g
- Sacharidy 16 g
- z toho cukry 5 g
- Vláknina 10 g
- Bielkoviny 15 g
- Soľ 0 g
Hodnotenie našich zákazníkov
Recenzia nakupujúceho
Chutná mandlová mouka velmi kvalitní jak do pečení, tak i do nepečených dezertů.
Super je zip sáček, díky němuž mouka nezvětrá a dlouho vydrží.
Pôvodne vložené k Mandľová múka Extra Fine
Recenzie návštevníka
Za mě nejlepší kokosová mouka, kterou jsem vyzkoušela!
Pôvodne vložené k Kokosová múka
Recenzia nakupujúceho heureka.sk
Dobré.
Pôvodne vložené k Vlašské orechy múka