Najlepšie desiaty pre deti: Pripravte ich zdravo, rýchlo a farebne
19.08.21 | 22520× prečítané
Nenechajte si ujsť DOPRAVU ZADARMO do výdajní pri nákupe nad 20 EUR! 🚛 Neplatí pre veľkoobchod.
Vyhýbaš sa lepku alebo chceš len naozaj voňavú orechovú bábovku? Tak som tu ja, lieskovoorechová múka. Som veľkým zástancom bezlepkovej diéty a chutím tak isto dobre, ako celé lieskové orechy.
Viete, čo je bezlepková diéta? Nie, naozaj to nemá nič s lebkou. Je to forma stravovania, kedy neprijímate lepok. Ten je prítomný vo všetkých obilninách a je ťažšie stráviteľný. Preto, ak trpíte chorobou celiakia, určite viete, že vám klasické suroviny ako pšenica, jačmeň, raž, či menej známy bulgur spôsobujú bolesti. Avšak predstavte si múku bez toho prekliateho lepku, to by bol ale chutný zákusok, však? Upečte si proste zdravú, chutnú a bezbolestnú formu vášho obľúbeného koláča. A ak nie ste bezlepkáč, určite oceníte ľahkosť i netradičnú chuť vašej osvedčenej dobroty.
Lieskové orechy patria do skupiny škrupinového ovocia, a to z dôvodu, že sú plodmi liesky obyčajnej. Lieskové orechy majú hladkú tvrdú škrupinku, ktorú je naozaj ťažké rozbiť. K výrobe lieskovoorieškovej múky je potrebné orechy jemne pomlieť. Najprv však musíme orechy nalúskať. Pre jeden zo šikovných domácich spôsobov potrebujete sieťku, dosku na krájanie a kladivko na mäso. Orechy nasypete do sieťky, preložíte doskou a kladivom zvrchu jemne pobúchate. Lieskové orechy tak ostanú v celku a neporiadok bezpečne v sieťke. Ďalej je vhodné orechy blanšírovať. Tým povolí aj tá najjemnejšia šupka, ktorá sa následne stiera pomocou textilných rukavíc. Teraz je už všetko pripravené na pomletie. Lieskovoorechová múka teda neobsahuje žiadne pridané aditíva.
Recenzie návštevníka
Skvelý
Pôvodne vložené k Kokosová mouka
Recenzie návštevníka
Skvelý
Pôvodne vložené k Kokosová mouka