Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žiadny tovar.

Lieskovoorechová múka

Vyhýbaš sa lepku alebo chceš len naozaj voňavú orechovú bábovku? Tak som tu ja, lieskovoorechová múka. Som veľkým zástancom bezlepkovej diéty a chutím tak isto dobre, ako celé lieskové orechy.

skvelá bezlepková, nízkosacharidová náhrada múky
múka zo 100 % lieskových orechov
bohatá na rastlinné bielkoviny a vlákninu

Vyberte balenie

Vaša cena

16,64 €

Tovar môžete mať už 3. 12.

Kedy dostanem tovar? zavrieť

87 ks skladom

.PPL - ParcelShop Slovensko 4,96 € 6. 12.
Zásielkovňa 3,50 € 3. 12.
Zásielkovňa - dodanie na adresu 4,96 € 6. 12.
PPL - Slovensko 4,96 € 6. 12.

Lieskovoorechová múka

Informácie o produkte

Viete, čo je bezlepková diéta? Nie, naozaj to nemá nič s lebkou. Je to forma stravovania, kedy neprijímate lepok. Ten je prítomný vo všetkých obilninách a je ťažšie stráviteľný. Preto, ak trpíte chorobou celiakia, určite viete, že vám klasické suroviny ako pšenica, jačmeň, raž, či menej známy bulgur spôsobujú bolesti. Avšak predstavte si múku bez toho prekliateho lepku, to by bol ale chutný zákusok, však? Upečte si proste zdravú, chutnú a bezbolestnú formu vášho obľúbeného koláča. A ak nie ste bezlepkáč, určite oceníte ľahkosť i netradičnú chuť vašej osvedčenej dobroty.

TOP Informácie o lieskovoorechovej múke

  1. Lieskové orechy sú plodmi liesky obyčajnej.
  2. Obsiahnuté mononenasýtené kyseliny pomáhajú odbúravať škodlivý LDL cholesterol.
  3. Vysoký obsah horčíka je dôležitý pre znižovanie krvného tlaku a svalových kŕčov.
  4. Vysoká hladina mangánu je dôležitá vo vyváženej strave pri boji s cukrovkou.
  5. Liesková múka je dokonalou bezlepkovou náhradou klasickej pšeničnej múky.

Ako sa spracovávajú lieskové orechy?

Lieskové orechy patria do skupiny škrupinového ovocia, a to z dôvodu, že sú plodmi liesky obyčajnej. Lieskové orechy majú hladkú tvrdú škrupinku, ktorú je naozaj ťažké rozbiť. K výrobe lieskovoorieškovej múky je potrebné orechy jemne pomlieť. Najprv však musíme orechy nalúskať. Pre jeden zo šikovných domácich spôsobov potrebujete sieťku, dosku na krájanie a kladivko na mäso. Orechy nasypete do sieťky, preložíte doskou a kladivom zvrchu jemne pobúchate. Lieskové orechy tak ostanú v celku a neporiadok bezpečne v sieťke. Ďalej je vhodné orechy blanšírovať. Tým povolí aj tá najjemnejšia šupka, ktorá sa následne stiera pomocou textilných rukavíc. Teraz je už všetko pripravené na pomletie. Lieskovoorechová múka teda neobsahuje žiadne pridané aditíva. 

Zaujímavosti a recepty

Ako na zdravšie vianočné pečivo?

Ako na zdravšie vianočné pečivo?

25.11.21 | 494× prečítané

Prečo sú lieskové orechy zdravé

Prečo sú lieskové orechy zdravé

06.05.21 | 2278× prečítané | 7 minút

Základné špecifikácie
  • Zloženie lískové ořechy jádra neloupaná mletá
  • Alergény Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Krajina pôvodu Turecko
  • Trvanlivosť 3–8 měsíců
  • Skladovanie do 22° C s vlhkostí vzduchu do 70 %, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balenie znovuuzavíratelný ZIP sáček
  • Úprava lískové ořechy jádra neloupaná nepražená mletá
  • Dieta Keto, Bez lepku, Paleo, LCHF, Vegan, Bez laktózy, Vhodné pre diabetikov, SCD
  • Surovina Lieskové orechy
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 2627 kJ / 628 kcal
  • Tuky 62 g
  • z toho nasýtené mastné kyseliny 5 g
  • Sacharidy 16 g
  • z toho cukry 5 g
  • Vláknina 10 g
  • Bielkoviny 15 g
  • Soľ 0 g
Mikroživiny na 100 g
  • Vápnik Vápník;
  • Železo Železo;
  • Horčík Hořčík;
  • Draslík Draslík;
  • Meď Měď;
  • Sodík Sodík;
  • Vitamín C Vitamín C;
  • Fosfor Fosfor;
  • Zinok Zinek;
  • Vitamín B6 Vitamín B6;
  • Selén Selen;

Hodnotenie našich zákazníkov

Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie.

Prémiové suroviny

Unikátne produkty

Ochutnávky zdarma

Vlastná výroba

Ohodnotiť produkt zavrieť

Lieskovoorechová múka

Recenzia musí spĺňať tieto podmienky a zobrazí sa až po jej schválení.

* Polia označené hviezdičkou sú povinné.

Dotaz na produkt zavrieť
Načíst
zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?