Najlepšie desiaty pre deti: Pripravte ich zdravo, rýchlo a farebne
19.08.21 | 19173× prečítané
Že nás poznáš zo svojej letnej záhradky? V tejto podobe si nás ale ešte určite nemal, a to je potrebné rýchlo napraviť. Nielen, že sme si zachovali svoju skvelú kyslú chuť, ale k tomu aj chrumkáme! Tak na čo ešte čakáš?
Poriadne chrumkavé, príjemne kyslé a dokonale vyzerajúce. K tomu všetkému poriadna zásobáreň vitamínu C! Jedna hrsť ríbezlí vám pokryje celú odporúčanú dennú dávku. Či už si ich pridáte do kaše, smoothie alebo napríklad na tortu, ríbezle vášmu pokrmu dodajú neodolateľnú farbu a sviežu chuť.
Lyofilizácia, čiže sušenie mrazom je metóda založená na sublimácii zmrznutej vody pri nízkej teplote a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho aby došlo k premene na fázu kvapalnú (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazí pri teplotách -55 až -100 °C a pri tlaku o niekoľko stoviek pascalov nižším, než je ten normálny – atmosférický. Keby sme pri sušení nezabezpečili dostatočne nízky tlak, dopadlo by to rovnako, ako by sme suroviny varili pri 100 °C – výsledný produkt by sa pripálil a stratil všetky vlastnosti, vďaka ktorým je tak jedinečný.
21.04.22 | 6165× prečítané
Ako spoznať najlepšie mrazom sušené ovocie?
22.02.22 | 5708× prečítané | 6 minút
Recenzia nakupujúceho heureka.sk
chutne
Recenzia nakupujúceho heureka.sk
chutne
Pôvodne vložené k Černý rybíz lyofilizovaný
Recenzia nakupujúceho heureka.sk
chutne
Recenzia nakupujúceho heureka.sk
chutne
Pôvodne vložené k Černý rybíz lyofilizovaný
Recenzia nakupujúceho heureka.sk
Super sladko-kysle
Pôvodne vložené k Černý rybíz v dračí čokoládě