Čučoriedky lyofilizované (mrazom sušené) WILD
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Čučoriedky lyofilizované (mrazom sušené) WILD
Informácie a výživové hodnoty
Tentokrát sme nemuseli za kvalitnou surovinou cestovať ďaleko. V susednom Poľsku sme totiž našli to, čo sme hľadali. Divoké sladké čučoriedky, ktoré na rozdiel od klasických rastú v lese. Práve z Poľska odoberáme také čučoriedky, ktoré sú krásne sladké a zároveň dozreté bez použitia urýchľovačov či steroidov alebo pesticídov. Totiž pre lyofilizáciu musí byť kvalita suroviny na 100 %, aby aj po lyofilizácií chutila presne tak, ako v čerstvom stave. Vďaka lyofilizácií si tak môžete dať kvalitné čučoriedky počas celého roka, teda i mimo sezóny.
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- Všetky živiny a vitamíny sú zachované.
- Čučoriedky pôsobí ako prírodný antioxidant.
- Príjemná chrumkavá konzistencia.
- Pred zmrazením boli starostlivo dozreté, takže chutia ako domáce.
- Skladovanie je jednoduchšie ako u čerstvých, skladujú sa pri izbovej teplote.
Zloženie | 100% čučoriedky |
Alergény | Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂. |
Krajina pôvodu | Poľsko |
Trvanlivosť | 3–8 mesiacov |
Skladovanie | do 22 °C s nulovou vlhkosťou vzduchu, chráňte pred priamym slnečným žiarením |
Balenie | znovuuzatvárateľné ZIP vrecko |
Typ sušenia | sušenie mrazom vo vákuu |
Veľkosť | nešpecifikované |
Úprava | celé bobule |
Obchodná trieda | prémiová kvalita |
Odroda | nešpecifikované |
„Poľské čučoriedky ponúkame kvôli lepšej dostupnosti v porovnaní s českými. Nie sú o nič menej kvalitné, ako tie české. Jedná sa o lesné čučoriedky divoko rastúce, bez chemických postrekov, pesticídov či hnojív, krajina pôvodu vás tak nemusí desiť, na kvalitu sme si posvietili. Poľsko ponúka stabilnejšie zásobovanie, máme tak kontrakt na celý rok a garantujeme ich skladovosť. Kontrakt sa uzatvára rok dopredu pred samotným zberom a po lyofilizácii v Nemecku putujú rovno k nám na sklad.”
Ako sa čučoriedky sušia mrazom?
Lyofilizácia, alebo inak sušenie mrazom, je metóda založená na sublimácii zamrznutej vody za nízkej teploty a tlaku. Práve v takých kontrolovaných podmienkach prestupuje voda z pevného skupenstva (ľadu) priamo do plynného (para), bez toho, aby došlo k premene na kvapalnú fázu (voda). Preto sa suroviny hlboko mrazia medzi teplotami -55 až -100 °C. Ak by nebol použitý nízky tlak, tak by mohlo dôjsť presne k tomu, čo sa deje, ak by sa čučoriedky varili pri 100 °C. Surovina by sa spálila a výsledný produkt by bol skôr pripálenina, ako bobule čučoriedok.
Tip
Ak máte chuť si pridať čučoriedky do smoothies, čo takto použiť kokosové mlieko?
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energia | 1477 kJ / 353 kcal |
Tuky | 1,79 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 87,5 g |
z toho cukry | 60,71 g |
Bielkoviny | 5,36 g |
Soľ | 0 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápnik | mg |
Železo | mg |
Horčík | mg |
Fosfor | mg |
Draslík | mg |
Sodík | mg |
Vitamín C | mg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.