Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Kód: 0449

Karamelová 30,4% čokoláda

Som sladko karamelová, ale vôbec nelepím. Krásne sa Ti rozplyniem na jazyku a oslním Ťa svojou jedinečnou chuťou. Takú si ešte nezažil – jemná a krémová, ako zo sna!

  • mliečna, výrazne karamelová chuť
  • k priamej konzumácii aj do pečenia
  • belgická kvalita

Vyberte balenie

Vaša cena

10,34 €

Tovar môžete mať už 7. 6.

Kedy dostanem tovar? zavrieť

149 ks skladom

SPS - ParcelShop 3,78 € 7. 6.
PPL - Slovensko 4,96 € 7. 6.
Zásielkovňa 3,47 € 7. 6.
Zásielkovňa - dodanie na adresu 5,22 € 7. 6.

Karamelová 30,4% čokoláda

Informácie o produkte

Poctivo vyrobená z kvalitných surovín. Chutí výrazne po karameli a smotane, ale ucítite aj tóny masla a nečakaný slaný podtón na konci. Jej chuť je intenzívna, ale jednotlivé zložky sú perfektne vyvážené. Zaujme vás jemne jantárovou farbou, ktorá vynikne v každom z vašich cukrárskych výtvorov. Tak pozor, nech ju nezjete skôr, než z nej urobíte polevu. Chcete vedieť, ako sa čokoláda vyrába?

Kakaové bôby sú semená plodov kakaovníka pravého. Bôby sa po zbere fermentujú, aby sa ich žltá alebo červená farba zmenila na hnedú a zároveň sa zvýraznila ich chuť.

Počas mletia pražených kakaových bôbov sa bôby menia na polotekutú kakaovú hmotu. Z tejto hmoty sa následne vyrába kakaové maslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je kľúčovou zložkou pri výrobe čokolády, sama o sebe sa dá nazvať 100% horkou čokoládou.

Kakaová hmota sa lisuje, pričom sa z nej oddeľuje tuk, čiže kakaové maslo, a kakaové pokrutiny – z nich sa následne vyrába kakaový prášok. V kvalitnom kakaovom prášku však stále kakaové maslo nájdeme, priemerne ide približne o 10 – 30 %.

Kakaové maslo vzniká ako vedľajší produkt pri spracovaní kakaových bôbov. Ide o čistý tuk. Pridáva sa do pečenia, alebo ním môžete zriediť hustú čokoládu. Kakaové maslo je tiež populárnou prísadou do prírodnej kozmetiky.

Čokoláda sa spravidla skladá z kakaovej hmoty, kakaového masla a cukru. Často sa pridáva ešte sušené mlieko, vanilkový extrakt a emulgátory. Vedeli ste, že existujú nie tri, ale dokonca štyri druhy čokolád? Horká, mliečna, biela a ruby!

Kakaové bôby sú semená plodov kakaovníka pravého. Bôby sa po zbere fermentujú, aby sa ich žltá alebo červená farba zmenila na hnedú a zároveň sa zvýraznila ich chuť.

Počas mletia pražených kakaových bôbov sa bôby menia na polotekutú kakaovú hmotu. Z tejto hmoty sa následne vyrába kakaové maslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je kľúčovou zložkou pri výrobe čokolády, sama o sebe sa dá nazvať 100% horkou čokoládou.

Kakaová hmota sa lisuje, pričom sa z nej oddeľuje tuk, čiže kakaové maslo, a kakaové pokrutiny – z nich sa následne vyrába kakaový prášok. V kvalitnom kakaovom prášku však stále kakaové maslo nájdeme, priemerne ide približne o 10 – 30 %.

Kakaové maslo vzniká ako vedľajší produkt pri spracovaní kakaových bôbov. Ide o čistý tuk. Pridáva sa do pečenia, alebo ním môžete zriediť hustú čokoládu. Kakaové maslo je tiež populárnou prísadou do prírodnej kozmetiky.

Čokoláda sa spravidla skladá z kakaovej hmoty, kakaového masla a cukru. Často sa pridáva ešte sušené mlieko, vanilkový extrakt a emulgátory. Vedeli ste, že existujú nie tri, ale dokonca štyri druhy čokolád? Horká, mliečna, biela a ruby!

Použitie a temperácia

Pracovať s touto čokoládou je jedna radosť. Má dokonale univerzálne vlastnosti, takže nech sa rozhodnete pre akékoľvek spracovanie, vždy vás podrží a dosiahnete s ňou tie najlepšie výsledky. Využijete ju na ganache, dražovanie, vytvoríte s ňou čokoládové figúrky a urobíte z nej hodvábne karamelové gelato. Avšak skvelá je aj samostatne na maškrtenie. Skúsiť môžete tiež náš tajný tip na hriešne raňajky – lievance s čokoládovou karamelovou polevou. Krásne sa navyše páruje s ananásom, čerešňami, datľami, citrónom alebo napríklad aj s tonka fazuľou. Ktorá kombinácia je vám najsympatickejšia?  

Temperácia: Ideálna teplota pre rozpustenie 45 až 50 °C, tuhnutie 27 až 28 °C, a použitie pri 29 až 30 °C.

TOP informácie o čokoláde

  1. Čokoláda obsahuje kakaové bôby z troch rôznych krajín – Pobrežie Slonoviny, Ghana a Ekvádor.
  2. Je v nej minimálne 30,4 % kakaového masla a najmenej 28,3% mlieka.
  3. Theobrama cacao – latinský názov kakaovníku znamená „jedlo bohov“.
  4. Má prekvapivo vysoký obsah vápnika, draslíka a fosforu.
  5. Karamel vzniká pomalým zahrievaním cukru.

Ako sa spracovávajú kakaové bôby?

V plode (struku) kakaovníka sa nachádzajú bôby usporiadané v 5 radoch po 20 až 50. Trvá približne 5–6 mesiacov, než sú pripravené na zber. Tieto kakaové struky majú bežne červenú alebo žltú farbu. Zber sa robí dvakrát ročne a bôby sa z kakaového struku musia vybrať ručne. Uvoľnené bôby sa následne fermentujú päť až sedem dní pri teplote 38–50 °C. Fermentáciou dochádza k zamedzeniu klíčenia semien, dochádza k chemickým a biologickým zmenám a znižuje sa trpká chuť bôbov. V dôsledku oxidácie trieslovín vzniká červenohnedá farba. Semená sa ďalej sušia na obsah vody 6–8 %, a to buď na slnku, alebo v sušiarňach.

Následne sa bôby triedia podľa ich kvality a putujú do tovární na čokoládu, kde sa ďalej spracovávajú. Kakaové bôby sa triedia, čistia a potom sa pražia pri teplote 130–150 °C počas 10–35 minút. Pražením získavajú bôby vytúžené čokoládové aróma, farbu a tiež dochádza k prasknutiu osemenia a následnému oddeleniu zrna. Pražené bôby sa môžu alkalizovať (odkysliť) uhličitanom draselným, sodným alebo vápenatým. Alkalizáciou dochádza k zlepšeniu chuťových vlastností, k tmavšiemu sfarbeniu a zjednodušeniu získavania kakaového masla. Následne sa bôby drvia a oddeľujú sa od nich šupky a klíčky. Takéto bôby sú pripravené na ďalší proces a tvorbu rôznych kakaových produktov, ako sú napríklad kakaová hmota, maslo, prášok alebo čokoláda.

Tomáš Hofman

Zaujímavosti a recepty

Ako produkt hodnotia ostatní?
Zobraziť ďalšie hodnotenie
Janka
6.9.2021

Recenzia nakupujúceho heureka.sk

S čokoládou Ruby som sa stretla pred nedávnom, kedy mi kamarátka priniesla tortu s touto čokoládou. Hneď som si ju zamilovala, pretože má jemnú chuť s príchuťou ovocia. Využívam ju pri pečení do krémov, ale i na ozdobu. Ružová čokoláda má nezameniteľnú chuť, určite vyskúšajte :)

Ružová čokoláda má nezameniteľnú chuť, určite vyskúšajte :)

Je trochu drahšia.

Pôvodne vložené k Ruby 48,8% čokoláda

Alzbeta
15.8.2021

Recenzie návštevníka

Toto je jednoznačne najlepšia karamelová čokoláda na trhu , nepresladená, plná chuť karamelu a jemným slaným nádychom. Žiadna iná značka, ktorú sme vyskúšali ani belgická sa jej nevyrovná . Takže odporúčame 5*

Pôvodne vložené k Karamelová 35% čokoláda Vanini Aurum

Základné špecifikácie
Kompletná špecifikácia ku stiahnutiu tu
  • Zloženie kakaové máslo, cukr, sušené plnotučné mléko, mléčný cukr, sušená syrovátka, sušené odstředěné mléko, karamelizovaný cukr 2 %, emulgátor sójový lecitin, přírodní vanilkové aroma, sůl; obsah kakové sušiny nejméně 30,4 %
  • Surovina Čokoláda
  • Diéta Bez lepku
  • Spracovanie Kôstky
  • Chuť Karamelová
  • Farba Hnedá
  • Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂.
  • Krajina pôvodu Belgicko
  • Trvanlivosť 3–8 mesiacov
  • Skladovanie Skladujte v chlade, suchu a tme. Chráňte pred priamym slnečným žiarením.
  • Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
  • Veľkosť cca 1 cm
  • Úprava kúsky
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 2388 kJ / 571 kcal
  • Tuky 37,1 g
  • z toho nasýtené mastné kyseliny 22,5 g
  • Sacharidy 50,8 g
  • z toho cukry 50,3 g
  • Vláknina 0 g
  • Bielkoviny 8 g
  • Soľ 0,51 g

Hodnotenie našich zákazníkov

5 (49 hodnotenie) Aritmetický priemer z 49 udelených hodnotení.
Janka
6.9.2021

Recenzia nakupujúceho heureka.sk

S čokoládou Ruby som sa stretla pred nedávnom, kedy mi kamarátka priniesla tortu s touto čokoládou. Hneď som si ju zamilovala, pretože má jemnú chuť s príchuťou ovocia. Využívam ju pri pečení do krémov, ale i na ozdobu. Ružová čokoláda má nezameniteľnú chuť, určite vyskúšajte :)

Ružová čokoláda má nezameniteľnú chuť, určite vyskúšajte :)

Je trochu drahšia.

Pôvodne vložené k Ruby 48,8% čokoláda

Alzbeta
15.8.2021

Recenzie návštevníka

Toto je jednoznačne najlepšia karamelová čokoláda na trhu , nepresladená, plná chuť karamelu a jemným slaným nádychom. Žiadna iná značka, ktorú sme vyskúšali ani belgická sa jej nevyrovná . Takže odporúčame 5*

Pôvodne vložené k Karamelová 35% čokoláda Vanini Aurum

Zdenka
12.5.2021

Recenzie návštevníka

famózna

Pôvodne vložené k Ruby 48,8% čokoláda

Eva
2.5.2021

Recenzia nakupujúceho heureka.sk

Čokoláda bola velmi chutná. Použili sme na babouku a horúcu čokoládu.

Pôvodne vložené k Ruby 48,8% čokoláda

Evka
14.4.2021

Recenzie návštevníka

Chuť úžasnááá, perfektne vypadajú aj na torte, ale i na stole v sklenenej dóze, ak ich tam stihnete dať :)

Pôvodne vložené k MYX Belgické čokokuličky

Evka
14.4.2021

Recenzie návštevníka

Super mix chutí, odporúčam - neobanujete

Pôvodne vložené k MYX Belgické calletky

Evka
14.4.2021

Recenzie návštevníka

Fakt je chuťovo úžasná, ale skuste ju aj na kolaáč zo Sunquicku, a budete 1 v pečení

Pôvodne vložené k Pomerančová čokoláda

Evka
14.4.2021

Recenzie návštevníka

Vynikajúca čokoláda, i keď kofein nemá, ale kávou chutí. Super dobrá na namáčanie, na nepečené koláčiky "kávové zrná" a iné maškrty

Pôvodne vložené k Cappuccino 32,3% čokoláda

Zdenka
17.3.2021

Recenzie návštevníka

úžasná vôňa a chuť, ak ju dokážete nezjesť len tak, skúste do mafinov :)

Pôvodne vložené k Pomerančová čokoláda

Janka T.
24.2.2021

Recenzie návštevníka

Najlepšia čokoláda. Chutí mne aj deťom a taktiež sa z nej vyrábajú skvelé a chutné krémy. Aj keď naposledy som zjedla porciu, ktorá bola určená do koláča. Haha, musím kúpiť ďalšiu.

Dominika Kohútová
26.11.2020

Recenzie návštevníka

Závislosť

Prémiové suroviny
Unikátne produkty
Ochutnávky zadarmo
Vlastná výroba
6 kamenných predajní
Dotaz na produkt zavrieť
Načíst
zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?