Medzinárodný deň mandlí je u nás celý týždeň! 💛 Nakúpte mandle všetkých chutí so zľavou až 20 %. 🔥

Kód: 0449

Karamelová 30,4% čokoláda

Som sladko karamelová, ale vôbec nelepím. Krásne sa Ti rozplyniem na jazyku a oslním Ťa svojou jedinečnou chuťou. Takú si ešte nezažil – jemná a krémová, ako zo sna!

  • mliečna, výrazne karamelová chuť
  • k priamej konzumácii aj do pečenia
  • belgická kvalita

Vyberte balenie

Vaša cena

7,16 €

Tovar môžete mať už 24. 2.

Kedy dostanem tovar? zavrieť

178 ks skladom

SPS - balíkovo 24. 2. 3,49 €
SPS - Express One Slovakia 24. 2. 4,49 €
Packeta - výdajné miesta 24. 2. 2,99 €
Packeta - dodanie na adresu 24. 2. 4,49 €

Termíny doručení jsou závislé na aktuální situaci a kapacitách přepravních společností.

Karamelová 30,4% čokoláda

Informácie o produkte

Poctivo vyrobená z kvalitných surovín. Chutí výrazne po karameli a smotane, ale ucítite aj tóny masla a nečakaný slaný podtón na konci. Jej chuť je intenzívna, ale jednotlivé zložky sú perfektne vyvážené. Zaujme vás jemne jantárovou farbou, ktorá vynikne v každom z vašich cukrárskych výtvorov. Tak pozor, nech ju nezjete skôr, než z nej urobíte polevu. Chcete vedieť, ako sa čokoláda vyrába?

x

Kakaové bôby sú semená plodov kakaovníka pravého. Bôby sa po zbere fermentujú, aby sa ich žltá alebo červená farba zmenila na hnedú a zároveň sa zvýraznila ich chuť.

x

Počas mletia pražených kakaových bôbov sa bôby menia na polotekutú kakaovú hmotu. Z tejto hmoty sa následne vyrába kakaové maslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je kľúčovou zložkou pri výrobe čokolády, sama o sebe sa dá nazvať 100% horkou čokoládou.

x

Kakaová hmota sa lisuje, pričom sa z nej oddeľuje tuk, čiže kakaové maslo, a kakaové pokrutiny – z nich sa následne vyrába kakaový prášok. V kvalitnom kakaovom prášku však stále kakaové maslo nájdeme, priemerne ide približne o 10 – 30 %.

x

Kakaové maslo vzniká ako vedľajší produkt pri spracovaní kakaových bôbov. Ide o čistý tuk. Pridáva sa do pečenia, alebo ním môžete zriediť hustú čokoládu. Kakaové maslo je tiež populárnou prísadou do prírodnej kozmetiky.

x

Čokoláda sa spravidla skladá z kakaovej hmoty, kakaového masla a cukru. Často sa pridáva ešte sušené mlieko, vanilkový extrakt a emulgátory. Vedeli ste, že existujú nie tri, ale dokonca štyri druhy čokolád? Horká, mliečna, biela a ruby!

x

Kakaové bôby sú semená plodov kakaovníka pravého. Bôby sa po zbere fermentujú, aby sa ich žltá alebo červená farba zmenila na hnedú a zároveň sa zvýraznila ich chuť.

x

Počas mletia pražených kakaových bôbov sa bôby menia na polotekutú kakaovú hmotu. Z tejto hmoty sa následne vyrába kakaové maslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je kľúčovou zložkou pri výrobe čokolády, sama o sebe sa dá nazvať 100% horkou čokoládou.

x

Kakaová hmota sa lisuje, pričom sa z nej oddeľuje tuk, čiže kakaové maslo, a kakaové pokrutiny – z nich sa následne vyrába kakaový prášok. V kvalitnom kakaovom prášku však stále kakaové maslo nájdeme, priemerne ide približne o 10 – 30 %.

x

Kakaové maslo vzniká ako vedľajší produkt pri spracovaní kakaových bôbov. Ide o čistý tuk. Pridáva sa do pečenia, alebo ním môžete zriediť hustú čokoládu. Kakaové maslo je tiež populárnou prísadou do prírodnej kozmetiky.

x

Čokoláda sa spravidla skladá z kakaovej hmoty, kakaového masla a cukru. Často sa pridáva ešte sušené mlieko, vanilkový extrakt a emulgátory. Vedeli ste, že existujú nie tri, ale dokonca štyri druhy čokolád? Horká, mliečna, biela a ruby!

Použitie a temperácia

Pracovať s touto čokoládou je jedna radosť. Má dokonale univerzálne vlastnosti, takže nech sa rozhodnete pre akékoľvek spracovanie, vždy vás podrží a dosiahnete s ňou tie najlepšie výsledky. Využijete ju na ganache, dražovanie, vytvoríte s ňou čokoládové figúrky a urobíte z nej hodvábne karamelové gelato. Avšak skvelá je aj samostatne na maškrtenie. Skúsiť môžete tiež náš tajný tip na hriešne raňajky – lievance s čokoládovou karamelovou polevou. Krásne sa navyše páruje s ananásom, čerešňami, ďatlami, citrónom alebo napríklad aj s tonka fazuľou. Ktorá kombinácia je vám najsympatickejšia?  

Temperácia: Ideálna teplota pre rozpustenie 45 až 50 °C, tuhnutie 27 až 28 °C, a použitie pri 29 až 30 °C.

TOP informácie o čokoláde

  1. Čokoláda obsahuje kakaové bôby z troch rôznych krajín – Pobrežie Slonoviny, Ghana a Ekvádor.
  2. Je v nej minimálne 30,4 % kakaového masla a najmenej 28,3% mlieka.
  3. Theobrama cacao – latinský názov kakaovníku znamená „jedlo bohov“.
  4. Má prekvapivo vysoký obsah vápnika, draslíka a fosforu.
  5. Karamel vzniká pomalým zahrievaním cukru.

Ako sa spracovávajú kakaové bôby?

V plode (struku) kakaovníka sa nachádzajú bôby usporiadané v 5 radoch po 20 až 50. Trvá približne 5–6 mesiacov, než sú pripravené na zber. Tieto kakaové struky majú bežne červenú alebo žltú farbu. Zber sa robí dvakrát ročne a bôby sa z kakaového struku musia vybrať ručne. Uvoľnené bôby sa následne fermentujú päť až sedem dní pri teplote 38–50 °C. Fermentáciou dochádza k zamedzeniu klíčenia semien, dochádza k chemickým a biologickým zmenám a znižuje sa trpká chuť bôbov. V dôsledku oxidácie trieslovín vzniká červenohnedá farba. Semená sa ďalej sušia na obsah vody 6–8 %, a to buď na slnku, alebo v sušiarňach.

Následne sa bôby triedia podľa ich kvality a putujú do tovární na čokoládu, kde sa ďalej spracovávajú. Kakaové bôby sa triedia, čistia a potom sa pražia pri teplote 130–150 °C počas 10–35 minút. Pražením získavajú bôby vytúžené čokoládové aróma, farbu a tiež dochádza k prasknutiu osemenia a následnému oddeleniu zrna. Pražené bôby sa môžu alkalizovať (odkysliť) uhličitanom draselným, sodným alebo vápenatým. Alkalizáciou dochádza k zlepšeniu chuťových vlastností, k tmavšiemu sfarbeniu a zjednodušeniu získavania kakaového masla. Následne sa bôby drvia a oddeľujú sa od nich šupky a klíčky. Takéto bôby sú pripravené na ďalší proces a tvorbu rôznych kakaových produktov, ako sú napríklad kakaová hmota, maslo, prášok alebo čokoláda.

Tomáš Hofman

Zaujímavosti a recepty

Ako produkt hodnotia ostatní?
Zobraziť ďalšie hodnotenie
Jana Mikulková
17.3.2021

Recenzie návštevníka

Musím říct že jsem byla trochu zklamaná, protože jsem ji objednala hlavně kvůli barvě. Potřebuju opravdu světle hnědou čokoládu kterou můžu použít na zdobení. Čokoláda ve skutečnosti není světle karamelová ale docela hnědá, skoro jako mléčná čokoláda, takže ji na zdobení použít nemůžu, nicméně chuť je naprosto vynikající takže je vše odpuštěno :-)

Janka T.
24.2.2021

Recenzie návštevníka

Najlepšia čokoláda. Chutí mne aj deťom a taktiež sa z nej vyrábajú skvelé a chutné krémy. Aj keď naposledy som zjedla porciu, ktorá bola určená do koláča. Haha, musím kúpiť ďalšiu.

Základné špecifikácie
Kompletná špecifikácia ku stiahnutiu tu
  • Zloženie kakaové máslo, cukr, sušené plnotučné mléko, mléčný cukr, sušená syrovátka, sušené odstředěné mléko, karamelizovaný cukr 2 %, emulgátor sójový lecitin, přírodní vanilkové aroma, sůl; obsah kakové sušiny nejméně 30,4 %
  • Surovina Karamelová čokoláda
  • Diéta Bez lepku
  • Spracovanie Kôstky
  • Chuť Karamelová
  • Farba Hnedá
  • Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂.
  • Krajina pôvodu Belgicko
  • Skladovanie Skladujte v chlade, suchu a tme. Chráňte pred priamym slnečným žiarením.
  • Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
  • Veľkosť cca 1 cm
  • Úprava kúsky
  • Značka Callebaut
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 2388 kJ / 571 kcal
  • Tuky 37,1 g
  • z toho nasýtené mastné kyseliny 22,5 g
  • Sacharidy 50,8 g
  • z toho cukry 50,3 g
  • Vláknina 0 g
  • Bielkoviny 8 g
  • Soľ 0,51 g

Hodnotenie našich zákazníkov

5 (5 hodnotenie) Aritmetický priemer z 5 udelených hodnotení.
Jana Mikulková
17.3.2021

Recenzie návštevníka

Musím říct že jsem byla trochu zklamaná, protože jsem ji objednala hlavně kvůli barvě. Potřebuju opravdu světle hnědou čokoládu kterou můžu použít na zdobení. Čokoláda ve skutečnosti není světle karamelová ale docela hnědá, skoro jako mléčná čokoláda, takže ji na zdobení použít nemůžu, nicméně chuť je naprosto vynikající takže je vše odpuštěno :-)

Janka T.
24.2.2021

Recenzie návštevníka

Najlepšia čokoláda. Chutí mne aj deťom a taktiež sa z nej vyrábajú skvelé a chutné krémy. Aj keď naposledy som zjedla porciu, ktorá bola určená do koláča. Haha, musím kúpiť ďalšiu.

Eva
18.1.2021

Recenzie návštevníka

Výborná karamelová čokoláda, skvěle se hodí na vaření, ale nejde odolat a nenápadně uzobávat jen tak. Malinko umělá chuť tam je, ale to asi u všech karamelových čokolád. A tady je opravdu minimální, čokoláda chutná skvěle a myslím, že si na ní smlsnou i děti.

Dominika Kohútová
26.11.2020

Recenzie návštevníka

Závislosť

Martina
20.5.2020

Recenzie návštevníka

Byla jsem tak trochu skeptická a dlouho mě trvalo, než jsem se rozhodla koupit tuhle čokoládu.. Překvapilo mě to, že ta chuť nebyla umělá a opravdu to chutnalo jako karamel.. Snad nikdy jsem neměla tak dobrou karamelovou čokoládu.. Ale pozor! Je to návykový..

Prémiové suroviny
Unikátne produkty
Rýchle doručenie
Vlastná výroba
Kamenné predajne
Dotaz na produkt zavrieť
Načíst

Menu

zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?