Upozornenie: DOPRAVA ZADARMO už pri nákupe nad 40 €!

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žiadny tovar.

Karamelová 30,4% čokoláda

Som sladko karamelová, ale vôbec nelepím. Krásne sa Ti rozplyniem na jazyku a oslním Ťa svojou jedinečnou chuťou. Takú si ešte nezažil – jemná a krémová, ako zo sna!

  • mliečna, výrazne karamelová chuť
  • k priamej konzumácii aj do pečenia
  • belgická kvalita

Vyberte balenie

Vaša cena

9,20 €

Tovar môžete mať už

Kedy dostanem tovar? zavrieť

351 ks skladom

PPL - ParcelShop Slovensko 5,00 €
Zásielkovňa 3,50 €
Zásielkovňa - dodanie na adresu 5,00 €
PPL - Slovensko 5,00 €

Karamelová 30,4% čokoláda

Informácie o produkte

Poctivo vyrobená z kvalitných surovín. Chutí výrazne po karameli a smotane, ale ucítite aj tóny masla a nečakaný slaný podtón na konci. Jej chuť je intenzívna, ale jednotlivé zložky sú perfektne vyvážené. Zaujme vás jemne jantárovou farbou, ktorá vynikne v každom z vašich cukrárskych výtvorov. Tak pozor, nech ju nezjete skôr, než z nej urobíte polevu. Chcete vedieť, ako sa čokoláda vyrába?

Použitie a temperácia

Pracovať s touto čokoládou je jedna radosť. Má dokonale univerzálne vlastnosti, takže nech sa rozhodnete pre akékoľvek spracovanie, vždy vás podrží a dosiahnete s ňou tie najlepšie výsledky. Využijete ju na ganache, dražovanie, vytvoríte s ňou čokoládové figúrky a urobíte z nej hodvábne karamelové gelato. Avšak skvelá je aj samostatne na maškrtenie. Skúsiť môžete tiež náš tajný tip na hriešne raňajky – lievance s čokoládovou karamelovou polevou. Krásne sa navyše páruje s ananásom, čerešňami, datľami, citrónom alebo napríklad aj s tonka fazuľou. Ktorá kombinácia je vám najsympatickejšia?  

Temperácia: Ideálna teplota pre rozpustenie 45 až 50 °C, tuhnutie 27 až 28 °C, a použitie pri 29 až 30 °C.

TOP informácie o čokoláde

  1. Čokoláda obsahuje kakaové bôby z troch rôznych krajín – Pobrežie Slonoviny, Ghana a Ekvádor.
  2. Je v nej minimálne 30,4 % kakaového masla a najmenej 28,3% mlieka.
  3. Theobrama cacao – latinský názov kakaovníku znamená „jedlo bohov“.
  4. Má prekvapivo vysoký obsah vápnika, draslíka a fosforu.
  5. Karamel vzniká pomalým zahrievaním cukru.

Ako sa spracovávajú kakaové bôby?

V plode (struku) kakaovníka sa nachádzajú bôby usporiadané v 5 radoch po 20 až 50. Trvá približne 5–6 mesiacov, než sú pripravené na zber. Tieto kakaové struky majú bežne červenú alebo žltú farbu. Zber sa robí dvakrát ročne a bôby sa z kakaového struku musia vybrať ručne. Uvoľnené bôby sa následne fermentujú päť až sedem dní pri teplote 38–50 °C. Fermentáciou dochádza k zamedzeniu klíčenia semien, dochádza k chemickým a biologickým zmenám a znižuje sa trpká chuť bôbov. V dôsledku oxidácie trieslovín vzniká červenohnedá farba. Semená sa ďalej sušia na obsah vody 6–8 %, a to buď na slnku, alebo v sušiarňach.

Následne sa bôby triedia podľa ich kvality a putujú do tovární na čokoládu, kde sa ďalej spracovávajú. Kakaové bôby sa triedia, čistia a potom sa pražia pri teplote 130–150 °C počas 10–35 minút. Pražením získavajú bôby vytúžené čokoládové aróma, farbu a tiež dochádza k prasknutiu osemenia a následnému oddeleniu zrna. Pražené bôby sa môžu alkalizovať (odkysliť) uhličitanom draselným, sodným alebo vápenatým. Alkalizáciou dochádza k zlepšeniu chuťových vlastností, k tmavšiemu sfarbeniu a zjednodušeniu získavania kakaového masla. Následne sa bôby drvia a oddeľujú sa od nich šupky a klíčky. Takéto bôby sú pripravené na ďalší proces a tvorbu rôznych kakaových produktov, ako sú napríklad kakaová hmota, maslo, prášok alebo čokoláda.

Tomáš Hofman

Zaujímavosti a recepty

10 zaujímavostí o čokoláde, ktoré ste nevedeli!

10 zaujímavostí o čokoláde, ktoré ste nevedeli!

19.05.21 | 448× prečítané | 7 minut

Ako sa vyrába čokoláda

Ako sa vyrába čokoláda

12.04.21 | 757× prečítané | 7 minut

Základné špecifikácie
  • Zloženie kakaové máslo, cukr, sušené plnotučné mléko, mléčný cukr, sušená syrovátka, sušené odstředěné mléko, karamelizovaný cukr 2 %, emulgátor sójový lecitin, přírodní vanilkové aroma, sůl
  • Alergény Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Trvanlivosť 3–8 měsíců
  • Skladovanie do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balenie znovuuzavíratelný ZIP sáček
  • Veľkosť cca 1 cm
  • Úprava pecky
  • Dieta Bez lepku
  • Surovina Čokoláda
  • Spracovanie Kôstky
  • Chuť Karamelová
  • Farba Hnedá
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 2388 kJ / 571 kcal
  • Tuky 37,1 g
  • z toho nasýtené mastné kyseliny 22,5 g
  • Sacharidy 50,8 g
  • z toho cukry 50,3 g
  • Vláknina 0 g
  • Bielkoviny 8 g
  • Soľ 0,51 g
Mikroživiny na 100 g
  • Vápnik 309 mg
  • Železo 0,15 mg
  • Horčík 12,6 mg
  • Draslík 444,3 mg
  • Sodík 205 mg
  • Vitamín C 0,551 mg
  • Fosfor 219,7 mg
  • Zinok 0,5 mg
  • Vitamín B6 0,1 mg

Hodnotenie našich zákazníkov

Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie.

Prémiové suroviny

Unikátne produkty

Ochutnávky zdarma

Vlastná výroba

Ohodnotiť produkt zavrieť

Karamelová 30,4% čokoláda

Recenzia musí spĺňať tieto podmienky a zobrazí sa až po jej schválení.

* Polia označené hviezdičkou sú povinné.

Dotaz na produkt zavrieť
Načíst
zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?