Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Kód: 0459

Cappuccino 32,3% čokoláda

Si milovníkom kávy? A vieš, že jej nadmerná konzumácia nie je dobrá pre Tvoj organizmus? Pokiaľ pocítiš abstinenčné príznaky, siahni radšej po mne. Kofeín bohužiaľ neobsahujem, ale v chuti nepoznáš rozdiel.

  • chuť kávy a kakaa zjemňuje mlieko
  • k priamej konzumácií aj do pečenia
  • vyrobená v Belgicku

Vyberte balenie

Vaša cena

10,15 €

Tovar môžete mať už 9. 6.

Kedy dostanem tovar? zavrieť

26 ks skladom

SPS - ParcelShop 3,78 € 9. 6.
PPL - Slovensko 4,96 € 9. 6.
Zásielkovňa 3,47 € 9. 6.
Zásielkovňa - dodanie na adresu 5,22 € 9. 6.

Cappuccino 30% čokoláda

Informácie o produkte

Naša kávová čokoláda určite poteší nejedného milovníka kofeínu. Má jemnú sladkú chuť, v ktorej sa snúbia kakaové tóny s výraznými tónmi kávy, ktoré sú však dokonale vyrovnané vďaka pridanému mlieku pre zjemnenie a zlepšenie celkového pocitu z čokolády. Jedinečne chutí, krásne sa rozpúšťa v ústach a jej sýto hnedá farba zaujme už na prvý pohľad. Maškrtiť ju môžete napríklad k šálke vášho obľúbeného cappuccina. Chcete vedieť, ako sa čokoláda vyrába?

x

Kakaové bôby sú semená plodov kakaovníka pravého. Bôby sa po zbere fermentujú, aby sa ich žltá alebo červená farba zmenila na hnedú a zároveň sa zvýraznila ich chuť.

x

Počas mletia pražených kakaových bôbov sa bôby menia na polotekutú kakaovú hmotu. Z tejto hmoty sa následne vyrába kakaové maslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je kľúčovou zložkou pri výrobe čokolády, sama o sebe sa dá nazvať 100% horkou čokoládou.

x

Kakaová hmota sa lisuje, pričom sa z nej oddeľuje tuk, čiže kakaové maslo, a kakaové pokrutiny – z nich sa následne vyrába kakaový prášok. V kvalitnom kakaovom prášku však stále kakaové maslo nájdeme, priemerne ide približne o 10 – 30 %.

x

Kakaové maslo vzniká ako vedľajší produkt pri spracovaní kakaových bôbov. Ide o čistý tuk. Pridáva sa do pečenia, alebo ním môžete zriediť hustú čokoládu. Kakaové maslo je tiež populárnou prísadou do prírodnej kozmetiky.

x

Čokoláda sa spravidla skladá z kakaovej hmoty, kakaového masla a cukru. Často sa pridáva ešte sušené mlieko, vanilkový extrakt a emulgátory. Vedeli ste, že existujú nie tri, ale dokonca štyri druhy čokolád? Horká, mliečna, biela a ruby!

x

Kakaové bôby sú semená plodov kakaovníka pravého. Bôby sa po zbere fermentujú, aby sa ich žltá alebo červená farba zmenila na hnedú a zároveň sa zvýraznila ich chuť.

x

Počas mletia pražených kakaových bôbov sa bôby menia na polotekutú kakaovú hmotu. Z tejto hmoty sa následne vyrába kakaové maslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je kľúčovou zložkou pri výrobe čokolády, sama o sebe sa dá nazvať 100% horkou čokoládou.

x

Kakaová hmota sa lisuje, pričom sa z nej oddeľuje tuk, čiže kakaové maslo, a kakaové pokrutiny – z nich sa následne vyrába kakaový prášok. V kvalitnom kakaovom prášku však stále kakaové maslo nájdeme, priemerne ide približne o 10 – 30 %.

x

Kakaové maslo vzniká ako vedľajší produkt pri spracovaní kakaových bôbov. Ide o čistý tuk. Pridáva sa do pečenia, alebo ním môžete zriediť hustú čokoládu. Kakaové maslo je tiež populárnou prísadou do prírodnej kozmetiky.

x

Čokoláda sa spravidla skladá z kakaovej hmoty, kakaového masla a cukru. Často sa pridáva ešte sušené mlieko, vanilkový extrakt a emulgátory. Vedeli ste, že existujú nie tri, ale dokonca štyri druhy čokolád? Horká, mliečna, biela a ruby!

Použitie

Čokoládu môžete len tak maškrtiť, ale je vhodná aj pre využitie v kuchyni, pretože sa ľahko rozpúšťa a má hladkú krémovú konzistenciu. Možno ju využiť na ochutené polevy, čokoládové krémy, napríklad bavarois, ganache alebo si z nej môžete pripraviť horúcu čokoládu, záleží len na vás. Pridať si k nej môžete napríklad maliny, jahody alebo citrusy, s ktorými si táto čokoláda dokonale rozumie.

Temperácia: Ideálna teplota pre rozpustenie 45 až 50 °C, schladenie 27 až 28 °C a použitie pri 29 až 30 °C.

TOP informácie o čokoláde

  1. Theobrama cacao – latinský názov kakaovníku znamená „jedlo bohov“.
  2. Čokoláda obsahuje minimálne 29,8 % kakaového masla.
  3. Cappuccino čokoláda perfektne dopĺňa kávové krémy.
  4. Praktické čokoládové kúsky sa dobre rozpúšťajú.
  5. Kúzlo kávovníka prvýkrát objavili v Etiópii.

Ako sa kakaové bôby spracovávajú?

V plode (struku) kakaovníka sa nachádzajú bôby usporiadané v 5 radoch po 20 až 50. Trvá približne 5–6 mesiacov, než sú pripravené na zber. Tieto kakaové struky majú bežne červenú alebo žltú farbu. Zber sa robí dvakrát ročne a bôby sa z kakaového struku musia vybrať ručne. Uvoľnené bôby sa následne fermentujú päť až sedem dní pri teplote 38–50 °C. Fermentáciou dochádza k zamedzeniu klíčenia semien, dochádza k chemickým a biologickým zmenám a znižuje sa trpká chuť bôbov. V dôsledku oxidácie trieslovín vzniká červenohnedá farba. Semená sa ďalej sušia aby bol obsah vody 6–8 %, a to buď na slnku, alebo v sušiarňach.

Následne sa bôby triedia podľa ich kvality a putujú do továrne na čokoládu, kde sa ďalej spracovávajú. Kakaové bôby sa triedia, čistia a následne sa pražia pri teplote 130–150 °C počas 10–35 minút. Pražením získavajú bôby vytúženú čokoládovú arómu, farbu a tiež dochádza k prasknutiu osemenia a následnému oddeleniu zrna. Pražené bôby sa môžu alkalizovať (odkysliť) uhličitanom draselným, sodným alebo vápenatým. Alkalizáciou dochádza k zlepšeniu chuťových vlastností, k tmavšiemu sfarbeniu a zjednodušeniu získavania kakaového masla. Následne sa bôby drvia a oddeľujú sa od nich šupky a klíčky. Takéto bôby sú pripravené na ďalší proces a tvorbu rôznych kakaových produktov, ako sú napríklad kakaová hmota, maslo, prášok alebo čokoláda.

Tomáš Hofman

Zaujímavosti a recepty

10 zaujímavostí o čokoláde, ktoré ste nevedeli!

10 zaujímavostí o čokoláde, ktoré ste nevedeli!

19.05.21 | 10763× prečítané | 7 minút

Ako sa vyrába čokoláda

Ako sa vyrába čokoláda

12.04.21 | 23095× prečítané | 7 minút

Ako produkt hodnotia ostatní?
Zobraziť ďalšie hodnotenie
Janka
6.9.2021

Recenzia nakupujúceho heureka.sk

S čokoládou Ruby som sa stretla pred nedávnom, kedy mi kamarátka priniesla tortu s touto čokoládou. Hneď som si ju zamilovala, pretože má jemnú chuť s príchuťou ovocia. Využívam ju pri pečení do krémov, ale i na ozdobu. Ružová čokoláda má nezameniteľnú chuť, určite vyskúšajte :)

Ružová čokoláda má nezameniteľnú chuť, určite vyskúšajte :)

Je trochu drahšia.

Pôvodne vložené k Ruby 48,8% čokoláda

Alzbeta
15.8.2021

Recenzie návštevníka

Toto je jednoznačne najlepšia karamelová čokoláda na trhu , nepresladená, plná chuť karamelu a jemným slaným nádychom. Žiadna iná značka, ktorú sme vyskúšali ani belgická sa jej nevyrovná . Takže odporúčame 5*

Pôvodne vložené k Karamelová 35% čokoláda Vanini Aurum

Základné špecifikácie
Kompletná špecifikácia ku stiahnutiu tu
  • Zloženie cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, kakaová hmota, káva 2 %, emulgátor sójový lecitin, instantní káva <1 %, přírodní vanilková příchuť; obsah kakaové sušiny nejméně 32,3 %
  • Surovina Čokoláda
  • Diéta Bez lepku
  • Spracovanie Kôstky
  • Chuť Kávová
  • Farba Hnedá
  • Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂.
  • Krajina pôvodu Belgicko
  • Trvanlivosť 3–8 mesiacov
  • Skladovanie Skladujte v chlade, suchu a tme. Chráňte pred priamym slnečným žiarením.
  • Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
  • Veľkosť priemer cca 2 cm
  • Úprava kúsky
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 2358 kJ / 564 kcal
  • Tuky 36 g
  • z toho nasýtené mastné kyseliny 21,8 g
  • Sacharidy 52 g
  • z toho cukry 51,3 g
  • Vláknina 2 g
  • Bielkoviny 6,6 g
  • Soľ 0,2 g

Hodnotenie našich zákazníkov

5 (49 hodnotenie) Aritmetický priemer z 49 udelených hodnotení.
Janka
6.9.2021

Recenzia nakupujúceho heureka.sk

S čokoládou Ruby som sa stretla pred nedávnom, kedy mi kamarátka priniesla tortu s touto čokoládou. Hneď som si ju zamilovala, pretože má jemnú chuť s príchuťou ovocia. Využívam ju pri pečení do krémov, ale i na ozdobu. Ružová čokoláda má nezameniteľnú chuť, určite vyskúšajte :)

Ružová čokoláda má nezameniteľnú chuť, určite vyskúšajte :)

Je trochu drahšia.

Pôvodne vložené k Ruby 48,8% čokoláda

Alzbeta
15.8.2021

Recenzie návštevníka

Toto je jednoznačne najlepšia karamelová čokoláda na trhu , nepresladená, plná chuť karamelu a jemným slaným nádychom. Žiadna iná značka, ktorú sme vyskúšali ani belgická sa jej nevyrovná . Takže odporúčame 5*

Pôvodne vložené k Karamelová 35% čokoláda Vanini Aurum

Zdenka
12.5.2021

Recenzie návštevníka

famózna

Pôvodne vložené k Ruby 48,8% čokoláda

Eva
2.5.2021

Recenzia nakupujúceho heureka.sk

Čokoláda bola velmi chutná. Použili sme na babouku a horúcu čokoládu.

Pôvodne vložené k Ruby 48,8% čokoláda

Evka
14.4.2021

Recenzie návštevníka

Chuť úžasnááá, perfektne vypadajú aj na torte, ale i na stole v sklenenej dóze, ak ich tam stihnete dať :)

Pôvodne vložené k MYX Belgické čokokuličky

Evka
14.4.2021

Recenzie návštevníka

Super mix chutí, odporúčam - neobanujete

Pôvodne vložené k MYX Belgické calletky

Evka
14.4.2021

Recenzie návštevníka

Fakt je chuťovo úžasná, ale skuste ju aj na kolaáč zo Sunquicku, a budete 1 v pečení

Pôvodne vložené k Pomerančová čokoláda

Evka
14.4.2021

Recenzie návštevníka

Vynikajúca čokoláda, i keď kofein nemá, ale kávou chutí. Super dobrá na namáčanie, na nepečené koláčiky "kávové zrná" a iné maškrty

Zdenka
17.3.2021

Recenzie návštevníka

úžasná vôňa a chuť, ak ju dokážete nezjesť len tak, skúste do mafinov :)

Pôvodne vložené k Pomerančová čokoláda

Janka T.
24.2.2021

Recenzie návštevníka

Najlepšia čokoláda. Chutí mne aj deťom a taktiež sa z nej vyrábajú skvelé a chutné krémy. Aj keď naposledy som zjedla porciu, ktorá bola určená do koláča. Haha, musím kúpiť ďalšiu.

Pôvodne vložené k Karamelová 30,4% čokoláda

Dominika Kohútová
26.11.2020

Recenzie návštevníka

Závislosť

Pôvodne vložené k Karamelová 30,4% čokoláda

Prémiové suroviny
Unikátne produkty
Ochutnávky zadarmo
Vlastná výroba
6 kamenných predajní
Dotaz na produkt zavrieť
Načíst
zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?