Upozornenie: DOPRAVA ZADARMO už pri nákupe nad 40 €!

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žiadny tovar.

Cappuccino 32,3% čokoláda

Si milovníkom kávy? A vieš, že jej nadmerná konzumácia nie je dobrá pre Tvoj organizmus? Pokiaľ pocítiš abstinenčné príznaky, siahni radšej po mne. Kofeín bohužiaľ neobsahujem, ale v chuti nepoznáš rozdiel.

  • chuť kávy a kakaa zjemňuje mlieko
  • k priamej konzumácií aj do pečenia
  • vyrobená v Belgicku

Vyberte balenie

Vaša cena

7,27 €

Tovar môžete mať už

Kedy dostanem tovar? zavrieť

124 ks skladom

PPL - ParcelShop Slovensko 5,00 €
Zásielkovňa 3,50 €
Zásielkovňa - dodanie na adresu 5,00 €
PPL - Slovensko 5,00 €

Cappuccino 30% čokoláda

Informácie o produkte

Naša kávová čokoláda určite poteší nejedného milovníka kofeínu. Má jemnú sladkú chuť, v ktorej sa snúbia kakaové tóny s výraznými tónmi kávy, ktoré sú však dokonale vyrovnané vďaka pridanému mlieku pre zjemnenie a zlepšenie celkového pocitu z čokolády. Jedinečne chutí, krásne sa rozpúšťa v ústach a jej sýto hnedá farba zaujme už na prvý pohľad. Maškrtiť ju môžete napríklad k šálke vášho obľúbeného cappuccina. Chcete vedieť, ako sa čokoláda vyrába?

výroba čokolády

Použitie

Čokoládu môžete len tak maškrtiť, ale je vhodná aj pre využitie v kuchyni, pretože sa ľahko rozpúšťa a má hladkú krémovú konzistenciu. Možno ju využiť na ochutené polevy, čokoládové krémy, napríklad bavarois, ganache alebo si z nej môžete pripraviť horúcu čokoládu, záleží len na vás. Pridať si k nej môžete napríklad maliny, jahody alebo citrusy, s ktorými si táto čokoláda dokonale rozumie.

Temperácia: Ideálna teplota pre rozpustenie 45 až 50 °C, schladenie 27 až 28 °C a použitie pri 29 až 30 °C.

TOP informácie o čokoláde

  1. Theobrama cacao – latinský názov kakaovníku znamená „jedlo bohov“.
  2. Čokoláda obsahuje minimálne 29,8 % kakaového masla.
  3. Cappuccino čokoláda perfektne dopĺňa kávové krémy.
  4. Praktické čokoládové kúsky sa dobre rozpúšťajú.
  5. Kúzlo kávovníka prvýkrát objavili v Etiópii.

Ako sa kakaové bôby spracovávajú?

V plode (struku) kakaovníka sa nachádzajú bôby usporiadané v 5 radoch po 20 až 50. Trvá približne 5–6 mesiacov, než sú pripravené na zber. Tieto kakaové struky majú bežne červenú alebo žltú farbu. Zber sa robí dvakrát ročne a bôby sa z kakaového struku musia vybrať ručne. Uvoľnené bôby sa následne fermentujú päť až sedem dní pri teplote 38–50 °C. Fermentáciou dochádza k zamedzeniu klíčenia semien, dochádza k chemickým a biologickým zmenám a znižuje sa trpká chuť bôbov. V dôsledku oxidácie trieslovín vzniká červenohnedá farba. Semená sa ďalej sušia aby bol obsah vody 6–8 %, a to buď na slnku, alebo v sušiarňach.

Následne sa bôby triedia podľa ich kvality a putujú do továrne na čokoládu, kde sa ďalej spracovávajú. Kakaové bôby sa triedia, čistia a následne sa pražia pri teplote 130–150 °C počas 10–35 minút. Pražením získavajú bôby vytúženú čokoládovú arómu, farbu a tiež dochádza k prasknutiu osemenia a následnému oddeleniu zrna. Pražené bôby sa môžu alkalizovať (odkysliť) uhličitanom draselným, sodným alebo vápenatým. Alkalizáciou dochádza k zlepšeniu chuťových vlastností, k tmavšiemu sfarbeniu a zjednodušeniu získavania kakaového masla. Následne sa bôby drvia a oddeľujú sa od nich šupky a klíčky. Takéto bôby sú pripravené na ďalší proces a tvorbu rôznych kakaových produktov, ako sú napríklad kakaová hmota, maslo, prášok alebo čokoláda.

Tomáš Hofman

Zaujímavosti a recepty

10 zaujímavostí o čokoláde, ktoré ste nevedeli!

10 zaujímavostí o čokoláde, ktoré ste nevedeli!

19.05.21 | 448× prečítané | 7 minut

Ako sa vyrába čokoláda

Ako sa vyrába čokoláda

12.04.21 | 757× prečítané | 7 minut

Základné špecifikácie
  • Zloženie cukr, kakaové máslo, plnotučné mléko v prášku, kakaová hmota, káva 2 %, emulgátor sójový lecitin, instantní káva <1 %, přírodní vanilková příchuť
  • Alergény Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Trvanlivosť 3–8 měsíců
  • Skladovanie do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balenie znovuuzavíratelný ZIP sáček
  • Veľkosť průměr cca 2 cm
  • Úprava pecky
  • Dieta Bez lepku
  • Surovina Čokoláda
  • Spracovanie Kôstky
  • Chuť Kávová
  • Farba Hnedá
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 2358 kJ / 564 kcal
  • Tuky 36 g
  • z toho nasýtené mastné kyseliny 21,8 g
  • Sacharidy 52 g
  • z toho cukry 51,3 g
  • Vláknina 2 g
  • Bielkoviny 6,6 g
  • Soľ 0,2 g
Mikroživiny na 100 g
  • Vápnik 206 mg
  • Železo 1,74 mg
  • Horčík 33,3 mg
  • Draslík 386,6 mg
  • Sodík 81,9 mg
  • Vitamín C 0,427 mg
  • Fosfor 189,6 mg
  • Zinok 0,89 mg
  • Vitamín B6 0,071 mg

Hodnotenie našich zákazníkov

Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie.

Prémiové suroviny

Unikátne produkty

Ochutnávky zdarma

Vlastná výroba

Ohodnotiť produkt zavrieť

Cappuccino 32,3% čokoláda

Recenzia musí spĺňať tieto podmienky a zobrazí sa až po jej schválení.

* Polia označené hviezdičkou sú povinné.

Dotaz na produkt zavrieť
Načíst
zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?