🚛 Iba do nedele DOPRAVA ZADARMO už od 20 EUR! Zadaj kód DZ20 a poštovné nechaj na nás! 🚛 

Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Netradičné vianočné cukrovinky rýchlo a jednoducho

4. 12. | 5197× prečítané


Cukrovinky, cukrovinky, cukrovinky. Čo nové každý rok na Vianoce vymýšľať… Ak vám už klasické vianočné pečivo lezie tak trošku krkom, vyskúšajte naše tipy na netradičné cukrovinky plné kvalitných surovín, božských vôní a sladkej chuti. A nebojte, nebudete kupovať mačku vo vreci. Každý z receptov sme pre vás sami vymysleli, upiekli a ochutnali. Tak hor sa na pečenie!

Zdieľať



Netradičné vianočné cukrovinky rýchlo a jednoducho

Aké netradičné cukrovinky sme si pre vás nachystali?


Vegánske nugátovo-avokádové kocky

15 minút + tuhnutie
cca 20 kúskov

Nepečené vegánske cukrovinky? Pripravte si na Vianoce tento rýchly recept. Za 15 minút je hotovo. Potom už stačí len počkať, kým to všetko stuhne, a môžete maškrtiť.

vegan cukrovinky

Čo budete potrebovať?

Na korpus:

Na krém:

Na ozdobu:

vegánske cukrovinky

Postup

Z mandľovej múky, datľového sirupu, kokosového oleja a vanilkového extraktu vytvoríme lepkavé cesto, ktoré vtlačíme do formy vystlanej papierom na pečenie. Avokáda rozpolíme, zbavíme kôstky a lyžicou vydlabeme zelenú dužinu. Nugátovú čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli, pridáme ju k avokádu a spoločne ich rozmixujeme do hladkej peny. Konzistenciou by pena mala pripomínať puding.

Nakoniec do čokoládovej peny primiešame ešte kvapku lieskovoorieškového extraktu a nasekané lieskové orechy. Hotovú penu nalejeme na korpus, rovnomerne rozmažeme, ozdobíme jedlými kvetmi a dáme stuhnúť aspoň na dve hodiny do chladničky. 

Po stuhnutí rozkrájame hotové rezy na malé kocky a maškrtíme pri vianočných rozprávkach! 


Vegánske marokánky

30 minút
30 kúskov

Marokánky sú tradičný recept v mnohých domácnostiach. Poďte si s nami urobiť vegánsku vianočnú verziu. Základom bude domáci karamel a ovsené vločky a celý recept prežiaria pistácie. Ako na to?

Marokánky

Co budete potřebovat?

netradičné cukrovinky – marokánky
Už ste niekedy piekli marokánky? Je to jednoduché!

Postup

Kryštálový curok nasypeme do kastrólika, pridáme lyžicu studenej vody a necháme ho na miernom plameni rozpustiť. Výsledkom bude svetlo hnedý karamel. Karamel by mal byť bez hrudiek a kryštálov, konzistenciou musí pripomínať sirup. Do karamelu vlejeme 150 ml vriacej vody, pridáme nasekané vločky a za stáleho miešania varíme asi 3 minúty.

Z vločiek a karamelu by nám mala vzniknúť kaša, do ktorej pridáme ingrediencie podľa chuti. My sme zvolili kombináciu žiarivých pistácií, jemných kešu orechov, sladkých sušených čerešní a sviežej pomarančovej kôry.

Nakoniec stačí lyžičkou vytvarovať marokánky, ktoré dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do rozohriatej rúry. Pečieme na 170 °C asi 10 minút. Necháme vychladnúť a rýchlo schováme pred maškrtníkmi – inak do Vianoc nevydržia!


Makové kolieska s citrónovou polevou a lyofilizovanými slivkami

90 minút
30 kúskov

Chceli by ste trošku klasickejšie pečivo, ktoré ale stále prekvapí netradičnou kombináciou chutí? Vyskúšajte makové kolieska. Spolu s citrónovou polevou a slivkami sa stanú hitom vianočného stola! 

Čo budete potrebovať?

Na cesto:

Na polevu:

  • 150 g práškového cukru
  • 3–4 lyžice citrónovej šťavy

Na ozdobu:

Postup

Hladkú múku, mletý mak, práškový cukor a citrónovú kôru zmiešame v mise. Pridáme žĺtok, štipku soli a na malé kocky nakrájané maslo. Pomaly cesto miesime asi 5 minút. Hladké a nelepkavé cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme ho zhruba 30 minút odpočívať v chladničke  . 

Potom ho rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 3 milimetre. Okrúhlym vykrajovačom vykrojíme kolieska a vyskladáme ich na plech s papierom na pečenie. Nemali by sa dotýkať, ale pretože veľmi nevyrastú, môžeme ich dať natesno vedľa seba.

Netradičné vianočné cukrovinky
Makové kolieska perfektne doplnia chuť sliviek a citrónu.

Plech vložíme do rúry predhriatej na 180 °C a pečieme 8–10 minút. Po vytiahnutí z rúry necháme kolieska vychladnúť na chladnom mieste – pred zdobením musia byť kolieska úplne vychladnuté! My tak budeme mať aspoň čas pripraviť citrónovú polevu.

Práškový cukor a citrónovú šťavu vyšľaháme na lesklú polevu bez hrudiek a ozdobíme kolieska. Nakoniec ešte pečivo posypeme drvenými lyofilizovanými slivkami a necháme všetko zaschnúť.

Tak dobrú chuť a šťastné a veselé Vianoce!

Načítám

Čítajte tiež

Páči sa Vám článok

Prihláste sa k odberu a dostávajte ďalšie zaujímavé články do e-mailu každý týždeň

Odoberať

Kam ďalej?

zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?