🎉 Oslava 10 rokov už len do nedele. Chrumkajte párty dobroty s 10% ZĽAVOU! 🎈

Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Kód: 0330

Horká 100% čokoláda z Madagaskaru

Nie som len tak hocijaká horká čokoláda! Mám stopercentný podiel kakaa! Bez pridaného cukru a iných látok. Len ja v celej svojej kráse, vyrobená z kakaových bôbov, ktorých rýdzu chuť si môžeš vychutnať.

  • veľmi výrazná chuť kakaových bôbov
  • horká, jemne kyselkavá, vhodná pre vegánov
  • podporíte madagaskarských farmárov

Vyberte balenie

Vaša cena

30,21 €

Tovar môžete mať už 6. 10.

Kedy dostanem tovar? zavrieť

vypredané

Zásielkovňa 3,65 € 6. 10.
Zásielkovňa - dodanie na adresu 5,22 € 6. 10.
PPL - Slovensko 5,22 € 6. 10.
PPL - ParcelShop Slovensko 5,22 € 6. 10.
WEDO - doručenie na adresu 5,20 € 6. 10.

Horká 100% čokoláda z Madagaskaru

Informácie o produkte

Jedinečná čokoláda vyrobená iba z kakaových bôbov pochádzajúcich zo severozápadného Madagaskaru, oblasti Sambirano. Vďaka zloženiu pôdy v tejto oblasti má špecifickú chuť pripomínajúcu citrusy a hrozienka. Zároveň je horká a intenzívna. Má jemnú textúru, krásne sa rozpúšťa na jazyku a v ústach zanechá výrazný, dlhotrvajúci pocit. Jej zloženie je prosté – iba kakaová hmota bez ďalších aditív, kakaového masla, cukru či vanilky. Po rozpustení je jemná, stredne tekutá, vhodná pre tvorbu čokoládových dekorácií, dezertov, poliev a tiež ako náplň do sladkého pečiva či do zmrzliny.

Čo znamená Raise Trade

Kúpou tejto čokolády podporujete priamo madagaskarských farmárov. A ako? Kakaové bôby pochádza z údolia Sambirano na severozápade Madagaskaru. Čím väčšie množstvo a čím kvalitnejšie kakaové bôby domáci farmári vypestujú, tým väčší príjem majú a môžu si dovoliť lepší život. Kakaové bôby sú opatrne roztriedené a vyberú sa naozaj len tie najkvalitnejšie. Väčšinou sa bôby posielajú na ďalšie spracovanie do iných krajín, ale program Raise Trade dohliada na to, že sú bôby pestované aj spracovávané priamo na Madagaskare. A až následne predávané. Tento proces tak podporuje tamojšiu ekonomiku a zvyšuje povedomie o pôvode produktov. Chcete vedieť, ako sa čokoláda vyrába?

Kakaové bôby sú semená plodov kakaovníka pravého. Bôby sa po zbere fermentujú, aby sa ich žltá alebo červená farba zmenila na hnedú a zároveň sa zvýraznila ich chuť.

Počas mletia pražených kakaových bôbov sa bôby menia na polotekutú kakaovú hmotu. Z tejto hmoty sa následne vyrába kakaové maslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je kľúčovou zložkou pri výrobe čokolády, sama o sebe sa dá nazvať 100% horkou čokoládou.

Kakaová hmota sa lisuje, pričom sa z nej oddeľuje tuk, čiže kakaové maslo, a kakaové pokrutiny – z nich sa následne vyrába kakaový prášok. V kvalitnom kakaovom prášku však stále kakaové maslo nájdeme, priemerne ide približne o 10 – 30 %.

Kakaové maslo vzniká ako vedľajší produkt pri spracovaní kakaových bôbov. Ide o čistý tuk. Pridáva sa do pečenia, alebo ním môžete zriediť hustú čokoládu. Kakaové maslo je tiež populárnou prísadou do prírodnej kozmetiky.

Čokoláda sa spravidla skladá z kakaovej hmoty, kakaového masla a cukru. Často sa pridáva ešte sušené mlieko, vanilkový extrakt a emulgátory. Vedeli ste, že existujú nie tri, ale dokonca štyri druhy čokolád? Horká, mliečna, biela a ruby!

Kakaové bôby sú semená plodov kakaovníka pravého. Bôby sa po zbere fermentujú, aby sa ich žltá alebo červená farba zmenila na hnedú a zároveň sa zvýraznila ich chuť.

Počas mletia pražených kakaových bôbov sa bôby menia na polotekutú kakaovú hmotu. Z tejto hmoty sa následne vyrába kakaové maslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je kľúčovou zložkou pri výrobe čokolády, sama o sebe sa dá nazvať 100% horkou čokoládou.

Kakaová hmota sa lisuje, pričom sa z nej oddeľuje tuk, čiže kakaové maslo, a kakaové pokrutiny – z nich sa následne vyrába kakaový prášok. V kvalitnom kakaovom prášku však stále kakaové maslo nájdeme, priemerne ide približne o 10 – 30 %.

Kakaové maslo vzniká ako vedľajší produkt pri spracovaní kakaových bôbov. Ide o čistý tuk. Pridáva sa do pečenia, alebo ním môžete zriediť hustú čokoládu. Kakaové maslo je tiež populárnou prísadou do prírodnej kozmetiky.

Čokoláda sa spravidla skladá z kakaovej hmoty, kakaového masla a cukru. Často sa pridáva ešte sušené mlieko, vanilkový extrakt a emulgátory. Vedeli ste, že existujú nie tri, ale dokonca štyri druhy čokolád? Horká, mliečna, biela a ruby!

TOP informácie o čokoláde

  1. Čokoláda získala prvé miesto v Academy of Chocolate Golden Bean Award v roku 2017.
  2. Nie je nijako chemicky spracovaná, je vyrobená z nealkalizovaných kakaových bôbov.
  3. Teplota topenia čokolády je 45 až 50 °C, tuhne pri 27 °C, použitie pri 32 až 33 °C.
  4. Neobsahuje žiadne pridané príchute (ani vanilku), a je bez konzervantov.
  5. Obsahuje veľké množstvo vlákniny a antioxidantov; vhodná pre vegánov.
Tomáš Hofman

Ako sa kakaové bôby spracovávajú?

V plode (struku) kakaovníka sa nachádzajú bôby usporiadané v 5 radoch po 20 až 50. Trvá približne 5–6 mesiacov, než sú pripravené na zber. Tieto kakaové struky majú bežne červenú alebo žltú farbu. Zber sa robí dvakrát ročne a bôby sa z kakaového struku musia vybrať ručne. Uvoľnené bôby sa následne fermentujú päť až sedem dní pri teplote 38–50 °C. Fermentáciou dochádza k zamedzeniu klíčenia semien, dochádza k chemickým a biologickým zmenám a znižuje sa trpká chuť bôbov. V dôsledku oxidácie trieslovín vzniká červenohnedá farba. Semená sa ďalej sušia na obsah vody 6–8 %, a to buď na slnku, alebo v sušiarňach.

Následne sa bôby triedia podľa ich kvality a putujú do tovární na čokoládu, kde sa ďalej spracovávajú. Kakaové bôby sa triedia, čistia a potom sa pražia pri teplote 130–150 °C počas 10–35 minút. Pražením získavajú bôby vytúžené čokoládové aróma, farbu a tiež dochádza k prasknutiu osemenia a následnému oddeleniu zrna. Pražené bôby sa môžu alkalizovať (odkysliť) uhličitanom draselným, sodným alebo vápenatým. Alkalizáciou dochádza k zlepšeniu chuťových vlastností, k tmavšiemu sfarbeniu a zjednodušeniu získavania kakaového masla. Následne sa bôby drvia a oddeľujú sa od nich šupky a klíčky. Takéto bôby sú pripravené na ďalší proces a tvorbu rôznych kakaových produktov, ako sú napríklad kakaová hmota, maslo, prášok alebo čokoláda.

Zaujímavosti a recepty

10 zaujímavostí o kakau

10 zaujímavostí o kakau

03.06.21 | 4261× prečítané | 6 minút

Ako rastie kakao?

Ako rastie kakao?

25.05.21 | 5350× prečítané | 5 minút

Základné špecifikácie
  • Zloženie kakaové boby; obsah kakaové sušiny 100 %
  • Alergény Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy mléka a kešu ořechů.
  • Krajina pôvodu Madagaskar
  • Trvanlivosť 3–8 měsíců
  • Skladovanie do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balenie plastový obal
  • Veľkosť 10×100 g
  • Úprava tabulky čokolády
  • Odroda Criollo-Trinitario-Forastero, Grand Cru de Sambirano
  • Diéta Keto, Bez lepku, LCHF, Vegan, Bez laktózy, Vhodné pre diabetikov
  • Surovina Čokoláda
  • Spracovanie Tabuľky
  • Chuť Horká
  • Farba Hnedá
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 2429 kJ / 581 kcal
  • Tuky 50 g
  • z toho nasýtené mastné kyseliny 30 g
  • Sacharidy 15 g
  • z toho cukry 0,4 g
  • Vláknina 19 g
  • Bielkoviny 15 g
  • Soľ 0,04 g

Hodnotenie našich zákazníkov

Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie.

Prémiové suroviny
Unikátne produkty
Ochutnávky zadarmo
Vlastná výroba
6 kamenných predajní
Ohodnotiť produkt zavrieť

Horká 100% čokoláda z Madagaskaru

Recenzia musí spĺňať tieto podmienky a zobrazí sa až po jej schválení.

* Polia označené hviezdičkou sú povinné.

Dotaz na produkt zavrieť
Načíst
zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?