Upozornenie: DOPRAVA ZADARMO už pri nákupe nad 40 €!

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žiadny tovar.

Horká 100% čokoláda z Madagaskaru

Nie som len tak hocijaká horká čokoláda! Mám stopercentný podiel kakaa! Bez pridaného cukru a iných látok. Len ja v celej svojej kráse, vyrobená z kakaových bôbov, ktorých rýdzu chuť si môžeš vychutnať.

  • veľmi výrazná chuť kakaových bôbov
  • horká, jemne kyselkavá, vhodná pre vegánov
  • podporíte madagaskarských farmárov

Vyberte balenie

Vaša cena

28,87 €

Tovar môžete mať už

Kedy dostanem tovar? zavrieť

nie je skladom

PPL - ParcelShop Slovensko 5,00 €
Zásielkovňa 3,50 €
Zásielkovňa - dodanie na adresu 5,00 €
PPL - Slovensko 5,00 €

Horká 100% čokoláda z Madagaskaru

Informácie o produkte

Jedinečná čokoláda vyrobená iba z kakaových bôbov pochádzajúcich zo severozápadného Madagaskaru, oblasti Sambirano. Vďaka zloženiu pôdy v tejto oblasti má špecifickú chuť pripomínajúcu citrusy a hrozienka. Zároveň je horká a intenzívna. Má jemnú textúru, krásne sa rozpúšťa na jazyku a v ústach zanechá výrazný, dlhotrvajúci pocit. Jej zloženie je prosté – iba kakaová hmota bez ďalších aditív, kakaového masla, cukru či vanilky. Po rozpustení je jemná, stredne tekutá, vhodná pre tvorbu čokoládových dekorácií, dezertov, poliev a tiež ako náplň do sladkého pečiva či do zmrzliny.

Čo znamená Raise Trade

Kúpou tejto čokolády podporujete priamo madagaskarských farmárov. A ako? Kakaové bôby pochádza z údolia Sambirano na severozápade Madagaskaru. Čím väčšie množstvo a čím kvalitnejšie kakaové bôby domáci farmári vypestujú, tým väčší príjem majú a môžu si dovoliť lepší život. Kakaové bôby sú opatrne roztriedené a vyberú sa naozaj len tie najkvalitnejšie. Väčšinou sa bôby posielajú na ďalšie spracovanie do iných krajín, ale program Raise Trade dohliada na to, že sú bôby pestované aj spracovávané priamo na Madagaskare. A až následne predávané. Tento proces tak podporuje tamojšiu ekonomiku a zvyšuje povedomie o pôvode produktov. Chcete vedieť, ako sa čokoláda vyrába?

TOP informácie o čokoláde

  1. Čokoláda získala prvé miesto v Academy of Chocolate Golden Bean Award v roku 2017.
  2. Nie je nijako chemicky spracovaná, je vyrobená z nealkalizovaných kakaových bôbov.
  3. Teplota topenia čokolády je 45 až 50 °C, tuhne pri 27 °C, použitie pri 32 až 33 °C.
  4. Neobsahuje žiadne pridané príchute (ani vanilku), a je bez konzervantov.
  5. Obsahuje veľké množstvo vlákniny a antioxidantov; vhodná pre vegánov.
Tomáš Hofman

Ako sa kakaové bôby spracovávajú?

V plode (struku) kakaovníka sa nachádzajú bôby usporiadané v 5 radoch po 20 až 50. Trvá približne 5–6 mesiacov, než sú pripravené na zber. Tieto kakaové struky majú bežne červenú alebo žltú farbu. Zber sa robí dvakrát ročne a bôby sa z kakaového struku musia vybrať ručne. Uvoľnené bôby sa následne fermentujú päť až sedem dní pri teplote 38–50 °C. Fermentáciou dochádza k zamedzeniu klíčenia semien, dochádza k chemickým a biologickým zmenám a znižuje sa trpká chuť bôbov. V dôsledku oxidácie trieslovín vzniká červenohnedá farba. Semená sa ďalej sušia na obsah vody 6–8 %, a to buď na slnku, alebo v sušiarňach.

Následne sa bôby triedia podľa ich kvality a putujú do tovární na čokoládu, kde sa ďalej spracovávajú. Kakaové bôby sa triedia, čistia a potom sa pražia pri teplote 130–150 °C počas 10–35 minút. Pražením získavajú bôby vytúžené čokoládové aróma, farbu a tiež dochádza k prasknutiu osemenia a následnému oddeleniu zrna. Pražené bôby sa môžu alkalizovať (odkysliť) uhličitanom draselným, sodným alebo vápenatým. Alkalizáciou dochádza k zlepšeniu chuťových vlastností, k tmavšiemu sfarbeniu a zjednodušeniu získavania kakaového masla. Následne sa bôby drvia a oddeľujú sa od nich šupky a klíčky. Takéto bôby sú pripravené na ďalší proces a tvorbu rôznych kakaových produktov, ako sú napríklad kakaová hmota, maslo, prášok alebo čokoláda.

Zaujímavosti a recepty

10 zaujímavostí o kakau

10 zaujímavostí o kakau

03.06.21 | 377× prečítané | 6 minut

Ako rastie kakao?

Ako rastie kakao?

25.05.21 | 294× prečítané | 5 minut

Základné špecifikácie
  • Zloženie hořká 100% čokoláda
  • Alergény Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy mléka a kešu ořechů.
  • Trvanlivosť 3–8 měsíců
  • Skladovanie do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balenie plastový obal
  • Veľkosť 10×100 g
  • Úprava tabulky čokolády
  • Odroda Criollo-Trinitario-Forastero, Grand Cru de Sambirano
  • Dieta Keto, Bez lepku, LCHF, Vegan, Bez laktózy, Vhodné pre diabetikov
  • Surovina Čokoláda
  • Spracovanie Tabuľky
  • Chuť Horká
  • Farba Hnedá
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 2429 kJ / 581 kcal
  • Tuky 50 g
  • z toho nasýtené mastné kyseliny 30 g
  • Sacharidy 15 g
  • z toho cukry 0,4 g
  • Vláknina 19 g
  • Bielkoviny 15 g
  • Soľ 0,04 g

Hodnotenie našich zákazníkov

Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie.

Prémiové suroviny

Unikátne produkty

Ochutnávky zdarma

Vlastná výroba

Ohodnotiť produkt zavrieť

Horká 100% čokoláda z Madagaskaru

Recenzia musí spĺňať tieto podmienky a zobrazí sa až po jej schválení.

* Polia označené hviezdičkou sú povinné.

Dotaz na produkt zavrieť
Načíst
zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?