Horká 71,5% vegan čokoláda

od €7,42 od €6,18 bez DPH

Zvoľte variant

Nájsť vnútornú rovnováhu je ťažké. Mozog káže „ži zdravo“, srdce však kričí „čokoláda“. Nečakaj zázraky, nie som žiadna medicína. Avšak moja príjemná horko-sladko-kyslá chuť oblafne všetky Tvoje zmysly. 

          • vhodná pre vegánov
          • obsahuje trstinový namiesto bieleho cukru
          • pravá belgická kvalita, výrazná a horká no zároveň jemná a sladká

Detailné informácie

500g
Skladom
€7,42
€6,18 bez DPH
3kg
Skladom
€39,29
€32,74 bez DPH
20kg (karton)
Skladom
€244,58
€203,82 bez DPH

Podrobný popis

Horká 71,5% vegan čokoláda

Informácie a výživové hodnoty 

Pri ochutnaní budete cítiť ľahkú horkosť a kyslosť s jemným sladkým tónom na konci. Pravá belgická čokoláda je veľmi kvalitná a má vysoký obsah kakaa. Miesto bieleho obsahuje trstinový cukor. Naopak neobsahuje žiadny sójový lecitín. Jej chuť je veľmi výrazná, a preto môže pri pečení iné chute s ľahkosťou uzemniť. Po rozpustení je krásne lesklá a preto je taktiež vhodná na prípravu tých najlepších čokoládových poliev.

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. Obsahuje 38,9 % kakaového masla.
  2. Pyšní sa tromi certifikáty a neobsahuje E476.
  3. Horká čokoláda pôsobí ako prírodný antioxidant.
  4. Postup bean to chocolate, znamená výrobu čokolády z vlastných vypestovaných kakaových bôbov.
  5. Stupne temperovania sú pre rozpustenie 45 až 50 °C, schladenie 28/29 °C a použitie pri 31/32 °C.

 

Základná špecifikácia
Zloženie kakaová hmota, trstinový cukor, kakaové maslo
Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím.
Krajina pôvodu Belgicko
Trvanlivosť 3–8 mesiacov
Skladovanie do 22 °C s vlhkosťou vzduchu do 40 %,
chráňte pred priamym slnečným žiarením
Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
Veľkosť nešpecifikované
Úprava kúsky
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Ešte si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní. 

 

Ako sa získava kakao a kakaové bôby?

Kakaovníky sa zbierajú väčšinou dvakrát ročne. Plody sú pripravené na zber keď sú žlté alebo červené. Po zbere sa bôby ručne lúskajú a následne fermentujú. Fermentáciou dochádza k biologickým zmenám, znižuje sa trpká chuť a vznika červenohnedá farba. Bôby sa ďalej sušia a pražia. Pražením získavajú čokoládovú farbu a aróma, alkalizujú sa (odkysľujú) aby sa zlepšili ich chuťové vlastnosti a ľahšie sa získavalo maslo. Bôby sa ďalej môžu ešte podrviť.

 

Tip

Zabaľte si čokoládu do produktívnej krabičky a môžete ju mať vždy a všade po ruke!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia 2369 kJ / 566 kcal
Tuky 43,2 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 26 g
Sacharidy 29,1 g
z toho cukry 25,6 g
Vláknina 12,8 g
Bielkoviny 8 g
Soľ 0,02 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik 48,5 mg
Železo 19,95 mg
Horčík 166,7 mg
Fosfor 264,6 mg
Draslík 779,3 mg
Sodík 7,3 mg
Vitamín C 0,179 mg

 

Temperovanie čokolády

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: