👉 Zľava 20 % na naše MYXy 🥜 Kód: MYX20

Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Kód: 0454

Mliečna 33% čokoláda Chiara

Hovoríš si, že mliečne čokolády sú všetky rovnaké? Len počkaj, až ochutnáš mňa! Som krásne jemná, s intenzívnou chuťou čerstvého mlieka a pritom len decentne sladká. Poteším každého maškrtníka aj profesionálneho cukrára.

  • intenzívna chuť čerstvého mlieka
  • skvelá voľba pre cukrárov
  • vyrobené v Taliansku

Vyberte balenie

Vaša cena

5,06 €

Tovar môžete mať už 14. 11.

Kedy dostanem tovar? zavrieť

34 ks skladom

SPS - balíkovo 14. 11. 3,49 €
SPS - Express One Slovakia 14. 11. 4,49 €
Packeta - výdajné miesta 14. 11. 2,99 €
Packeta - dodanie na adresu 14. 11. 4,49 €

Termíny doručení jsou závislé na aktuální situaci a kapacitách přepravních společností.

Mliečna 33% čokoláda Chiara

Informácie o produkte

Chiara je svetlá mliečna čokoláda zo starostlivo vybraných kakaových bôbov a čerstvého talianskeho mlieka. Obe ingrediencie sa skvele prelínajú v jej tak akurát sladkej chuti. Okrem výraznej chuti mlieka v nej ucítite aj ľahko karamelové podtóny. Má nízky obsah kakaovej hmoty a vysoký obsah kakaového masla, vďaka ktorému má svetlú farbu a po rozpustení je krásne tekutá. Ocenia ju profesionálni cukrári, domáci kuchári i maškrtníci. Praktické kúsky sa dobre rozpúšťajú, rovnako ako sa dajú zobať z misky. Chcete vedieť, ako sa čokoláda vyrába?

Kakaové bôby sú semená plodov kakaovníka pravého. Bôby sa po zbere fermentujú, aby sa ich žltá alebo červená farba zmenila na hnedú a zároveň sa zvýraznila ich chuť.

Počas mletia pražených kakaových bôbov sa bôby menia na polotekutú kakaovú hmotu. Z tejto hmoty sa následne vyrába kakaové maslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je kľúčovou zložkou pri výrobe čokolády, sama o sebe sa dá nazvať 100% horkou čokoládou.

Kakaová hmota sa lisuje, pričom sa z nej oddeľuje tuk, čiže kakaové maslo, a kakaové pokrutiny – z nich sa následne vyrába kakaový prášok. V kvalitnom kakaovom prášku však stále kakaové maslo nájdeme, priemerne ide približne o 10 – 30 %.

Kakaové maslo vzniká ako vedľajší produkt pri spracovaní kakaových bôbov. Ide o čistý tuk. Pridáva sa do pečenia, alebo ním môžete zriediť hustú čokoládu. Kakaové maslo je tiež populárnou prísadou do prírodnej kozmetiky.

Čokoláda sa spravidla skladá z kakaovej hmoty, kakaového masla a cukru. Často sa pridáva ešte sušené mlieko, vanilkový extrakt a emulgátory. Vedeli ste, že existujú nie tri, ale dokonca štyri druhy čokolád? Horká, mliečna, biela a ruby!

Kakaové bôby sú semená plodov kakaovníka pravého. Bôby sa po zbere fermentujú, aby sa ich žltá alebo červená farba zmenila na hnedú a zároveň sa zvýraznila ich chuť.

Počas mletia pražených kakaových bôbov sa bôby menia na polotekutú kakaovú hmotu. Z tejto hmoty sa následne vyrába kakaové maslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je kľúčovou zložkou pri výrobe čokolády, sama o sebe sa dá nazvať 100% horkou čokoládou.

Kakaová hmota sa lisuje, pričom sa z nej oddeľuje tuk, čiže kakaové maslo, a kakaové pokrutiny – z nich sa následne vyrába kakaový prášok. V kvalitnom kakaovom prášku však stále kakaové maslo nájdeme, priemerne ide približne o 10 – 30 %.

Kakaové maslo vzniká ako vedľajší produkt pri spracovaní kakaových bôbov. Ide o čistý tuk. Pridáva sa do pečenia, alebo ním môžete zriediť hustú čokoládu. Kakaové maslo je tiež populárnou prísadou do prírodnej kozmetiky.

Čokoláda sa spravidla skladá z kakaovej hmoty, kakaového masla a cukru. Často sa pridáva ešte sušené mlieko, vanilkový extrakt a emulgátory. Vedeli ste, že existujú nie tri, ale dokonca štyri druhy čokolád? Horká, mliečna, biela a ruby!

Použitie a temperácia

Ak sa chystáte kúzliť v kuchyni a hľadáte tú pravú mliečnu čokoládu, Chiara vám nesmie uniknúť. Ocenia ju ako profesionálni cukrári, tak domáci kuchári. Má nižšiu až strednú tekutosť, čo zaisťuje jej univerzálne využitie. Vytvoríte z nej lesklej pralinky s chrumkavým povrchom, svetlé polevy, čokoládové peny s vyváženou chuťou, alebo ju využijete ako prísadu do domácej zmrzliny.

Temperácia: Ideálna teplota pre rozpustenie je 45 až 50 °C, schladenie 27 až 28 °C a použitie pri 29 až 30 °C.

TOP informácie o čokoláde

  1. Vyrába sa neďaleko talianskeho Bergama v továrni na čokoládu, ktorá má tradíciu od roku 1946.
  2. Použité kakaové maslo si robí sám výrobca a je vysoko kvalitné.
  3. Obsahuje 30 % kakaového masla a minimálne 33 % kakaa.
  4. Je vhodná aj do profesionálnych čokoládových strojov.
  5. Je bez lepku. 

Ako sa kakaové bôby spracovávajú?

V plode (struku) kakaovníka sa nachádzajú bôby usporiadané v 5 radoch po 20 až 50. Trvá približne 5–6 mesiacov, než sú pripravené na zber. Tieto kakaové struky majú bežne červenú alebo žltú farbu. Zber sa robí dvakrát ročne a bôby sa z kakaového struku musia vybrať ručne. Uvoľnené bôby sa následne fermentujú päť až sedem dní pri teplote 38–50 °C. Fermentáciou dochádza k zamedzeniu klíčenia semien, dochádza k chemickým a biologickým zmenám a znižuje sa trpká chuť bôbov. V dôsledku oxidácie trieslovín vzniká červenohnedá farba. Semená sa ďalej sušia na obsah vody 6–8 %, a to buď na slnku, alebo v sušiarňach.

Následne sa bôby triedia podľa ich kvality a putujú do tovární na čokoládu, kde sa ďalej spracovávajú. Kakaové bôby sa triedia, čistia a potom sa pražia pri teplote 130–150 °C počas 10–35 minút. Pražením získavajú bôby vytúžené čokoládové aróma, farbu a tiež dochádza k prasknutiu osemenia a následnému oddeleniu zrna. Pražené bôby sa môžu alkalizovať (odkysliť) uhličitanom draselným, sodným alebo vápenatým. Alkalizáciou dochádza k zlepšeniu chuťových vlastností, k tmavšiemu sfarbeniu a zjednodušeniu získavania kakaového masla. Následne sa bôby drvia a oddeľujú sa od nich šupky a klíčky. Takéto bôby sú pripravené na ďalší proces a tvorbu rôznych kakaových produktov, ako sú napríklad kakaová hmota, maslo, prášok alebo čokoláda.

Zaujímavosti a recepty

Ako produkt hodnotia ostatní?
Zobraziť ďalšie hodnotenie
Bohdana
9.9.2024

Recenzie návštevníka

Výborná čokoláda! Pochutnáváme si s manželem vždycky u filmu.

Lenička
12.4.2021

Recenzia nakupujúceho heureka.sk

vynikajuca chut, ina ako ostatne bezne cokolady

Základné špecifikácie
Kompletná špecifikácia ku stiahnutiu tu
  • Zloženie

    Cukr, kakaové máslo, sušené mléko plnotučné, kakaová hmota, sušené mléko odtučněné, emulgátor sójový lecitin, přírodní vanilkové aroma; obsah kakaové sušiny nejméně 33 %.

  • Surovina Mléčná čokoláda
  • Diéta Bez lepku
  • Spracovanie Kôstky
  • Farba Hnedá
  • Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂.
  • Krajina pôvodu Taliansko
  • Trvanlivosť 3–8 mesiacov
  • Skladovanie Skladujte v chlade, suchu a tme. Chráňte pred priamym slnečným žiarením.
  • Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
  • Veľkosť priemer cca 2 cm
  • Úprava kúsky
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 2389 kJ / 573 kcal
  • Tuky 37,6 g
  • z toho nasýtené mastné kyseliny 22,3 g
  • Sacharidy 48,6 g
  • z toho cukry 47,8 g
  • Vláknina 1 g
  • Bielkoviny 9,6 g
  • Soľ 0 g

Hodnotenie našich zákazníkov

5 (2 hodnotenie) Aritmetický priemer z 2 udelených hodnotení.
Bohdana
9.9.2024

Recenzie návštevníka

Výborná čokoláda! Pochutnáváme si s manželem vždycky u filmu.

Lenička
12.4.2021

Recenzia nakupujúceho heureka.sk

vynikajuca chut, ina ako ostatne bezne cokolady

Prémiové suroviny
Unikátne produkty
Rýchle doručenie
Vlastná výroba
Kamenné predajne
Dotaz na produkt zavrieť
Načíst
zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?