Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žiadny tovar.

Mliečna 33% čokoláda Chiara

Hovoríš si, že mliečne čokolády sú všetky rovnaké? Len počkaj, až ochutnáš mňa! Som krásne jemná, s intenzívnou chuťou čerstvého mlieka a pritom len decentne sladká. Poteším každého maškrtníka aj profesionálneho cukrára.

⚠ Zachráň surovinu a máš ju s 30% zľavou! DMT 11/21 (platí pre vybrané varianty)

  • intenzívna chuť čerstvého mlieka
  • skvelá voľba pre cukrárov
  • vyrobené v Taliansku

Vyberte balenie

Nakúp do zásoby a ušetri

1 ks
8,43 € / ks
2 ks
-5%
8,43 € / ks
3 ks
a viac
-10%
8,43 € / ks

Vaša cena

8,43 €

Tovar môžete mať už 25. 10.

Kedy dostanem tovar? zavrieť

95 ks skladom

PPL - ParcelShop Slovensko 5,00 €
Zásielkovňa 3,50 € 25. 10.
Zásielkovňa - dodanie na adresu 5,00 €
PPL - Slovensko 5,00 €

Mliečna 33% čokoláda Chiara

Informácie o produkte

Chiara je svetlá mliečna čokoláda zo starostlivo vybraných kakaových bôbov a čerstvého talianskeho mlieka. Obe ingrediencie sa skvele prelínajú v jej tak akurát sladkej chuti. Okrem výraznej chuti mlieka v nej ucítite aj ľahko karamelové podtóny. Má nízky obsah kakaovej hmoty a vysoký obsah kakaového masla, vďaka ktorému má svetlú farbu a po rozpustení je krásne tekutá. Ocenia ju profesionálni cukrári, domáci kuchári i maškrtníci. Praktické kúsky sa dobre rozpúšťajú, rovnako ako sa dajú zobať z misky. Chcete vedieť, ako sa čokoláda vyrába?

Použitie a temperácia

Ak sa chystáte kúzliť v kuchyni a hľadáte tú pravú mliečnu čokoládu, Chiara vám nesmie uniknúť. Ocenia ju ako profesionálni cukrári, tak domáci kuchári. Má nižšiu až strednú tekutosť, čo zaisťuje jej univerzálne využitie. Vytvoríte z nej lesklej pralinky s chrumkavým povrchom, svetlé polevy, čokoládové peny s vyváženou chuťou, alebo ju využijete ako prísadu do domácej zmrzliny.

Temperácia: Ideálna teplota pre rozpustenie je 45 až 50 °C, schladenie 27 až 28 °C a použitie pri 29 až 30 °C.

TOP informácie o čokoláde

  1. Vyrába sa neďaleko talianskeho Bergama v továrni na čokoládu, ktorá má tradíciu od roku 1946.
  2. Použité kakaové maslo si robí sám výrobca a je vysoko kvalitné.
  3. Obsahuje 30 % kakaového masla a minimálne 33 % kakaa.
  4. Je vhodná aj do profesionálnych čokoládových strojov.
  5. Je bez lepku. 

Ako sa kakaové bôby spracovávajú?

V plode (struku) kakaovníka sa nachádzajú bôby usporiadané v 5 radoch po 20 až 50. Trvá približne 5–6 mesiacov, než sú pripravené na zber. Tieto kakaové struky majú bežne červenú alebo žltú farbu. Zber sa robí dvakrát ročne a bôby sa z kakaového struku musia vybrať ručne. Uvoľnené bôby sa následne fermentujú päť až sedem dní pri teplote 38–50 °C. Fermentáciou dochádza k zamedzeniu klíčenia semien, dochádza k chemickým a biologickým zmenám a znižuje sa trpká chuť bôbov. V dôsledku oxidácie trieslovín vzniká červenohnedá farba. Semená sa ďalej sušia na obsah vody 6–8 %, a to buď na slnku, alebo v sušiarňach.

Následne sa bôby triedia podľa ich kvality a putujú do tovární na čokoládu, kde sa ďalej spracovávajú. Kakaové bôby sa triedia, čistia a potom sa pražia pri teplote 130–150 °C počas 10–35 minút. Pražením získavajú bôby vytúžené čokoládové aróma, farbu a tiež dochádza k prasknutiu osemenia a následnému oddeleniu zrna. Pražené bôby sa môžu alkalizovať (odkysliť) uhličitanom draselným, sodným alebo vápenatým. Alkalizáciou dochádza k zlepšeniu chuťových vlastností, k tmavšiemu sfarbeniu a zjednodušeniu získavania kakaového masla. Následne sa bôby drvia a oddeľujú sa od nich šupky a klíčky. Takéto bôby sú pripravené na ďalší proces a tvorbu rôznych kakaových produktov, ako sú napríklad kakaová hmota, maslo, prášok alebo čokoláda.

Zaujímavosti a recepty

Pekanové sušienky s čokoládou a karamelom

Pekanové sušienky s čokoládou a karamelom

17.09.21 | 599× prečítané

10 zaujímavostí o kakau

10 zaujímavostí o kakau

03.06.21 | 286× prečítané | 6 minut

Základné špecifikácie
  • Zloženie cukr, kakaové máslo, sušené mléko, kakaová hmota, emulgátor sójový lecitin, vanilkový extrakt
  • Alergény Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Trvanlivosť 3–8 měsíců
  • Skladovanie do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balenie znovuuzavíratelný ZIP sáček
  • Veľkosť průměr cca 2 cm
  • Úprava pecky
  • Dieta Bez lepku
  • Surovina Čokoláda
  • Spracovanie Kôstky
  • Chuť Mliečna
  • Farba Hnedá
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 2389 kJ / 573 kcal
  • Tuky 37,6 g
  • z toho nasýtené mastné kyseliny 22,3 g
  • Sacharidy 48,6 g
  • z toho cukry 47,8 g
  • Vláknina 1 g
  • Bielkoviny 9,6 g
  • Soľ 0 g

Hodnotenie našich zákazníkov

Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie.

Prémiové suroviny

Unikátne produkty

Ochutnávky zdarma

Vlastná výroba

Ohodnotiť produkt zavrieť

Mliečna 33% čokoláda Chiara

Recenzia musí spĺňať tieto podmienky a zobrazí sa až po jej schválení.

* Polia označené hviezdičkou sú povinné.

Dotaz na produkt zavrieť
Načíst
zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?