2 hodiny práce*
12–15 kusov
* Kešu oriešky je ideálne namočiť aspoň 2–3 hodiny dopredu pred pečením, na stuhnutie krému sú potrebné aspoň 4 hodiny.
Čo budete potrebovať?
Na korpusy rožkov:
- 100 g mandľovej múky
- 70 g práškového cukru
- 2 bielky
- štipku soli
Na čokoládovú polevu:
- 150 g horkej čokolády
- 2 lyžice kokosového oleja
Na krém:
- 150 g vopred namočených kešu orechov
- 2 kokosové mlieka – tuhú časť
- 50 g kakaového masla
- 50 g ryžového sirupu
- 70 g horkej čokolády
Postup prípravy
1.Krém na parížske rožky
Najlepšie je začať prípravou krému, pretože bude nejaký čas tuhnúť v chladničke.
Pokiaľ máme výkonný mixér (blender), všetky suroviny len vložíme do mixéra a rozmixujeme do hladka.
Pokiaľ ho nemáme, vystačíme si aj s tyčovým mixérom. Do nádoby na mixovanie dáme vopred namočené kešu orechy (aspoň na 2–3 hodiny ich namočte do studenej vody), tuhú časť kokosového mlieka a ryžový sirup. Kakaové maslo s horkou čokoládou pozvoľna rozpustíme vo vodnom kúpeli a pridáme do nádoby k ostatným surovinám. Všetko rozmixujeme dohladka.
Krém na parížske rožky bude príliš tekutý, a tak ho dáme do chladničky stuhnúť aspoň na 4 hodiny, ideálne cez noc. Pred použitím ho necháme naopak asi hodinu povoliť, aby sa dali rožky pekne zdobiť. Môžeme ho rozšľahať ručným šľahačom, aby zmäkol rovnomerne.
2. Korpusy
Rúru predohrejeme na 170 ° C a plechy si vyložíme papierom na pečenie. Bielky spolu s cukrom a soľou vyšľaháme dotuha. Do ušľahaných bielkov zamiešame postupne metličkou mandľovú múku.
Krém na parížske rožky preložíme do cukrárskeho vrecka s guľatou špičkou (ak ho nemáme, môžeme použiť nastrihnuté vrecko alebo klasickú špičku so širším otvorom) a na plech vytlačíme rovnaké polmesiačiky, ktoré nám budú slúžiť ako základ pre rožky.
Pečieme v rúre predhriatej na 170 °C 10–15 minút. Pozor – veľmi záleží na veľkosti rožkov! Radšej ich často kontrolujte, ľahko sa rýchlo pripália.
Recept a foto: @michaela_foodphoto
3. Namáčanie v čokoláde
Vychladnuté korpusy (rožky) bohato zdobíme krémom, ktorý si preložíme do cukrárskeho vrecka. Potom si vo vodnom kúpeli pozvoľna rozpustíme horkú čokoládu s kokosovým olejom. Rožky v čokoláde namočíme a necháme zatuhnúť. Rýchlejšie stuhnú v chladničke alebo vonku – pokiaľ je chladno.
Skladujeme na chladnom mieste a jeme, kedykoľvek na ne máme chuť. :))