Čokoláda
Najpredávanejšie
Čokoláda
Čokoládu má predsa každý rád. Dokáže utíšiť detský plač či vyčarovať úsmev na tvári po ťažkom dni.
Raz za čas na ňu každý dostane chuť a používame ju aj v kuchyni.
U nás si prídu na chuť milovníci horkej, mliečnej, bielej aj vegáni či fajnšmekri čo radi skúšajú niečo nové.
Že čokoláda nie je len na maškrtenie?
Naše čokolády majú naozaj veľké využitie a obľubuje ju nejeden cukrár:
- je to vhodný darček k sviatku alebo len tak pre krajší deň
- ľahko sa roztápa a po rozpustení je krásne jemná a vhodná do každej plnky a koláča
- využijete ju pri príprave praliniek, tartaletiek či na ich ozdobu
- vylepšíte ňou raňajkový jogurt,müsli či kašu
- pripravíte si z nej aj chutný teplý nápoj, napríklad s mliekom, alebo s ňou ochutíte kávu
- cez leto si z nej pripravíte výbornú zmrzlinu
Ktorá je tá najlepšia pre Vás?
- minimálne 35% podiel kakaa
- vysoký obsah flavonoidov prospešných pre naše telo
- zdroj magnézia, železa, vápniku, draslíku
- zdroj vitamínov E, K, A, B6
- najmenej 10% kakaa a 12% sušeného mlieka
- obsahuje draslík a stopové množstvo vitamínov
- bežný pomer je 20% kakaového masla
- my Vám ponúkame podiel až 30% kakaového masla
Špeciálne druhy - ak radi skúšate niečo nové a zaujímavé, máme pre Vás hneď niekoľko tipov na čokoládu: z Madagaskaru, vegan čokolády, ruby, pomarančovú, karamelovú, nugátovú či s príchuťou kapučína.
Viacej sa môžete dozvedieť z článkov Čokoláda a jej druhy alebo Ruby čokoláda.
Ako sa čokoláda spracováva?
Čokoláda prechádza dlhou cestou kým sa dostane až k Vám. Od pestovania kakaovníkov, ich zber, praženie, drvenie, mixovanie, prevzdušňovanie až po temperovanie. Čokolády majú takisto aj rozličné body topenia a viskozity. Samozrejme ak by ste sa chceli dozvedieť viac, o týchto procesoch si môžete prečítať viac v našom článku.
Zabudnite aj na všetky mýty o čokoláde, u nás môžete maškrtiť bez výčitiek. Neveríte?
Viac sa dozviete v článku Čokofakty a Čokomýty. Tak ktorú?