Cappuccino 30% čokoláda

od €8,51 od €7,09 bez DPH

Zvoľte variant

Si kávovým závislákom? A vieš, že nadmerné pitie kávy nie je dobré pre Tvoj organizmus? Ak pocítiš abstinenčné príznaky, siahni radšej po mne. Kofeín Ti bohužiaľ nedodám, avšak v chuti nepoznáš rozdiel. 

          • praktické kúsky, ktoré sú po rozpustení krásne jemné
          • vhodná k priamej konzumácií i do pečenia
          • pravá belgická kvalita

Detailné informácie

500g
Skladom
€8,51
€7,09 bez DPH
2.5kg
Skladom
€37,45
€31,21 bez DPH
10kg (4x2500g)
Skladom
€139,88
€116,57 bez DPH

Podrobný popis

Cappuccino 30% čokoláda

Informácie a výživové hodnoty 

Čokoládu na maškrtenie, ako darček, na utíšenie detského plaču, alebo na zlepšenie dňa? Tak táto s príchuťou cappuccino bude tá pravá. Okrem milovníkov kávy a kávovej arómy si prídu na svoje aj ostatní, lebo čokoláda je sladká a lahodná. Je vhodná aj na využitie v kuchyni, nakoľko sa ľahko rozpúšťa a má hladkú, krémovú konzistenciu. Môžete ju len tak maškrtiť, alebo ju využiť na polevy, čokoládové krémy, napríklad Bavaroisa, ganache alebo si z nej pripraviť horúcu čokoládu, záleží len na vás. Užite si belgickú čokoládu v praktických kúskoch pre rýchle a efektívne použitieUžite si belgickú čokoládu v praktických kúskoch pre rýchle a efektívne použitie.

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. Čokoláda obsahuje minimálne 29,8 % kakaového masla.
  2. Theobrama cacao – latinský názov kakaovníku znamená jedla bohov.
  3. Pár štúdií potvrdilo, že ženy zjedia 2x viac čokolády, ako muži.
  4. Už Napoleon so sebou nosil čokoládu na doplnenie energie.
  5. Stupne pro temperovanie sú topenie 45 až 50 °C, schladenie 27/28 °C a použitie pri 29/30 °C.

 

Základná špecifikácia
Zloženie 43 % cukor, kakaové maslo, 22,5 % sušené mlieko,4 % kakaová hmota, 2 % káva, <1% emulgátor: sójový lecitín, <1% instantná káva, <1% prírodná vanilková aróma
Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂.
Krajina pôvodu Belgicko
Trvanlivosť 3-8 mesiacov
Skladovanie do 22 °C s vlhkosťou vzduchu do 40 %,
chráňte pred priamym slnečným žiarením
Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
Veľkosť nešpecifikované
Úprava kúsky
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Ešte si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní.

 

Ako sa získava kakao a kakaové bôby?

Kakaovníky sa zbierajú väčšinou dva krát ročne. Plody sú pripravené na zber, keď sú žlté alebo červené. Po zbere sa bôby ručne lúskajú a následne fermentujú. Fermentáciou dochádza k biologickým zmenám, znižuje sa trpká chuť a vzniká červenohnedá farba. Bôby sa ďalej sušia a pražia. Pražením získavajú čokoládovú farbu a aróma Alkalizujú sa, aby sa zlepšili ich chuťové vlastnosti a ľahšie sa získavalo maslo. Bôby sa ďalej môžu ešte drviť.

 

Tip

Zabaľte si čokoládu do produktívnej krabičky a môžete ju mať vždy a všade po ruke!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia 2359 kJ / 564 kcal
Tuky 36 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 22 g
Sacharidy 52 g
z toho cukry 51 g
Vláknina 0 g
Bielkoviny 6,6 g
Soľ 0,2 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik  mg
Železo  mg
Horčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg

 

Temperovanie čokolády

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: