Cappuccino 30% čokoláda

od €9,10 od €7,58 bez DPH

Zvoľte variant

Si milovníkom kávy? A vieš, že jej nadmerná konzumácia nie je dobrá pre Tvoj organizmus? Pokiaľ pocítiš abstinenčné príznaky, siahni radšej po mne. Kofeín bohužiaľ neobsahujem, ale v chuti nepoznáš rozdiel.

          • chuť kávy a kakaa zjemňuje mlieko
          • k priamej konzumácií aj do pečenia
          • vyrobená v Belgicku

Detailné informácie

500g
Skladom
€9,10
€7,58 bez DPH
2.5kg
Skladom
€39,36
€32,80 bez DPH

Podrobný popis

Cappuccino 30% čokoláda

Informácie a výživové hodnoty 

Naša kávová čokoláda určite poteší nejedného milovníka kofeínu. Má jemnú sladkú chuť, v ktorej sa snúbia kakaové tóny s výraznými tónmi kávy, ktoré sú však dokonale vyrovnané vďaka pridanému mlieku pre zjemnenie a zlepšenie celkového pocitu z čokolády. Jedinečne chutí, krásne sa rozpúšťa v ústach a jej sýto hnedá farba zaujme už na prvý pohľad. Maškrtiť ju môžete napríklad k šálke vášho obľúbeného cappuccina. Chcete vedieť, ako sa čokoláda vyrába?

čokoládaSK

Použitie

Čokoládu môžete len tak maškrtiť, ale je vhodná aj pre využitie v kuchyni, pretože sa ľahko rozpúšťa a má hladkú krémovú konzistenciu. Možno ju využiť na ochutené polevy, čokoládové krémy, napríklad bavarois, ganache alebo si z nej môžete pripraviť horúcu čokoládu, záleží len na vás. Pridať si k nej môžete napríklad maliny, jahody alebo citrusy, s ktorými si táto čokoláda dokonale rozumie.

Temperácia: Ideálna teplota pre rozpustenie 45 až 50 °C, schladenie 27 až 28 °C a použitie pri 29 až 30 °C.

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. Theobrama cacao – latinský názov kakaovníku znamená „jedlo bohov“.
  2. Čokoláda obsahuje minimálne 29,8 % kakaového masla.
  3. Cappuccino čokoláda perfektne dopĺňa kávové krémy.
  4. Praktické čokoládové kúsky sa dobre rozpúšťajú.
  5. Kúzlo kávovníka prvýkrát objavili v Etiópii.

 

Základná špecifikácia
Zloženie 43 % cukor, kakaové maslo, 22,5 % sušené mlieko,4 % kakaová hmota, 2 % káva, <1% emulgátor: sójový lecitín, <1% instantná káva, <1% prírodná vanilková aróma
Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂.
Krajina pôvodu Belgicko
Trvanlivosť 38 mesiacov
Skladovanie do 22 °C s vlhkosťou vzduchu do 40 %,
chráňte pred priamym slnečným žiarením
Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
Veľkosť nešpecifikované
Úprava kúsky
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 

 

Ako sa kakaové bôby spracovávajú?

V plode (struku) kakaovníka sa nachádzajú bôby usporiadané v 5 radoch po 20 až 50. Trvá približne 5–6 mesiacov, než sú pripravené na zber. Tieto kakaové struky majú bežne červenú alebo žltú farbu. Zber sa robí dvakrát ročne a bôby sa z kakaového struku musia vybrať ručne. Uvoľnené bôby sa následne fermentujú päť až sedem dní pri teplote 38–50 °C. Fermentáciou dochádza k zamedzeniu klíčenia semien, dochádza k chemickým a biologickým zmenám a znižuje sa trpká chuť bôbov. V dôsledku oxidácie trieslovín vzniká červenohnedá farba. Semená sa ďalej sušia aby bol obsah vody 6–8 %, a to buď na slnku, alebo v sušiarňach.

Následne sa bôby triedia podľa ich kvality a putujú do továrne na čokoládu, kde sa ďalej spracovávajú. Kakaové bôby sa triedia, čistia a následne sa pražia pri teplote 130–150 °C počas 10–35 minút. Pražením získavajú bôby vytúženú čokoládovú arómu, farbu a tiež dochádza k prasknutiu osemenia a následnému oddeleniu zrna. Pražené bôby sa môžu alkalizovať (odkysliť) uhličitanom draselným, sodným alebo vápenatým. Alkalizáciou dochádza k zlepšeniu chuťových vlastností, k tmavšiemu sfarbeniu a zjednodušeniu získavania kakaového masla. Následne sa bôby drvia a oddeľujú sa od nich šupky a klíčky. Takéto bôby sú pripravené na ďalší proces a tvorbu rôznych kakaových produktov, akými sú napríklad kakaová hmota, maslo, prášok alebo čokoláda.

 

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia 2358 kJ / 564 kcal
Tuky 36 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 21,8 g
Sacharidy 52 g
z toho cukry 51,3 g
Vláknina 2 g
Bielkoviny 6,6 g
Soľ 0,2 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik 206 mg
Železo 1,74 mg
Horčík 33,3 mg
Fosfor 189,6 mg
Draslík 386,6 mg
Sodík 81,9 mg
Vitamín C 0,427 mg

 

Temperovanie čokolády

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevypĺňajte toto pole:
5
E Avatar autora | 14.4.2021
Vynikajúca čokoláda, i keď kofein nemá, ale kávou chutí. Super dobrá na namáčanie, na nepečené koláčiky "kávové zrná" a iné maškrty