🔥 Zľava 15 % s kódom DNES15 + doprava zadarmo do Balíkovo nad 33,99 € 🚛

Košík

(0)
Zavrieť

V košíku nemáte žiadny tovar.

Čokoládové rezy s tekvicovým krémom

19. 10. | 6224× prečítané


Ako na strašidelne dobré Halloweenske pohostenie? Upečte nadýchané čokoládové rezy s netradičným tekvicovým krémom. Využijete tak sezónne suroviny, a pritom sa kreatívne vybláznite. Budú na čokoládovej poleve tróniť malí duchovia, hrôzostrašné pavúky, alebo dáte prednosť strašidelným múmiám?

Zdieľať



Čokoládové rezy s tekvicovým krémom
60 minút
forma 25×25 cm

Čo budete potrebovať?

Na cesto:

Na krém:

Na ozdobu:

čokoládové řezy recept

Postup

Najprv si pripravíme tekvicu na náplň. Nakrájame ju na menšie kusy, v mise zľahka pokvapkáme olivovým olejom a premiešame. Rozprestrieme na plech vyložený papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 190 °C pečieme domäkka – asi 30 minút. Po vytiahnutí necháme vychladnúť.

Čokoládový korpus

Vo väčšej mise si medzitým metlou prešľaháme vajcia s panelou, ktoré dodá receptu dokonalý karamelový nádych. Potom zašľaháme kyslú smotanu a mlieko.

Vo vedľajšej mise premiešame sypké ingrediencie: nahrubo nasekané oriešky s múkou, kakaom, sódou, kypriacim práškom, škoricou a zázvorom.

Čokoládu si rozpustíme vo vodnom kúpeli. Pokiaľ si nie ste istí, ako na to, máme pre vás podrobný fotonávod. Pozor – do čokolády v tomto recepte pri rozpúšťaní nepridávajte tuk!

Do vajíčok vmiešame rozpustenú čokoládu, a potom hneď zapracujeme sypkú zmes. Cesto rozotrieme do formy vyloženej papierom na pečenie a pečieme pri 180 °C 40 minút. Potom necháme vychladnúť.

řezy s čokoládou

Recept a foto:  @zdrave_zivena

čokoládový zákusek

Tekvicový krém

Vychladnutú tekvicu rozmixujeme s tvarohom, xylitolom, pomarančovou šťavou a práškom z lyofilizovaných pomarančov.

Zostavenie a zdobenie

Korpus opatrne zložíme z plechu, odstránime papier na pečenie a prekrojíme ostrým nožom napoly. Potrieme krémom a priklopíme druhú polovicu korpusu. Koláč prelejeme rozpustenou čokoládovou polevou a ozdobíme podľa vlastnej fantázie.

Martina použila klasické snehové pusinky, ktorým urobila z horkej čokolády oči, vyšantiť sa ale môžete aj s iným halloweenskym zdobením.

Ako správne rozpustiť čokoládu

Ozdobte svoje pečenie ako profesionál

Čítajte tiež

Páči sa Vám článok

Prihláste sa k odberu a dostávajte ďalšie zaujímavé články do e-mailu každý týždeň

Odoberať

Kam ďalej?

zavrieť

Prihlásenie pomocou e-mailu

Zabudli ste heslo?