Ovocie lyofilizované (mrazom sušené)
Najpredávanejšie
0140/100G
0109/100G
0481/100G
0145/100G
0474/100G
0423/100G
0458/100G
0122/100G
0141/100G
0142/100G
0104/100G
0143/100G
0144/100G
0134/100G
0132/100G
0133/100G
0113/100G
0448/100G
0103/25G
0116/100G
0135/100G
0137/100G
0124/100G
0498/100G
3602/100
0126/100G
0725/100G
0759/40G
0731/50G
0762/20G
0760/33G
0850/100G
0758/25G
0810/70G
0728/50G
0727/90G
0761/25G
0726/130G
0763/12G
0748/200G
0517/100G
0515/100G
0516/100G
0757/25G
0468/100G
0482/100G
0636/100G
0730/50G
0685/1BILA
0756/35G
0498/200G

Ovocie mrazom sušené
Iným názvom "lyofilizované" ovocie.
Že to znie to ako jedlo z budúcnosti?
Chcem sa dozvedieť viac
Čo je to tá lyofilizácia?
Lyofilizácia je proces vysušenia a odstránenia vody zo suroviny za extrémne nízkej teploty a tlaku.
Výsledkom je surovina, ktorá je vzhľadovo veľmi podobná tej čerstvej, avšak má oveľa nižšiu hmotnosť a dokonale chrumkavú konzistenciu.

Prečo práve lyofilizované ovocie?
- zachováva si pôvodnú štruktúru, farbu, chuť i vôňu
- zachováva si nutričné hodnoty, minerály a vitamíny
- je bez pridaného cukru
- je ľahko skladovateľné a trvanlivé
- je RAW, pretože nebola prekročená teplota 42 °C
- je možné ho rehydratovať pomocou vody do pôvodného stavu
|
Ako ho použiť:
- samostatne ako zdravú a ľahkú desiatu
- ako súčasť ovsenej kaše, müsli alebo granoly
- na zdobenie koláčov či tort
- rozomleté na prášok sa hodia napríklad na ochutenie smoothie alebo na zafarbenie poliev, krémov či zmrzlín
|

