Pomarančová čokoláda

od €7,91 od €6,59 bez DPH

Zvoľte variant

Pomaranč a biela čokoláda. Na prvý pohľad zvláštna kombinácia, ale nenechaj sa oklamať, vznikla som z toho ja a som neskutočná! Kyslá a sladká zároveň.

          • sladkokyslá pomarančová chuť
          • k priamej konzumácii aj do pečenia
          • belgická kvalita

Detailné informácie

500g
Skladom
€7,91
€6,59 bez DPH
2.5kg
Skladom
€34,09
€28,41 bez DPH
10kg (4x2500g)
Skladom
€126,94
€105,78 bez DPH

Podrobný popis

Pomarančová čokoláda

Informácie a výživové hodnoty 

Prečo sa držať pri zemi, keď môžete mať niečo extra? Pomarančová čokoláda je výrazná, chutná, originálna i trúfalá. Či už hľadáte čokoládu na pečenie, alebo jedinečný darček, oranžové čokoládové kúsky sú to pravé. Čokoláda má sladkú, krémovú chuť, ktorú vzápätí strieda nečakane jemná kyslosť pomarančov. A jej farba? Tá si priamo žiada o vašu pozornosť. Chcete vedieť, ako sa čokoláda vyrába?

Použitie a temperácia

Nechajte sa uniesť farbami, experimentujte. Použitie tejto čokolády je nesmierne variabilné, ľahko sa rozpúšťa a je krásne hladká. Môžete s ňou vytvoriť jedinečné nevšedné polevy na tortu či čokoládové dekorácie. Vašim výtvorom dodá ako dokonalý vzhľad, tak aj originálne pomarančovú chuť. Ozdobte ňou pralinky alebo tvorte výrazné a osviežujúce čokoládové torty, fondant a maslové krémy.

Temperácia: Ideálna teplota pre rozpustenie je 45 až 50 °C, schladenie 26 až 27 °C a použitie pri 28 až 29 °C.

 čokoládaSK


5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. Skvele sa vyníma ako dekorácia dezertov aj ako netradičná poleva na torte.
  2. Čokoláda má štandardnú tekutosť, je teda vhodná pre akékoľvek použitie.
  3. Theobrama cacao – latinský názov kakaovníku znamená „jedlo bohov“.
  4. Neobsahuje nežiaduce AZO farbivá.
  5. Obsahuje 29 % kakaového masla.

 

Základná špecifikácia
Zloženie 47 % cukor, 29 % kakaové maslo, 23,5 % sušené mlieko, <1 % sójový lecitín, <1 % prírodná pomarančová aróma, <1 % farbivo: E160e, <1 % prírodná vanilková aróma
Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂.
Krajina pôvodu Belgicko
Trvanlivosť 3–8 mesiacov
Skladovanie do 22 °C s vlhkosťou vzduchu do 40 %,
chráňte pred priamym slnečným žiarením
Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
Veľkosť nešpecifikované
Úprava kúsky
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 


Ako sa kakaové bôby spracovávajú?

V plode (struku) kakaovníka sa nachádzajú bôby usporiadané v 5 radoch po 20 až 50. Trvá približne 5–6 mesiacov, než sú pripravené na zber. Tieto kakaové struky majú bežne červenú alebo žltú farbu. Zber sa robí dvakrát ročne a bôby sa z kakaového struku musia vybrať ručne. Uvoľnené bôby sa následne fermentujú päť až sedem dní pri teplote 38–50 °C. Fermentáciou dochádza k zamedzeniu klíčenia semien, dochádza k chemickým a biologickým zmenám a znižuje sa trpká chuť bôbov. V dôsledku oxidácie trieslovín vzniká červenohnedá farba. Semená sa ďalej sušia aby bol obsah vody 6–8 %, a to buď na slnku, alebo v sušiarňach.

Následne sa bôby triedia podľa ich kvality a putujú do továrne na čokoládu, kde sa ďalej spracovávajú. Kakaové bôby sa triedia, čistia a následne sa pražia pri teplote 130–150 °C počas 10–35 minút. Pražením získavajú bôby vytúženú čokoládovú arómu, farbu a tiež dochádza k prasknutiu osemenia a následnému oddeleniu zrna. Pražené bôby sa môžu alkalizovať (odkysliť) uhličitanom draselným, sodným alebo vápenatým. Alkalizáciou dochádza k zlepšeniu chuťových vlastností, k tmavšiemu sfarbeniu a zjednodušeniu získavania kakaového masla. Následne sa bôby drvia a oddeľujú sa od nich šupky a klíčky. Takéto bôby sú pripravené na ďalší proces a tvorbu rôznych kakaových produktov, akými sú napríklad kakaová hmota, maslo, prášok alebo čokoláda.

  

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia 2370 kJ / 566 kcal
Tuky 35 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 21 g
Sacharidy 56 g
z toho cukry 55 g
Vláknina 0 g
Bielkoviny 6,1 g
Soľ 0,21 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik 212,9 mg
Železo 0,25 mg
Horčík 19,8 mg
Fosfor 180,7 mg
Draslík 310,7 mg
Sodík 86,6 mg
Vitamín C 0,85 mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:
5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevypĺňajte toto pole:
5
E Avatar autora | 14.4.2021
Fakt je chuťovo úžasná, ale skuste ju aj na kolaáč zo Sunquicku, a budete 1 v pečení
5
Z Avatar autora | 17.3.2021
úžasná vôňa a chuť, ak ju dokážete nezjesť len tak, skúste do mafinov :)