Pomarančová čokoláda

od €7,35 od €6,13 bez DPH

Zvoľte variant

Pomaranč je môj ocko, čokoláda moja mama. Na prvý pohľad zvláštna kombinácia. Všetci dlhé roky vraveli, že z toho nič nebude. Niečo dobré z nich nakoniec predsa len vzišlo - ja. 

          • čokoláda s pomarančovou príchuťou
          • vhodná k priamej konzumácií aj do pečenia - kúsky sa krásne rozpustia
          • pravá belgická kvalita so sladko-kyslou chuťou

Detailné informácie

500g
Skladom
€7,35
€6,13 bez DPH
2.5kg
Skladom
€32,50
€27,08 bez DPH
10kg (4x2500g)
Skladom
€127,44
€106,20 bez DPH

Podrobný popis

Pomarančová čokoláda

Informácie a výživové hodnoty 

Čokoládu na maškrtenie, ako darček, na utíšenie detského plaču, alebo na zlepšenie dňa? Tak táto s pomarančovou príchuťou bude tá pravá. Zaujímavá sladká chuť s miernou kyslosťou vás zaručene prekvapí. Je vhodná aj na využitie v kuchyni, nakoľko sa ľahko rozpúšťa a má hladkú, krémovú konzistenciu. Užite si belgickú čokoládu v praktických kúskoch pre rýchle a efektívne použitie.

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. Obsahuje 29 % kakaového masla.
  2. Theobrama cacao – latinský názov kakaovníku znamená jedla bohov.
  3. Pár štúdií potvrdilo, že ženy zjedia 2x viac čokolády, ako muži.
  4. Už Napoleon so sebou nosil čokoládu na doplnenie energie.
  5. Stupne pre temperovanie pre rozpustenie 45 50 °C, schladenie 26/27 °C a použitie pri 28/29 °C.

 

Základná špecifikácia
Zloženie 47 % cukor, 29 % kakaové maslo, 23,5 % sušené mlieko, <1 % sójový lecitín, <1 % prírodna pomerančová aróma, <1 % farbivo: E160e, <1 % prírodná vanilková aróma
Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂.
Krajina pôvodu Belgicko
Trvanlivosť 3–8 mesiacov
Skladovanie do 22 °C s vlhkosťou vzduchu do 40 %,
chráňte pred priamym slnečným žiarením
Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
Veľkosť nešpecifikované
Úprava kúsky
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Ešte si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní.

 

Ako sa získava kakao a kakaové bôby?

Kakaovníky sa zbierajú väčšinou dva krát ročne. Plody sú pripravené na zber, keď sú žlté alebo červené. Po zbere sa bôby ručne lúskajú a následne fermentujú. Fermentáciou dochádza k biologickým zmenám, znižuje sa trpká chuť a vzniká červenohnedá farba. Bôby sa ďalej sušia a pražia. Pražením získavajú čokoládovú farbu a aróma. Alkalizujú sa, aby sa zlepšili ich chuťové vlastnosti a ľahšie sa získavalo maslo. Bôby sa ďalej môžu ešte drviť.

 

Tip

Zabaľte si čokoládu do produktívnej krabičky a môžete ju mať vždy a všade po ruke!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia 2370 kJ / 566 kcal
Tuky 35 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 21 g
Sacharidy 56 g
z toho cukry 55 g
Vláknina 0 g
Bielkoviny 6,1 g
Soľ 0,21 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik 212,9 mg
Železo 0,25 mg
Horčík 19,8 mg
Fosfor 180,7 mg
Draslík 310,7 mg
Sodík 86,6 mg
Vitamín C 0,85 mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: