Pomarančová čokoláda

od €7,18 od €5,98 bez DPH

Zvoľte variant

Pomaranč je môj ocko, čokoláda moja mama. Na prvý pohľad zvláštna kombinácia. Všetci dlhé roky vraveli, že z toho nič nebude. Niečo dobré z nich nakoniec predsa len vzišlo - ja. 

          • čokoláda s pomarančovou príchuťou
          • vhodná k priamej konzumácií i do pečenia - kúsky sa krásne rozpustia
          • pravá belgická kvalita so sladko-kyslou chuťou

Detailné informácie

500g
Skladom
€7,18
€5,98 bez DPH
2.5kg
Skladom
€31,79
€26,49 bez DPH
10kg (4x2500g)
Skladom
€124,65
€103,88 bez DPH

Podrobný popis

Pomarančová čokoláda

Informácie a výživové hodnoty 

Čokoládu na maškrtenie, ako darček, na utíšenie detského plaču alebo na zlepšenie dňa? Tak táto s pomarančovou príchuťou bude tá pravá. Zaujímavá sladká chuť s miernou kyslosťou Vás zaručene prekvapí. Je vhodná aj na využitie v kuchyni, nakoľko sa ľahko rozpúšťa a má hladkú krémovú konzistenciu. Užite si belgickú čokoládu v praktických kúskoch pre rýchle a efektívne použitie.

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. theobrama cacao - latinský názov kakaovníku znamená jedla bohov
  2. najväčšia čokoláda vážila viac ako 5000 kg
  3. pár štúdií potvrdilo, že ženy zjedia 2x viac čokolády ako muži
  4. už Napoleon so sebou nosil čokoládu na doplnenie energie
  5. ľudia nakúpia ročne čokoládu v hodnote 7 000 000 000 amerických dolárov

 

Základná špecifikácia
Zloženie cukor, kakaové máslo, sušené mlieko, emulgátor: sójový lecitín, prírodné pomarančové aroma, farbivo: E160e, prírodná vanilková aróma
Krajina pôvodu Belgicko
Trvanlivosť 3-8 mesiacov
Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
Veľkosť nešpecifikované
Úprava kúsky
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Ešte si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní.

 

Ako sa získava kakao a kakaové bôby?

Kakaovníky sa zbierajú väčšinou dva krát ročne. Plody sú pripravené na zber keď sú žlté alebo červené. Po zbere sa bôby ručne lúskajú a následne fermentujú. Fermentáciou dochádza k biologickým zmenám, znižuje sa trpká chuť a vznika červenohnedá farba. Bôby sa ďalej sušia a pražia. Pražením získavajú čokoládovú farbu a aróma, alkalizujú sa aby sa zlepšili ich chuťové vlastnosti a ľahšie sa získavalo maslo. Bôby sa ďalej môžu ešte drviť.

 

Použitie

  • zdravé maškrtenie
  • do jogurtov, müsli, miešaných nápojov, smoothies
  • vhodné ako desiata do práce, do školy a na výlety
  • príprava a zdobenie dezertov
  • na polevy, peny a sorbety

 

Tip

Zabaľte si čokoládu do produktívnej krabičky a môžete ju mať vždy a všade po ruke!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia 2370 kJ / 566 kcal
Tuky 35 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 21 g
Sacharidy 56 g
z toho cukry 55 g
Vláknina 0 g
Bielkoviny 6,1 g
Soľ 0,21 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik  mg
Železo  mg
Horčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: