Pomarančová čokoláda
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Pomarančová čokoláda
Informácie a výživové hodnoty
Čokoládu na maškrtenie, ako darček, na utíšenie detského plaču, alebo na zlepšenie dňa? Tak táto s pomarančovou príchuťou bude tá pravá. Zaujímavá sladká chuť s miernou kyslosťou vás zaručene prekvapí. Je vhodná aj na využitie v kuchyni, nakoľko sa ľahko rozpúšťa a má hladkú, krémovú konzistenciu. Užite si belgickú čokoládu v praktických kúskoch pre rýchle a efektívne použitie.
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- Obsahuje 29 % kakaového masla.
- Theobrama cacao – latinský názov kakaovníku znamená jedla bohov.
- Pár štúdií potvrdilo, že ženy zjedia 2x viac čokolády, ako muži.
- Už Napoleon so sebou nosil čokoládu na doplnenie energie.
- Stupne pre temperovanie sú pre rozpustenie 45 až 50 °C, schladenie 26/27 °C a použitie pri 28/29 °C.
Zloženie | 47 % cukor, 29 % kakaové maslo, 23,5 % sušené mlieko, <1 % sójový lecitín, <1 % prírodna pomerančová aróma, <1 % farbivo: E160e, <1 % prírodná vanilková aróma |
Alergény | Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂. |
Krajina pôvodu | Belgicko |
Trvanlivosť | 3–8 mesiacov |
Skladovanie | do 22 °C s vlhkosťou vzduchu do 40 %, chráňte pred priamym slnečným žiarením |
Balenie | znovuuzatvárateľné ZIP vrecko |
Veľkosť | nešpecifikované |
Úprava | kúsky |
Obchodná trieda | nešpecifikované |
Odroda | nešpecifikované |
Ešte si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní.
Ako sa získava kakao a kakaové bôby?
Kakaovníky sa zbierajú väčšinou dva krát ročne. Plody sú pripravené na zber, keď sú žlté alebo červené. Po zbere sa bôby ručne lúskajú a následne fermentujú. Fermentáciou dochádza k biologickým zmenám, znižuje sa trpká chuť a vzniká červenohnedá farba. Bôby sa ďalej sušia a pražia. Pražením získavajú čokoládovú farbu a aróma. Alkalizujú sa, aby sa zlepšili ich chuťové vlastnosti a ľahšie sa získavalo maslo. Bôby sa ďalej môžu ešte drviť.
Tip
Zabaľte si čokoládu do produktívnej krabičky a môžete ju mať vždy a všade po ruke!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energia | 2370 kJ / 566 kcal |
Tuky | 35 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 21 g |
Sacharidy | 56 g |
z toho cukry | 55 g |
Vláknina | 0 g |
Bielkoviny | 6,1 g |
Soľ | 0,21 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápnik | 212,9 mg |
Železo | 0,25 mg |
Horčík | 19,8 mg |
Fosfor | 180,7 mg |
Draslík | 310,7 mg |
Sodík | 86,6 mg |
Vitamín C | 0,85 mg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.