Lucerna reďkovka mungo zmes na klíčenie
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Lucerna reďkovka mungo BIO zmes na klíčenie
Informácie a výživové hodnoty
Nepotrebujete veľkú záhradu, aby ste si doma vypestovali niečo chutné a zdravé! Stačí vám nádoba, semienka na klíčenie, trpezlivosť a o niekoľko dní si môžete klíčky už pridávať do svojich obľúbených pokrmov. Klíčky sú zázračnou potravinou, ich zaradením do jedálnička doprajete svojmu telu vitamínovú bombu a vlákninu za minimum kalórií. Tým, že ich pestovanie je ľahké, nemusíte klíčky už kupovať. Tak si ich vypestujete doma, bez použitia chemikálií a máte ich stále po ruke, chutné a čerstvé. Taktiež si ich môžete dopriať aj mimo teplých dní, pri izbovej teplote a jemnom svetle vám vyrastú aj na Sibíri!
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- Lucerna má protizápalové účinky, zlepšuje hojenie rán, pôsobí ako prevencia vzniku osteoporózy.
- Klíčky reďkovky majú antibiotický účinok, zlepšujú trávenie a pomáhajú regenerovať pečeň.
- Mungo klíčky sú dôležitým zdrojom energie, posilňujú kosti, funkčnosť srdca a zraku.
- Obsahujú široké spektrum vitamínov skupiny A, B, C, D, E, K a kyselinu listovú.
- Z minerálnych látok obsahujú napríklad draslík, železo, fosfor, horčík a vápnik.
Zloženie | semená tolice lucerny (alfalfa), semená reďkovky, semená mungo fazúľ |
Alergény | Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂. |
Krajina pôvodu | Taliansko |
Trvanlivosť | 3-8 mesiacov |
Skladovanie | do 22 °C s vlhkosťou vzduchu do 40 %, chráňte pred priamym slnečným žiarením |
Balenie | znovuuzatvárateľné ZIP vrecko |
Veľkosť | nešpecifikované |
Úprava | nešpecifikované |
Obchodná trieda | nešpecifikované |
Odroda | nešpecifikované |
Zatiaľ si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní.
Ako na klíčenie?
- semienka sa najprv opláchnu a vložia do studenej vody
- nádoba sa zavrie a čaká sa, kým semená napučia, následne sa znova opláchnu a nechajú odkvapkať
- začína klíčenie – najlepšie podmienky sú izbová teplota, nie na priamom slnečnom žiarení
- 2–4 razy sa klíčky vlhčia vodou v rozprašovači
- po naklíčení semená opláchnite a následne môžete konzumovať
- klíčiť semená môžete na tanieri s bavlneným obrúskom, ale väčšinou takéto klíčky príliš rýchlo vysychajú, preto sa odporúča jednoduchá nádoba na klíčenie, ktorú si u nás môžete zakúpiť.
Tip
Neviete, kde si klíčky vypestovať? My vám to zjednodušíme, čo tak skúsiť praktickú nádobu na klíčenie?
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energia | kJ / kcal |
Tuky | g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | g |
Sacharidy | g |
z toho cukry | g |
Vláknina | g |
Bielkoviny | g |
Soľ | g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápnik | mg |
Fosfor | mg |
Draslík | mg |
Sodík | mg |
Horčík | mg |
Selén | mg |
Vitamín C | mg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.