Karamelová čokoláda

od €8,65 od €7,21 bez DPH

Zvoľte variant

Predstav si rieku z tekutého karamelu. Môžeš v nej plávať, môžeš sa z nej napiť. Ponoríš sa a uvedomíš si, že sa už nikdy nechceš vynoriť. Tak presne takýto pocit v Tebe vykúzlim. 

          • čokoláda s príchuťou karamelu
          • vhodná k priamej konzumácií i do pečenia - kúsky sa krásne rozpustia
          • pravá belgická kvalita

Detailné informácie

500g
Skladom
€8,65
€7,21 bez DPH
2.5kg
Skladom
€40,50
€33,75 bez DPH
10kg (4x2500g)
Skladom
€151,21
€126,01 bez DPH

Podrobný popis

Karamelová čokoláda

Informácie a výživové hodnoty 

Čokoládu na maškrtenie, ako darček, na utíšenie detského plaču, alebo na zlepšenie dňa? Tak táto s príchuťou karamelu bude tá pravá. Čokoláda je sladká s karamelovým tónom na konci. Je vhodná aj na využitie v kuchyni, nakoľko sa ľahko rozpúšťa a má hladkú, krémovú konzistenciu. Užite si belgickú čokoládu v praktických kúskoch pre rýchle a efektívne použitie.

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. theobrama cacao - latinský názov kakaovníku znamená jedlo bohov
  2. najväčšia čokoláda vážila viac ako 5000 kg
  3. pár štúdií potvrdilo, že ženy zjedia 2x viac čokolády, ako muži
  4. už Napoleon so sebou nosil čokoládu na doplnenie energie
  5. stupeň temperovania: topenie 45°C, tuhnutie 27°C, použitie 31,5°C

 

Základná špecifikácia
Zloženie cukor, kakaové maslo, sušené mlieko, kakaová hmota, odstredené sušené mlieko, karamelizovaný cukor, emulgátor: sójový lecitín, aróma, korenie, prírodné vanilkové aróma
Krajina pôvodu Belgicko
Trvanlivosť 3-8 mesiacov
Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
Veľkosť nešpecifikované
Úprava kúsky
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Ešte si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní.

 

Ako sa získava kakao a kakaové bôby?

Kakaovníky sa zbierajú väčšinou dva krát ročne. Plody sú pripravené na zber, keď sú žlté alebo červené. Po zbere sa bôby ručne lúskajú a následne fermentujú. Fermentáciou dochádza k biologickým zmenám, znižuje sa trpká chuť a vzniká červenohnedá farba. Bôby sa ďalej sušia a pražia. Pražením získavajú čokoládovú farbu a aróma. Alkalizujú sa, aby sa zlepšili ich chuťové vlastnosti a ľahšie sa získavalo maslo. Bôby sa ďalej môžu ešte drviť.

 

Použitie

  • zdravé maškrtenie
  • do jogurtov, müsli, miešaných nápojov, smoothies
  • vhodné ako desiata do práce, do školy a na výlety
  • príprava a zdobenie dezertov
  • na polevy, peny a sorbety

 

Tip

Zabaľte si čokoládu do produktívnej krabičky a môžete ju mať vždy a všade po ruke!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia 2369 kJ / 566 kcal
Tuky 37,1 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 25,3 g
Sacharidy 49,2 g
z toho cukry 48,6 g
Vláknina 1 g
Bielkoviny 8 g
Soľ 0,25 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik  mg
Železo  mg
Horčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:
5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevypĺňajte toto pole:
5
DK Avatar autora | 26.11.2020
Závislosť ????
5
J Avatar autora | 24.2.2020
Najlepšia čokoláda. Chutí mne aj deťom a taktiež sa z nej vyrábajú skvelé a chutné krémy. Aj keď naposledy som zjedla porciu, ktorá bola určená do koláča. Haha, musím kúpiť ďalšiu.