Karamelová 32% čokoláda

od €8,68 od €7,23 bez DPH

Zvoľte variant

Predstav si rieku z tekutého karamelu. Môžeš v nej plávať, môžeš sa z nej napiť. Ponoríš sa a uvedomíš si, že sa už nikdy nechceš vynoriť. Tak presne takýto pocit v Tebe vykúzlim. 

          • čokoláda s príchuťou karamelu
          • vhodná k priamej konzumácií i do pečenia - kúsky sa krásne rozpustia
          • pravá belgická kvalita

Detailné informácie

500g
Skladom
€8,68
€7,23 bez DPH
2.5kg
Skladom
€40,63
€33,86 bez DPH
10kg (4x2500g)
Skladom
€151,68
€126,40 bez DPH

Podrobný popis

Karamelová 32% čokoláda

Informácie a výživové hodnoty 

Čokoládu na maškrtenie, ako darček, na utíšenie detského plaču, alebo na zlepšenie dňa? Tak táto s príchuťou karamelu bude tá pravá. Čokoláda je sladká s karamelovým tónom na konci. Je vhodná aj na využitie v kuchyni, nakoľko sa ľahko rozpúšťa a má hladkú, krémovú konzistenciu. Použite ju na ganache, dražovanie, alebo si z nej urobte dokonalej karamelové gelatoUžite si belgickú čokoládu v praktických kúskoch pre rýchle a efektívne použitie.

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. Obsahuje 30,4 % kakaového masla.
  2. Theobrama cacao – latinský názov kakaovníku znamená jedlo bohov.
  3. Obsahuje kakaové bôby z troch rôznych krajín – Pobrežie Slonoviny, Ghana a Ekvádor.
  4. Už Napoleon so sebou nosil čokoládu na doplnenie energie.
  5. Stupne pre temperovanie pre rozpustenie 45 50 °C, schladenie 27/28 °C a použitie pri 29/30 °C.

 

Základná špecifikácia
Zloženie 30 % kakaové maslo, 29 % cukor, 25 % sušené mlieko, 5,5 % mléčný cukor, 5 % srvátka, 2 % karamelizovaný cukor, 

<1 % emulgátor: sójový lecitín, <1 % prírodný vanilkový extrakt, <1 % soľ 

Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂.
Krajina pôvodu Belgicko
Trvanlivosť 3–8 mesiacov
Skladovanie do 22 °C s vlhkosťou vzduchu do 40 %,
chráňte pred priamym slnečným žiarením
Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
Veľkosť nešpecifikované
Úprava kúsky
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Ešte si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní.

 

Ako sa získava kakao a kakaové bôby?

Kakaovníky sa zbierajú väčšinou dva krát ročne. Plody sú pripravené na zber, keď sú žlté alebo červené. Po zbere sa bôby ručne lúskajú a následne fermentujú. Fermentáciou dochádza k biologickým zmenám, znižuje sa trpká chuť a vzniká červenohnedá farba. Bôby sa ďalej sušia a pražia. Pražením získavajú čokoládovú farbu a aróma. Alkalizujú sa, aby sa zlepšili ich chuťové vlastnosti a ľahšie sa získavalo maslo. Bôby sa ďalej môžu ešte drviť.

 

Tip

Zabaľte si čokoládu do produktívnej krabičky a môžete ju mať vždy a všade po ruke!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia 2388 kJ / 571 kcal
Tuky 37,1 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 22,5 g
Sacharidy 50,8 g
z toho cukry 50,3 g
Vláknina 0 g
Bielkoviny 8 g
Soľ 0,51 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik 309 mg
Železo 0,15 mg
Horčík 12,6 mg
Fosfor 219,7 mg
Draslík 444,3 mg
Sodík 205 mg
Vitamín C 0,551 mg

 

Temperovanie čokolády

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:
5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevypĺňajte toto pole:
5
DK Avatar autora | 26.11.2020
Závislosť ????
5
J Avatar autora | 24.2.2020
Najlepšia čokoláda. Chutí mne aj deťom a taktiež sa z nej vyrábajú skvelé a chutné krémy. Aj keď naposledy som zjedla porciu, ktorá bola určená do koláča. Haha, musím kúpiť ďalšiu.