Ruby 47% čokoláda
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Ruby 47% čokoláda
Informácie a výživové hodnoty
Ruby čokoláda sa vyrába z dôkladne vyberaných kakaových bôbov špeciálnej odrody ruby cocoa, ktorá sa úplne líši od všetkých ostatných. Má krásnu prirodzene rúžovú farbu a ovocnú chuť. Je vhodná aj na využitie v kuchyni, nakoľko sa ľahko rozpúšťa a má hladkú krémovú konzistenciu. Užite si belgickú čokoládu v praktických kúskoch pre rýchle a efektívne použitie.
5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli
- Exkluzívne kakaové bôby.
- Bez pridaných farbív a ovocných príchutí.
- Obsah kakaovej sušiny je min. 47 %.
- Stupeň temperovania: topenie – 45°C, tuhnutie – 27°C, použitie – 32°C.
- Chutí ako bobuľové ovocie.
Zloženie | cukor, kakaové maslo, sušené mlieko, kakaová hmota, emulgátor: sójový lecitín, regulátor kyslosti: kyselina citrónová, prírodná vanilková aróma |
Alergény | Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂. |
Krajina pôvodu | Belgicko |
Trvanlivosť | 3-8 mesiacov |
Skladovanie | do 22 °C s vlhkosťou vzduchu do 40 %, chráňte pred priamym slnečným žiarením |
Balenie | znovuuzatvárateľné ZIP vrecko |
Veľkosť | nešpecifikované |
Úprava | kúsky |
Obchodná trieda | nešpecifikované |
Odroda | nešpecifikované |
Ešte si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní.
Ako sa získava kakao a kakaové bôby?
Kakaovníky sa zbierajú väčšinou dvakrát ročne. Keď sú plody žlté alebo červené, sú pripravené na zber. Po zbere sa bôby ručne lúskajú a následne fermentujú. Fermentáciou dochádza k biologickým zmenám, znižuje sa trpká chuť a vzniká červenohnedá farba. Bôby sa ďalej sušia a pražia. Pražením získavajú čokoládovú farbu a arómu, alkalizujú sa (odkysľujú) aby sa zlepšili ich chuťové vlastnosti a ľahšie sa získavalo maslo. Bôby sa ďalej môžu ešte drviť.
Tip
Zabaľte si čokoládu do produktívnej krabičky a môžete ju mať vždy a všade po ruke!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energia | 2356 kJ / 563 kcal |
Tuky | 35,9 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 21,5 g |
Sacharidy | 49,6 g |
z toho cukry | 48,5 g |
Vláknina | 0,7 g |
Bielkoviny | 9,3 g |
Soľ | 0,27 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápnik | mg |
Železo | mg |
Horčík | mg |
Fosfor | mg |
Draslík | mg |
Sodík | mg |
Vitamín C | mg |
Temperovanie čokolády
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.