Ruby 47% čokoláda

od €8,93 od €7,44 bez DPH

Zvoľte variant

Ach, tá oslnivá farba! A tá ovocná chuť! Som revolučný objav vo svete čokolády! Uchvátila som veľa kuchárov a cukrárov po celom svete a som si istá, že ani Ty nebudeš výnimkou!

          • bez pridaných farbív a GMO
          • výnimočná výrobná technika
          • vyrobená z rubínových kakaových bôbov

Detailné informácie

500g
Skladom
€8,93
€7,44 bez DPH
2.5kg
Skladom
€40,99
€34,16 bez DPH

Podrobný popis

Ruby 47% čokoláda

Informácie a výživové hodnoty

Ruby čokoláda sa vyrába z kakaových bôbov špeciálnej odrody Ruby cocoa, ktoré sa líšia od všetkých ostatných. Tieto bôby sú totiž prirodzene ružovkasté a následným spracovaním, ktorého presný postup zatiaľ výrobca Barry Callebaut úspešne tají, sa ich farba ešte viac zvýrazní. Nezameniteľný vzhľad a jemná ovocná chuť sú pre ruby ​​charakteristickým znakom. Je jediným novým druhom čokolády za posledných 80 rokov a spolu s mliečnou, horkou a bielou sa ruby ​​radí medzi štyri prírodné typy čokolád. Vďaka jej jedinečnej farbe a nezameniteľnej chuti si ju veľmi obľúbili cukrári z celého sveta. Chcete vedieť, ako sa čokoláda vyrába?

Použitie

Ľahko sa rozpúšťa a hodí sa najmä ako poleva či dekorácia, do maslových krémov a tiež je z nej skvelá horúca čokoláda. V každom dezerte len zažiari a jej jedinečná ovocná chuť im dodá sviežosť s ľahkou kyslosťou. Odporúčame ju pri spracovaní čo najmenej miešať s ďalšími surovinami, najlepšie sa s ňou pracuje v najčistejšej podobe – už spomínané polevy alebo vlastné originálne čokoládové tabuľky, ozdoby či figúrky, tieto výsledné produkty sa potom skvele párujú s malinami, pistáciami, ale napríklad aj s kozím syrom.
Skúste si upiecť naše mandľové koláčiky s ružovou vodou a ruby ​​čokoládou.

 

5 vecí, ktoré ste o surovine nevedeli

  1. Obsahuje minimálne 47,3 % kakaa, 35,9 % kakaového masla a minimálne 26,3 % mlieka.
  2. Ruby čokoláda je bez pridaných farbív a ovocných príchutí.
  3. Čokoláda je citlivá na vlhkosť, vzduch a svetlo – pri dlhodobom vystavení týmto vplyvom čokoláda šedne.
  4. Chutí ľahko kyslasto, podobne ako bobuľové ovocie.
  5. Stupne pre temperovanie sú pre rozpustenie 43 až 45 °C, schladenie 26 °C a použitie pri 28,5/29,5 °C.

 

Základná špecifikácia
Zloženie cukor, kakaové maslo, sušené mlieko, kakaová hmota, emulgátor: sójový lecitín, regulátor kyslosti: kyselina citrónová, prírodná vanilková aróma
Alergény Alergény sú vyznačené podčiarknutím. Môže obsahovať stopy arašidov a iných orechov, sezamu, sušeného mlieka, lepku a SO₂.
Krajina pôvodu Belgicko
Trvanlivosť 38 mesiacov
Skladovanie do 22 °C s vlhkosťou vzduchu do 40 %,
chráňte pred priamym slnečným žiarením
Balenie znovuuzatvárateľné ZIP vrecko
Veľkosť nešpecifikované
Úprava calletky
Obchodná trieda nešpecifikované
Odroda nešpecifikované

 

 
 
Poznámka nákupcu

Ešte si na mňa nenašiel čas, ale určite sem čo najskôr niečo doplní. 

 

Ako sa spracovávajú kakaové bôby?

V plode (struku) kakaovníka sa nachádzajú bôby usporiadané v 5 radoch po 20 až 50. Trvá približne 5–6 mesiacov, než sú pripravené na zber. Tieto kakaové struky majú bežne červenú alebo žltú farbu. Zber sa robí dvakrát ročne a bôby sa z kakaového struku musia vybrať ručne. Uvoľnené bôby sa následne fermentujú päť až sedem dní pri teplote 38–50 °C. Fermentáciou dochádza k zamedzeniu klíčenia semien, dochádza k chemickým a biologickým zmenám a znižuje sa trpká chuť bôbov. V dôsledku oxidácie trieslovín vzniká červenohnedá farba. Semená sa ďalej sušia na obsah vody 6–8 %, a to buď na slnku, alebo v sušiarňach.

Následne sa bôby triedia podľa ich kvality a putujú do tovární na čokoládu, kde sa ďalej spracovávajú. Kakaové bôby sa triedia, čistia a potom sa pražia pri teplote 130–150 °C počas 10–35 minút. Pražením získavajú bôby vytúžené čokoládové aróma, farbu a tiež dochádza k prasknutiu osemenia a následnému oddeleniu zrna. Pražené bôby sa môžu alkalizovať (odkysliť) uhličitanom draselným, sodným alebo vápenatým. Alkalizáciou dochádza k zlepšeniu chuťových vlastností, k tmavšiemu sfarbeniu a zjednodušeniu získavania kakaového masla. Následne sa bôby drvia a oddeľujú sa od nich šupky a klíčky. Takéto bôby sú pripravené na ďalší proces a tvorbu rôznych kakaových produktov, ako sú napríklad kakaová hmota, maslo, prášok alebo čokoláda.

 

Tip

Zabaľte si čokoládu do desianotosiča a môžete ju mať vždy a všade po ruke!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energia 2356 kJ / 563 kcal
Tuky 35,9 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 21,5 g
Sacharidy 49,6 g
z toho cukry 48,5 g
Vláknina 0,7 g
Bielkoviny 9,3 g
Soľ 0,27 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápnik 262,7 mg
Železo 1,2 mg
Horčík 34,5 mg
Fosfor 237,1 mg
Draslík 413,2 mg
Sodík 109,7 mg
Vitamín C 0,563 mg

 

Temperovanie čokolády

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevypĺňajte toto pole:
5
Z Avatar autora | 12.5.2021
famózna